返回列表 發帖

JW轟新城大細超No Show抗議

今年狀態大勇的歌手JW(王灝兒)在各大頒獎禮入圍不少獎項,卻有傳因為獎項拗唔掂數而缺席前晚的《新城》頒獎禮,實行以行動杯葛。更火上加油的,就是其他有獎冇到的歌手都有機會拍片致謝,JW得半個合唱獎,新城卻沒有邀請她拍片,被當冇到,令JW很不好受,故此嬲上加嬲!

歌手JW前晚缺席《新城勁爆頒獎禮》,反而有出席昨晚的《勁歌金曲頒獎典禮》並奪得獎項。有傳她缺席新城的原因是「獎項拗唔掂數」,故此No Show抗議,不過最令她生氣是新城「大細超」及有感自己「不受尊重」。據知情者透露:「JW好唔開心,相比王菀之同鄭欣宜,覺得自己唔係輸在唔夠努力同冇成績,係佢『衰』在唔係身在大公司,又唔夠人哋有『人事』。同樣令佢嬲嘅係有獎冇到嘅歌手,新城都會叫佢拍片喺頒獎禮度播,佢同吳業坤有首合唱歌得獎,但電台連邀請佢拍片都冇,覺得有人當佢『冇到』,JW好Hard Feeling。」

農夫唱反調
JW的唱片公司發言人受訪時,被問到JW為何缺席《新城》頒獎禮?發言人說:「因為JW要全力綵排紅館演唱會。」對於傳聞,發言人只稱:「JW今年成績,大家有目共睹,其實佢好樂意同任何電台、電視台合作。」而昨晚JW現身《勁歌金曲頒獎典禮》時否認杯葛新城,出席到《勁歌》純粹是碰巧有時間。問到是否不服失落女歌手獎?她說:「獎項年年都係得兩、三個,Janice(衛蘭)、Ivana(王菀之)都有好多好歌。(你都有好歌。)咁AGA同Gin Lee都好努力,唔係睇獎項,最緊要大家開心。」巧合是環球唱片的AGA與Gin Lee都缺席《新城》頒獎禮。

Source: http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 1231_00862_001.html

Comments:
就來開演唱會要做新聞,其實都唔知有乜嘢好嬲,佢今年最hit都係原來只因深愛著,雖然分豬肉冇佢份係衰D,但係吳業坤有去做代表仲錄乜鬼片吖,加上佢上年有獎攞又唔見佢話自己公司細?Anyway,佢最啱聽係讚Janice同Ivana。
I talk a lot of BS.

自大好快就玩完

話時話 佢紅館d 飛賣晒未

人地joey缺席你joey又缺席
你估你唱得好好咩
咁恨奬咪叫爸爸幫你開個台自己頒哂比自己囉

Btw, 佢紅館d 霏賣哂未

Joyce's results this year is not ideal, but Metro did top all of her songs this year (3 number 1 songs) so its reasonable in their standards. Ivana most likely confirmed her attendance around the time Universal decide to boycott, but Ivana does have great songs this year and active and have comparable results in the charts compared to JW (if not better). Janice is the sure winner this year for female singers so understandable why Gin Lee and her company boycott.
Well Jw can prepare to get nothing at 903 this year. I sure hope she does not win the my favorite singer award. Overall, JW has less bargaining power compared to 2016 and her results are quite average due to strong competition this year.

即時新聞 個版本,多少少野:

據知情者透露:「JW好唔開心,相比王菀之同鄭欣宜,覺得自己唔係輸在唔夠努力同冇成績,而係她『衰』在唔係身在大公司,冇得玩『隻褦隻』,又唔夠人哋有『人事』,本來新城話畀一個個人奬佢當『鼓勵』,但係佢接受唔到呢個不受尊重嘅玩法」

「隻褦隻」先係「大公司」嘅重點,因為講錢佢唔會輸 :P
關楚耀、Yellow ... 明年睇你地喇!

「人事」 .... 即係 蕭定一 啦

「個人奬」,應該係指 躍進獎 吧?

講翻「隻褦隻」,星夢 應該真係比 StarzPeople 激死

--------------------------------------------------------
p.s. 咁多人 四點鐘 未瞓覺嘅 ....
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Joyce's results this year is not ideal, but Metro did top all of her songs this year (3 number 1 son ...
leongl 發表於 2017-12-31 04:42

連最歌都入唔到5強 今年應該唔係佢

我估903想錦上添花

可能小明/美千拎

我好似對佢好critical咁但係以佢個quality有獎已經算好啦,睇下泳兒一年食幾多隻蛋,JW應該出小句聲啦,佢已經被其他女歌手多privilege架啦。
I talk a lot of BS.

我好似對佢好critical咁但係以佢個quality有獎已經算好啦,睇下泳兒一年食幾多隻蛋,JW應該出小句聲啦,佢 ...
angelicdestiny 發表於 2017-12-31 05:17

好多時呢種新聞,唔係反映緊個歌手嘅性格,而係反映緊間公司嘅性格。
我暫時都唔覺得關 JW 事,「知情者」講嘅,咪即係 經理人/唱片公司 講。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

好多時呢種新聞,唔係反映緊個歌手嘅性格,而係反映緊間公司嘅性格。
我暫時都唔覺得關 JW 事,「知情者 ...
Bluejays 發表於 2017-12-31 05:40

你好有point,不過我覺得獎項對於JW來講都幾重要尤其是因為上年得到好成績所以佢以為自己升左level,佢公司亦都吹得好勁所以有D自大都唔出奇,我其實覺得最好笑係用彩排做excuse,如果係咁focus就應該其他頒獎典禮都冇去啦。

知情者? 係咪區文詩?

恭喜,叱咤都是0獎,安安分分坐在第二排吧

我睇完覺得係針對緊美肥

如果JW原本係得金曲+合唱,而今年美肥有女歌手,咁(佢公司)嬲都正常wor

舊年得女銅 十首金曲無佢份,今年如果係合唱歌加十二樂勢力或者躍進歌手不如唔好去啦,TVB起碼都會俾首金曲佢啦!
舞來舞去 不日內開始錄音。

覺得宜家新一代,真喺好有性格,唔滿意就唔玩,樂壇好快玩完

咁JW今年係好波㗎喎
無獎係唔合理
Happy and Blessed.

我睇完覺得係針對緊美肥

如果JW原本係得金曲+合唱,而今年美肥有女歌手,咁(佢公司)嬲都正常wor ...
HOTMAN 發表於 2017-12-31 09:36

咁即係賽果事先知啦。不過今年美肥無咩成績,應該都係食左環球唔出席個位。JW以為自己上左位,嬲係正常。

大佬 上半年做曬隱形人
人哋肯俾一兩個獎仲要嫌三嫌四

Jw點都值過鄭欣宜啦
利申:唔係鏡粉

本來大公司之間爭獎都係唔抵爭㗎啦,但係JW今年除咗一兩個歌曲獎之外,佢仲值得攞咩個人奬項呢,我真係諗唔出,佢都係收皮算吧啦

賣晒啲紅館飛,d知情人士先好大大聲講嘢啦

覺得宜家新一代,真喺好有性格,唔滿意就唔玩,樂壇好快玩完
阿mark 發表於 2017-12-31 10:33

咪同新一代一樣有唔合理就走人
反正都無嘢輸
唔會同你啞忍

美肥論係新城愛將拎金曲+歌手獎係合理
但論歌成年啲量咁少加啲歌唔係高質到年度級
umg唔玩...JW都先分得半個獎真係...

JW今年《安全感》《妒忌心》《你帶著我的青春離去》我都覺得唔錯wor,
尤其係《你帶著我的青春離去》,好好聽!!
支持JW!!
又要重頭開始鳥+_+

真係唔知佢憑咩嘈
GEM以前就話紅歌又紅人有料就去反枱
呢條女無人氣唱Live又廢 入最女五強就打哂飛機以為自己一線
Btw 紅館有無五成入座率
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

即時新聞 個版本,多少少野:

據知情者透露:「JW好唔開心,相比王菀之同鄭欣宜,覺得自己唔係輸在唔夠努 ...
Bluejays 發表於 2017-12-31 04:47
Yellow!唔喺Sunny idea啦

我睇完覺得係針對緊美肥

如果JW原本係得金曲+合唱,而今年美肥有女歌手,咁(佢公司)嬲都正常wor ...
HOTMAN 發表於 2017-12-31 09:36

阿肥都搞嬲好多人,上年有小明,今年有JW
雖然我覺得阿肥同JW今年都唔算亮眼,
但JW今年 at least 都一定好過阿肥,
阿肥今年響新城,尾plug又有冠,國語歌又冠,馬lun咁長歌名又有冠,
乜7都有冠,論勤力論質素都係JW好D啦
FIGHT for 陳柏宇

恭喜,叱咤都是0獎,安安分分坐在第二排吧
MOQKEN 發表於 2017-12-31 09:31

林海峰:一年呢就有百幾個獎,無理由一個都攞唔到既,ha ma
觀眾就送比你既,我最喜愛女歌手 JW

JW: OOOOoooooOmmmmmmgg!!!!!!!!

問到是否不服失落女歌手獎?她說:「獎項年年都係得兩、三個,Janice(衛蘭)、Ivana(王菀之)都有好多好歌。(你都有好歌。)咁AGA同Gin Lee都好努力,唔係睇獎項,最緊要大家開心。」

個個都讚 係唔讚女三甲其中一個
矛頭都好明顯啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

問到是否不服失落女歌手獎?她說:「獎項年年都係得兩、三個,Janice(衛蘭)、Ivana(王菀之)都有好多好 ...
John 發表於 2017-12-31 14:02

屌! 冇諗過
我個名叫王灝兒
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

矛頭都好明顯啦

Gin lee? 坤哥?千嬅?

問到是否不服失落女歌手獎?她說:「獎項年年都係得兩、三個,Janice(衛蘭)、Ivana(王菀之)都有好多好 ...

希望欣直送個魔鬼之吻俾佢

屌! 冇諗過
我個名叫王灝兒
matthew1990 發表於 2017-12-31 14:03

《蘋果》今日向JW求證,佢堅持話:「梗係唔會爆粗喇!點會爆粗,係佢問我,叫我接嘅時候,我話死喇,我冇諗過,點會喺TVB爆粗呢,冇可能。」

咁都否認到
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

林海峰:一年呢就有百幾個獎,無理由一個都攞唔到既,ha ma
觀眾就送比你既,我最喜愛女歌手 JW

JW: OO ...
mychart- 發表於 2017-12-31 13:58

妖行開 千祈唔好開口中

妖行開 千祈唔好開口中
放空 發表於 2017-12-31 14:28

唔知JW食白果會唔會一樣咁嬲呢

阿肥上年點會搞嬲小明?
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢真係越黎越煩膠同乞人憎, 無料扮4條
同埋d態度同gem一9樣
btw 好想知佢紅館果晚坐到幾多人

JW is in The Stages of Grief not happy with 新城 results 應該係因為港台今年俾左優秀流行歌手大獎佢 (其他女歌手係: AGA, Gin Lee, Ivana, Janice 同 Joey - 無 Joyce), 佢覺得新城無理由唔俾女三甲佢. AGA, Gin Lee 同 Joey 唔玩, 新城女三甲 in her mind should be: Ivana, Janice 同佢自己.

理性分析新城頒獎禮敗點 regarding Joyce & JW:
1. 上年無啦啦玩金金銅 (以前勁爆男女歌手各頒三, 四個人, 無需要改變).
2. 上年俾 JW 銅, 唔俾 Joyce 銅係大錯 (Joyce 上年有首大熱歌, 女三甲合理).
3. 今年3冠 Joyce 唔 hit 嘅歌補償, 做女三甲獎俾佢
4. 斷《矛盾一生》四台冠, 其實上年可以俾《矛盾一生》十大唔俾女銅 JW (《獨一無二》有合唱歌曲獎唔駛十大) , 今年如果有1.5 獎 (勁爆歌手 + 原來只因) JW 應該會接受 0.5 獎嘅 improvement, instead of 今年 0.5 獎嘅 decline)
5. 分獎講數失敗, 球記唔玩. 如果勁爆女三甲係 AGA, Ivana & Janice, JW 至少有 Gin Lee 一齊輸俾其他三個優秀流行歌手, 心會好過D

佢真係越黎越煩膠同乞人憎, 無料扮4條
同埋d態度同gem一9樣
btw 好想知佢紅館果晚坐到幾多人 ...
Kyle_ 發表於 2017-12-31 15:20

起碼有我

係半個獎
千嬅都試過半個獎新城都未出聲投訴
iamsingingwong 發表於 2017-12-31 10:57

嗰年無綫零獎添啦!
反而Rthk 有十優,903又有我最喜愛女歌手呢個超大份量嘅獎。

話時話方皓玟有冇講因為咩原因唔去?

NelsonWu 發表於 2018-1-1 05:56
方皓玟好似一向只重視最支持佢嘅903, 唔知2016年因為咩原因唔去新城拿《勁爆十二樂勢力》, 2017年就因為無歌上榜.

佢今年啲歌點都好過欣宜嘅

你不如問點解新城俾獎小明?
小明擺明只去903,就算無獎
iamsingingwong 發表於 2018-1-1 12:09

小明咪醒囉,新城呢d垃圾頒獎禮,嫌時間多咩?

呢d叫大將之風。
拎得起放得低,廢青學下野

抵佢拉倒祖兒落馬
iamsingingwong 發表於 2018-1-1 12:11

其實今年柏豪嚮903夠無獎坐全晚,我見佢笑得不知幾甜。

NelsonWu 發表於 2018-1-1 05:56

我覺得應該係歷史遺留落嚟嘅問題,小明細公司响舊新城唔算係客戶,所以成績一直麻麻。
嚴格來講一直只得商台支持,雖然唔係年年有奬,但係啲歌始終播得唔錯。而且近年都開始有好成績。
見小明上年成績唔錯,新城就諗住俾12樂勢力。但係大佬啊,咁多年一隻冠軍歌都冇,而且你個奬咩料大家都知,人哋喺另一邊廂已經鬥緊欣宜入咗兩強。
關係係需要時間建立,不過小明冇去新城今年就全ban,我睇就唔容易。

我覺得應該係歷史遺留落嚟嘅問題,小明細公司响舊新城唔算係客戶,所以成績一直麻麻。
嚴格來講一直 ...
gapgipgap 發表於 2018-1-2 15:00

小明基本年年都去叱咤吧   即使系14年之前
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

JW(王灝兒)出席晚上舉行的《勁歌金曲》頒獎禮,對於被指因不滿全年努力卻輸掉新城勁爆女歌手獎,感到不受尊重故拒出席昨晚頒獎禮,JW否認嬲新城,解釋因一直緊密排練演唱會,昨日要試衫及與樂隊綵排,今晚則剛巧有時間故可出席勁歌總選,強調沒厚此薄彼,並沒小不小器,因最近忙到連自己家人和男友家人約聖誕飯聚都缺席;她說沒所謂,作為歌手做好音樂已開心,有獎是Bonus。

談到得獎歌手不出席都有拍片,惟她沒拍片?JW直言不知要拍片,由公司安排,強調沒不受尊重,也沒可能不服輸,指樂壇好歌手很多,沒理由年年得獎,最緊要百花齊放。(攝影:羅安強)
http://hd.stheadline.com/news/realtime/ent/1101152/
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實今年柏豪嚮903夠無獎坐全晚,我見佢笑得不知幾甜。
kenneth 發表於 2018-1-2 10:33

佢幫拍乳整衫果下最SWEET
【This is MC】澳門見