返回列表 發帖
回復  jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭? ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 17:23

學友2000年已經俾人噓啦!

陳柏宇果d先慘
克勤伯伯一出
其他人冇得上位
jason567 發表於 2017-12-28 15:34

陳柏宇本人表示唔care

4天王計 學友最旱退

回復 54# moXYZ

喺leon啊,99已經唔玩,學友2000,城城喺2003(新城),劉華就2006

回復  moXYZ

喺leon啊,99已經唔玩,學友2000,城城喺2003(新城),劉華就2006 ...
阿mark 發表於 2017-12-28 17:45

thx. 第1/2都好la

kay當年咪一樣杯角tvb.
仲攪到環球從此tvb絕跡

回復 55# 阿mark

我只糸吾明點解佢攞獎就覺得係同後生爭?但系影壇,甚至電視頒奬禮都成見叫啦!
羅蘭姐66歳攞影后啦!點解無人話?
同埋好似有位會員話齋,
當年嘅四大天王喺度,之後Eason霆鋒喺度,克勤都無得出頭..
今年難得以上幾位個個吾活躍,系最有機會架la..
講真,今次如果錯失,之後真糸無機會啦.
不過講真如果今年佢真係橫掃獎項既話,
系時候好似佢偶像咁光榮退出頒獎禮..

on07111 發表於 2017-12-28 19:39

你7夠未,當年係環球同tvb有版稅糾紛,環球個助手唔俾kay接受TVB訪問,tvb反擊以致環球所有歌手都絕跡TVB
同因為少獎而杯葛頒奬禮根本完全冇關係

一個16>4>X既歌手會比女歌手獎?
唔好玩啦

回復  阿mark

我只糸吾明點解佢攞獎就覺得係同後生爭?但系影壇,甚至電視頒奬禮都成見叫啦!
羅蘭姐66歳攞 ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 20:15

所以真喺可以成全佢啊,其實佢今年真喺好努力,大碟/歌/演唱會都唔錯

回復 61# 阿mark

系牙!今年好努力, 同埋今年佢個d歌真糸比起環球個陣好好多!同埋個演唱會真心得,尤其舞台視覺效果真系好掂,我未見過佢演唱會會咁做...
我只系睇吾過眼有d人為插而插姐..

呢個又喺另一回事喔,學友出黎爭獎,競爭對手肯定喺老劉,老黎,老郭……同輩競爭,就唔會咁多閒言閒 ...
lightupmylight 發表於 2017-12-28 17:30

同後生爭其實冇問題架 大前提係香港係有個類似台灣金曲獎既頒獎禮
香港頒獎禮玩開論資排輩先咁多人唔中意老人爭
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

一年一度的新城勁爆頒獎禮明天舉行,去年有傳因爭獎問題,而缺席頒獎禮的英皇和太陽娛樂,今年已和新城破冰,英皇歌手李克勤成為明晚頒獎禮大贏家,至少掃3個大獎,天后容祖兒事先張揚缺席今年頒獎禮。

反觀去年在勁爆頒獎禮獲得不俗成績的環球,今年則與星夢齊齊缺席頒獎禮,有傳同樣因分獎不均問題,所以2間公司旗下歌手包括Gin Lee﹑AGA﹑鄭俊弘﹑胡鴻鈞和菊梓喬等將會缺席。

環球發言人回應說:「由於和新城電台在音樂方向和想法達不到共識,所以旗下歌手不會出席新城頒獎禮。(過往1年是否有派歌上新城?)是,一直都有派歌。(分獎不均而缺裂?)總之有些事傾唔埋。」

星夢的何哲圖亦表示不去勁爆頒獎禮,是否因分獎不均而缺席?他說:「不關事,因為新城電台根本講不到個機制,機制也說不出來,今年不會去。(今年照派歌上台?)是,一直都有派歌。」不過周柏豪就照出席勁爆頒獎禮。

新城發言人則回應:「電台一直跟各大唱片公司有好好的聯繫,今年亦有邀請不同的唱片公司出席,並沒有收到任何唱片公司有關任何杯葛的訊息,所以對於傳聞不予置評。」

D_U你啦你勁歌又咩機制啊
無上榜既歌都可以攞金曲
真係人唔笑狗都吠
不過唔洗聽班星夢垃_唱歌真係好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

你7夠未,當年係環球同tvb有版稅糾紛,環球個助手唔俾kay接受TVB訪問,tvb反擊以致環球所有歌手都絕跡TV ...
kayzzz 發表於 2017-12-28 20:30

可能佢 09 年嗰陣未出世

嗰年如果無反面
基本上 Kay 攞硬最女
Eason 如無意外可以繼續亞太男
根本唔會少獎囉~
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

on07111 發表於 2017-12-28 19:39

嗰件事都證明咗唔關Kay事啦

無上榜既歌都可以攞金曲
真係人唔笑狗都吠
不過唔洗聽班星夢垃_唱歌真係好 ...
帥小寶` 發表於 2017-12-28 21:06

嘩 咁都夠膽講出口
佢兩公婆真係厚顏無恥到一個點...
二〇二三年度全女班投票

嘩 咁都夠膽講出口
佢兩公婆真係厚顏無恥到一個點...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:10

搞死樂壇真係多謝佢兩個
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

搞死樂壇真係多謝佢兩個
帥小寶` 發表於 2017-12-28 21:12

其實係咪因為肥佬想 R 女三甲畀佢個 HANA
但 997 只係肯畀十二樂勢力佢
所以就反面
二〇二三年度全女班投票

嗰年如果無反面
根 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:09

我唔會怪佢,分分鐘可能小學都未畢業

聽日女歌手靠Janice Ivana JW joyce 揨
Hanson 發表於 2017-12-28 13:52

ivana 唔去rthk反而去新城?

無上榜既歌都可以攞金曲
真係人唔笑狗都吠
不過唔洗聽班星夢垃_唱歌真係好 ...
帥小寶` 發表於 2017-12-28 21:06

星夢除左胡鴻鈞同HANA,仲有邊個值得攞獎,而且兩個又唔係一線,最重要係柏豪會去,所以星夢杯葛對新城零影響。

其實係咪因為肥佬想 R 女三甲畀佢個 HANA
但 997 只係肯畀十二樂勢力佢
所以就反面  ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:14

hana自己都覺得醜啦 女三甲

成日ff無四大果件事就kay最女真係人不笑狗都吠
iamsingingwong 發表於 2017-12-28 21:16

事實上 Kay 嗰年真係幫無線做勁多嘢喎
我無必要偏幫佢 亦無必要 FF
我都唔係佢 Fans
我 #TeamJoey 㗎喎
二〇二三年度全女班投票

星夢除左胡鴻鈞同HANA,仲有邊個值得攞獎,而且兩個又唔係一線,最重要係柏豪會去,所以星夢杯葛對新城零 ...
1d14 發表於 2017-12-28 21:16

點解柏豪咁把砲可以唔聽何生點?
其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席997都應該唔care,根本柏豪唔響應,星夢杯葛997都無意義,反而最慘係伍富橋,白白無左個新人獎。

事實上 Kay 嗰年真係幫無線做勁多嘢喎
我無必要偏幫佢 亦無必要 FF
我都唔係佢 Fans
我 #TeamJoey 㗎喎 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:19

好鍾意睇「謝安琪玩謝安琪」

其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席99 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:22

攪攪下,都唔知 Pakho 簽 星夢 係 co-management 定 只係發行
不過 StarzPeople 有牙力 就肯定架喇

分分鐘 Pakho 係用 Warner歌 拿獎 :P
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

成日ff無四大果件事就kay最女真係人不笑狗都吠
iamsingingwong 發表於 2017-12-28 21:16

小白/最好的債/0金堅/神奇之旅,你未俾人ban夠咩?  得閒多d去人瑞演唱會post留下言啦,佢地好掛住你

攪攪下,都唔知 Pakho 簽 星夢 係 co-management 定 只係發行

分分 ...
Bluejays 發表於 2017-12-28 21:32

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的,我都有懷疑係咩合約。

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:41

美豪根本不屑同佢地一分子啦 純粹為錢同人氣姐

分分 ...
Bluejays 發表於 2017-12-28 21:32

係就好

摑番痛醒係港台攞獎個一巴
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

係就好

摑番痛醒係港台攞獎個一巴
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 22:03

美豪唔係好合作,何生今次比佢激死。

死肥佬係咪有咩痛腳俾種星堂捉住咗?
華納年代,肥佬破哂例俾百年不合做劇歌日播夜播
而家文豪可以唔埋星夢堆但係keep住有巨星級待遇,台慶升哂lv.俾佢單獨表演
之前文豪有話過劇歌係要俾種星堂揀,唔係首首唱
又有一次訪問文豪勁強調自己唔係大台藝人
種種事實證明文豪同佢團隊嘅手段真係好高

星夢收皮把啦

回復 64# 帥小寶`

今年70首候選勁歌金曲好似都有上榜咯,同埋最受歡迎歌星獎候選名單係有出席過優秀選噶

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:41

你咁講又好似係咯,佢入咗星夢簡直就係巨星待遇

嗰年如果無反面
根 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:09

可能金曲金都係七百年後,搜神記byebye

其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席99 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:22

美橋真係慘,又斷一個新人獎

可能金曲金都係七百年後,搜神記byebye
阿mark 發表於 2017-12-29 01:19

如果2009無四大事件,一定係咁樣:
最男:古巨基、最女:謝安琪、亞太男:陳奕迅、亞太女:容祖兒、金曲金:七百年後
真係咁既狀態,Eason美祖都唔會好意思攞獎攞到而家

如果2009無四大事件,一定係咁樣:
最男:古巨基、最女:謝安琪、亞太男:陳奕迅、亞太女:容祖兒、金曲金 ...
1d14 發表於 2017-12-29 01:47

丁太呢

丁太呢
阿mark 發表於 2017-12-29 02:03

丁太當然得一首金曲
返去正題,大家覺得側田聽晚會唔會爆冷有勁爆男歌手獎?

丁太當然得一首金曲
返去正題,大家覺得側田聽晚會唔會爆冷有勁爆男歌手獎? ...
1d14 發表於 2017-12-29 02:15

睇估榜似乎無咩人估佢喎。我覺美豪機會比阿田重高,但我都無估美豪入三甲。

回復  阿mark

羅蘭姐66歳攞 ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 20:15

金像獎得一個,樂壇頒獎禮有四五個

死肥佬係咪有咩痛腳俾種星堂捉住咗?
華納年代,肥佬破哂例俾百年不合做劇歌日播夜播
而家文豪可以 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-28 22:28

如果kay媽當年以大文豪呢種模式簽星夢就好啦

如果kay媽當年以大文豪呢種模式簽星夢就好啦
阿mark 發表於 2017-12-29 09:07

當年月巴冇呢個option 講明要簽埋經理人約
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

回復 99# sam6a

肥佬走寶,少左個長期有實力嘅一姐,至少勁歌唔會咁樣衰
舞來舞去 不日內開始錄音。