返回列表 發帖

司儀叫錯「李幸兒」 Gin Lee:叫李幸運都唔錯

有片睇

穩陣起見,都係叫Gin Lee好啲。

歌手李幸倪(Gin Lee)以「星級義工領袖」身份出席慈善義賣活動時,主辦單位高層將李幸倪講錯為「李幸兒」,場面尷尬,Gin Lee落台接受訪問時,坦言被叫錯名感尷尬:「有少少(尷尬)。我呢個名(李幸倪)成日被人叫錯做李幸兒,細個都成日發生,都有少少習慣左。(你出道5年啦喎?)係囉。所以我用英文名Gin Lee多。(有冇試過被叫錯其他名,如李幸福,李杏脯等?)都係叫錯李幸兒多,李幸運唔錯喎,『你幸運』呀。」

有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后,Gin Lee感恩說:「多謝大家覺得我可以上位。(係咪令你好大壓力?)我本身都係好易有壓力嘅人,不過唔係因為畀人睇好,而係因為我對自己要求好高,包括音樂同唱歌上。(想做天后?)呢個稱號係人哋畀,唔係自己想就有。」

難得阿幸倪唔介意,仲話叫佢「李幸運」都唔錯。

另外,Gin Lee昨日在facebook上載錄音室照片,Eric Kwok等音樂人也同場。Gin Lee表示本來以為可在家輕鬆迎接2018年到來,沒料到臨時要錄音,不少fans留言支持Gin Lee,祝福她新年進步。

Gin Lee又錄歌,唔通就快有新歌聽?

=========================

個人意見:
Gin Lee近排都幾勤力錄音
應該準備好出新歌喇
要係紅館前做隻hit歌 新一年你幸運!!!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

你出道5年啦喎?
(遲疑左兩秒) 係囉

至尊粉新一年就發力
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

你出道5年啦喎?
(遲疑左兩秒) 係囉

bagfgfcde 發表於 2018-1-1 16:13

Gin Lee苦苦開玩笑
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

「有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后」
前兩年都有一模一樣既新聞
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

好想知係邊個高層。。。
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后,Gin Lee感恩說:「多謝大家覺得我可以上位。(係咪令你好大壓力?)我本身都係好易有壓力嘅人,不過唔係因為畀人睇好,而係因為我對自己要求好高,包括音樂同唱歌上。(想做天后?)呢個稱號係人哋畀,唔係自己想就有。」

John 發表於 2018-1-1 16:11

銳哥講架?

有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后

點解短短一句就有咁多笑點既

新一年咁早發力

gin lee唔係上年(2016年)出道咩?
第一首派台歌雙雙已爆紅.

CM娛樂新聞台之發帖指引

在本版發帖或分享新聞之前,請先閱讀以下指引:

2) 不是過期新聞 (10日以內,以媒體首次報導之日期為準)

如不符合以上指引, 版主會Lock Post而不作通知

以上報導首次報導日期為2016年7月10日,屬過期新聞,請版主lock post

李杏脯
呢個名幾啱佢

2018和暗星講再見

希望愛煎力司儀會見到美祖會叫容祖倪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

不如索性改名叫李幸危啦! Dangerous Lee 型到爆
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

胡杏兒d friend
利申:唔係鏡粉

有幾多人會知佢中文名

李杏脯
呢個名幾啱佢
ed8671ed 發表於 2018-1-1 17:00

叫李幸到,2020女金:李(終於)幸到!

不如索性改名叫李幸危啦! Dangerous Lee 型到爆
dom 發表於 2018-1-1 17:46

鄭瘦文叫Skinny Cheng都係好型!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

張相有koalabear後援會招牌手勢 擺pose
要加分

李杏仁
李杏桃
諗起就口痕
我都想有朝一日睇到胡琳取代謝安琪個位置lol

李杏加__

不過改名叫祖兒啦

銳哥講架?
patrick1029 發表於 2018-1-1 16:38

胡琳
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

又擦存在感
無人想知呀拜託
Happy and Blessed.

如果李杏脯開四面台
一定買霏入去睇
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

如果李杏脯開四面台
一定買霏入去睇
cymusic 發表於 2018-1-2 18:44

好大機會三面台,一來三面台有機會開到兩場,二來美煎駕馭舞台能力不高,三面比較易handle