返回列表 發帖

司儀叫錯「李幸兒」 Gin Lee:叫李幸運都唔錯

有片睇

穩陣起見,都係叫Gin Lee好啲。

歌手李幸倪(Gin Lee)以「星級義工領袖」身份出席慈善義賣活動時,主辦單位高層將李幸倪講錯為「李幸兒」,場面尷尬,Gin Lee落台接受訪問時,坦言被叫錯名感尷尬:「有少少(尷尬)。我呢個名(李幸倪)成日被人叫錯做李幸兒,細個都成日發生,都有少少習慣左。(你出道5年啦喎?)係囉。所以我用英文名Gin Lee多。(有冇試過被叫錯其他名,如李幸福,李杏脯等?)都係叫錯李幸兒多,李幸運唔錯喎,『你幸運』呀。」

有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后,Gin Lee感恩說:「多謝大家覺得我可以上位。(係咪令你好大壓力?)我本身都係好易有壓力嘅人,不過唔係因為畀人睇好,而係因為我對自己要求好高,包括音樂同唱歌上。(想做天后?)呢個稱號係人哋畀,唔係自己想就有。」

難得阿幸倪唔介意,仲話叫佢「李幸運」都唔錯。

另外,Gin Lee昨日在facebook上載錄音室照片,Eric Kwok等音樂人也同場。Gin Lee表示本來以為可在家輕鬆迎接2018年到來,沒料到臨時要錄音,不少fans留言支持Gin Lee,祝福她新年進步。

Gin Lee又錄歌,唔通就快有新歌聽?

=========================

個人意見:
Gin Lee近排都幾勤力錄音
應該準備好出新歌喇
要係紅館前做隻hit歌 新一年你幸運!!!
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

你出道5年啦喎?
(遲疑左兩秒) 係囉

至尊粉新一年就發力
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

你出道5年啦喎?
(遲疑左兩秒) 係囉

bagfgfcde 發表於 2018-1-1 16:13

Gin Lee苦苦開玩笑
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

「有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后」
前兩年都有一模一樣既新聞
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

好想知係邊個高層。。。
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后,Gin Lee感恩說:「多謝大家覺得我可以上位。(係咪令你好大壓力?)我本身都係好易有壓力嘅人,不過唔係因為畀人睇好,而係因為我對自己要求好高,包括音樂同唱歌上。(想做天后?)呢個稱號係人哋畀,唔係自己想就有。」

John 發表於 2018-1-1 16:11

銳哥講架?

有指她、胡琳及鄭欣宜大有機會接謝安琪棒做天后

點解短短一句就有咁多笑點既

新一年咁早發力

gin lee唔係上年(2016年)出道咩?
第一首派台歌雙雙已爆紅.

CM娛樂新聞台之發帖指引

在本版發帖或分享新聞之前,請先閱讀以下指引:

2) 不是過期新聞 (10日以內,以媒體首次報導之日期為準)

如不符合以上指引, 版主會Lock Post而不作通知

以上報導首次報導日期為2016年7月10日,屬過期新聞,請版主lock post

李杏脯
呢個名幾啱佢

2018和暗星講再見

希望愛煎力司儀會見到美祖會叫容祖倪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

不如索性改名叫李幸危啦! Dangerous Lee 型到爆
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

胡杏兒d friend
利申:唔係鏡粉

有幾多人會知佢中文名

李杏脯
呢個名幾啱佢
ed8671ed 發表於 2018-1-1 17:00

叫李幸到,2020女金:李(終於)幸到!

不如索性改名叫李幸危啦! Dangerous Lee 型到爆
dom 發表於 2018-1-1 17:46

鄭瘦文叫Skinny Cheng都係好型!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

張相有koalabear後援會招牌手勢 擺pose
要加分

李杏仁
李杏桃
諗起就口痕
我都想有朝一日睇到胡琳取代謝安琪個位置lol

李杏加__

不過改名叫祖兒啦

銳哥講架?
patrick1029 發表於 2018-1-1 16:38

胡琳
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

又擦存在感
無人想知呀拜託
Happy and Blessed.

如果李杏脯開四面台
一定買霏入去睇
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

如果李杏脯開四面台
一定買霏入去睇
cymusic 發表於 2018-1-2 18:44

好大機會三面台,一來三面台有機會開到兩場,二來美煎駕馭舞台能力不高,三面比較易handle