返回列表 發帖
如果kay媽當年以大文豪呢種模式簽星夢就好啦
阿mark 發表於 2017-12-29 09:07

根本kay接受到嗰種合作模式應該就同tvb同hana既合作關係差唔多,不過hana應該 "聽話"好多

金像獎得一個,樂壇頒獎禮有四五個
lightupmylight 發表於 2017-12-29 08:15

用金像獎類比樂壇頒獎禮!好野
點解唔係影壇頒獎禮類比樂壇頒獎禮? 盲反就認左去啦!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

睇topic以為一個頒獎典禮攞10個咁巴x閉

根本kay接受到嗰種合作模式應該就同tvb同hana既合作關係差唔多,不過hana應該 "聽話"好多 ...
kayzzz 發表於 2017-12-29 11:59

無辦法
哈娜知名度太低 不能與當時嘅美yum相提並論

根本kay接受到嗰種合作模式應該就同tvb同hana既合作關係差唔多,不過hana應該 "聽話"好多 ...

唔係kay唔聽話 係佢經理人唔聽話

回復 104# rfv123

經理人行為,歌手埋單,例如以前既5566,kay,gem

TVB同新城冇獎唔去都好合理呀
就算有獎而去都係浪費時間
搵人送個獎上門先考慮下要唔要

何生 唔去到 2017 嗰個谷底情況
都唔會考慮 offer co-management 比 創富文化 啦

2014 嘅 星夢 剛成立
要做得好好睇睇比 TVB 睇,去證明 成立唱片部 個決定係正確
又點會讓步 放個 management 出嚟
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

何生 唔去到 2017 嗰個谷底情況
都唔會考慮 offer co-management 比 創富文化 啦

2014 嘅 星夢 剛成立
...
Bluejays 發表於 2017-12-29 17:19

諷刺既係kay現時貌似係經理人同唱片都簽晒比juno

所以timing唔夾就唔夾

係就好

摑番痛醒係港台攞獎個一巴
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 22:03

其實我想 997 比獎 藍血人,摑 903 一巴多啲 :P
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

諷刺既係kay現時貌似係經理人同唱片都簽晒比juno

所以timing唔夾就唔夾 ...
kayzzz 發表於 2017-12-29 17:22

另一方面, 月巴諗野唔夠長遠同闊 只掛住捧親生女美弱

其實只要金曲金俾獨家村 相信美kay仲玩緊
但冇得上演美祖暗寸美弱果幕
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

東方又放流料=.=
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

東方又放流料=.=
John 發表於 29/12/2017 22:51
合唱歌曲獎唔係歌曲獎
鯨魚唔係魚
OU唔係U = =?

送禮:唔該公司下年繼續杯葛!
笑笑就美麗

其實我想 997 比獎 藍血人,摑 903 一巴多啲 :P
Bluejays 發表於 2017-12-29 17:32

又係神奇之旅,你失望了。

李生北京北角已經拎左10.5個獎
叱吒係咪可以唔使頒比佢啦