返回列表 發帖
樂壇第二張成績表《新城勁爆頒獎禮2017》將於本周五假會展舉行,去年有傳因爭獎問題,英皇及太陽娛樂拉隊缺 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-28 09:50

叱咤有乜健康啊?都喺造馬,而且仲要打壓真正hit歌(唔俾上榜候選),力谷友好公司的悶歌(如和xx講再見)

hit唔播 播ge唔hit
想点???
moXYZ 發表於 2017-12-28 10:34

其實新城已經好大进步,除了上年雙女金

環球真係好__. 成件事我覺得AGA好唔抵,本來估佢女三甲。
另外PH歌迷會IG叫人參加,佢應該會去掛。{:4_156: ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:07

星夢又乜事唔去?

回復 13# Ching2015

全公司商演???

gin lee呢類人
整係識搞風搞雨
又唔見阿kay同kary一姐時會發生咁嘅事?
jose 發表於 2017-12-28 13:38

咪喺咯,真喺黑人憎

其實Gin Lee自己唔出席997就算啦,做咩要拉埋AGA落水。佢又唔係早早級數,自己無獎做咩要阻同門攞獎? ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 14:26

咪喺咯環球已經癡咗線啦,為一個歌手和新城講再見

証明Gin Lee 無bargaining power. 997要蘭B都唔要佢。
Ching2015 發表於 2017-12-28 14:40

肯定要知名度高而且入屋噶啦

回復  jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭? ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 17:23

學友2000年已經俾人噓啦!

陳柏宇果d先慘
克勤伯伯一出
其他人冇得上位
jason567 發表於 2017-12-28 15:34

陳柏宇本人表示唔care

回復 54# moXYZ

喺leon啊,99已經唔玩,學友2000,城城喺2003(新城),劉華就2006

回復  阿mark

我只糸吾明點解佢攞獎就覺得係同後生爭?但系影壇,甚至電視頒奬禮都成見叫啦!
羅蘭姐66歳攞 ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 20:15

所以真喺可以成全佢啊,其實佢今年真喺好努力,大碟/歌/演唱會都唔錯

回復 64# 帥小寶`

今年70首候選勁歌金曲好似都有上榜咯,同埋最受歡迎歌星獎候選名單係有出席過優秀選噶

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:41

你咁講又好似係咯,佢入咗星夢簡直就係巨星待遇

可能佢 09 年嗰陣未出世  

嗰年如果無反面
基本上 Kay 攞硬最女
Eason 如無意外可以繼續亞太男
根 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:09

可能金曲金都係七百年後,搜神記byebye

點解柏豪咁把砲可以唔聽何生點?
其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席99 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:22

美橋真係慘,又斷一個新人獎

如果2009無四大事件,一定係咁樣:
最男:古巨基、最女:謝安琪、亞太男:陳奕迅、亞太女:容祖兒、金曲金 ...
1d14 發表於 2017-12-29 01:47

丁太呢

死肥佬係咪有咩痛腳俾種星堂捉住咗?
華納年代,肥佬破哂例俾百年不合做劇歌日播夜播
而家文豪可以 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-28 22:28

如果kay媽當年以大文豪呢種模式簽星夢就好啦