返回列表 發帖

CM回憶區 (和舊cm講再見)

一月一號又係cm人聚首一堂既大日子
大家係cm有咩回憶?

等我拋gin引玉啦

嬅粉篇

你面孔 祖兒刻進代官山 <撈月亮的人> (千嬅08年的生日願望)
原來祖兒錯過了沒法再追 <明日再會> (千嬅奪得08 tvb最女時的心聲)
祖兒 記不起自己 有否憎恨你 <笑中有淚> (千嬅給祖兒搶去女金時的心聲)
你我也要感謝未來 人祖兒不在 <集體回憶> (千嬅07年的生日願望)
祖兒輸了不怕不怕不怕不怕 <滾> (千嬅奪得903最女時的心聲)
在我專心發好夢 報攤祖兒開工 <啦啦誇啦啦> (千嬅表示自己不夠祖兒那麼勤力)
- 水乂

光明會會長~*
『若是這種人 請你馬上舉手獻身 別再等 錯過後以後又遺憾 *』
光明會招收會員+內閣
詳情請pm我"
- 某嬅粉

最愛的大師兄

拾回謝安琪

吶喊慘死..
希望係留quota比字裹..
我要10大呀..咩位都好啦!!
- 笑3

好多謝安琪派飛演唱會

拎飛方法:

1) 每日送出謝安琪吶喊演唱會門票
凡購買任何Lipton黃牌精選紅茶滿$25即可參加

2) 於指定?H2O+購物滿2000元即送2張

4) 購買全新大碟《Yelling》即可參加大抽獎

6) 屈臣氏購物滿$1000,請你睇《好多謝安琪吶喊演唱會》(至4月13日)
 4月10日至13日期間,於任何一間屈臣氏購物滿$1000*,即可致電登記換票。
 登記日期:2009年4月17日起,先到先得。
 登記熱線:2608 8383

7) 係3上台送好多謝安琪吶喊演唱會門券2張(至4月21日)
 由即日起,客戶選購SONY ERICSSON W705 及以$138 或以上月費計劃上台,並使用3 MusicStation 服務連續4星期或以上,將獲送好多謝安琪吶喊演唱會門券2張.數量有限,送完即止.
新客戶請致電:3162 8888
現有客戶請電:3162 3333(3G)2121 1228 (2G)
*客戶須選用$138月費計劃

8) 送《好多謝安琪吶喊演唱會》$200門票兩張,名額5個(至4月24日)
- RyCh壞孩子

會員美圖

舊cm icon (如果有管理員見到加入而家icon list就好喇)

SSN Chart (21 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. Just carry on (1 Week No.1) - 林 家 謙
2. 孤 獨 門 口 - Gin Lee 李 幸 倪
3. 玫 瑰 式 體 驗 - 林 欣 彤

@-Prince-

冇祖粉篇

噴 亮點毫無疑問一定係王子
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

@-Prince-

冇祖粉篇
bagfgfcde 發表於 2018-1-1 20:02

王子真係好高質
會冠Mi
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

@-Prince-

冇祖粉篇
bagfgfcde 發表於 2018-1-1 20:02

好多噴言 但冇乜心機慢慢搵
SSN Chart (21 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. Just carry on (1 Week No.1) - 林 家 謙

Kay都試過同容祖兒一樣5分1分比例

Kay都試過同容祖兒一樣5分1分比例
John 發表於 2018-1-1 20:11

呢首好聽喎
反得咁勁
Happy and Blessed.

呢首好聽喎
反得咁勁
jose 發表於 2018-1-1 20:37

個陣好多祖粉搞風搞雨
不停散播Kay既負面新聞
有d嬅粉又蠢豬 同祖粉聯合打Kay

呢首好聽喎
反得咁勁
jose 發表於 2018-1-1 20:37

咁我地幫aga定gin好?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

毫無準備 MARK 到叮叮車 首播 好幸運 =]

在我專心發好夢 報攤祖兒開工

笑死左
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK24: 山旮旯 (3 Weeks No.1) / 尋找彼得潘 / Tonight

WHERE IS WUBY姐
以前佢個簽名圖IS SO 令令

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

毫無準備 MARK 到叮叮車 首播 好幸運 =]
nicholashin 發表於 2018-1-1 20:41

希望有人整個CM男神既噴言集

屮SiU霖屮 發表於 2018-1-2 00:13

for you

柒到核爆
Anyways 我要多謝我既 fans
Happy new year !

然而到今日kary都未出到國語碟。。。

鞭屍

wanlan............
i saw myself
HINZ TOP 20 Week 24
01 回憶有罪 - 達明一派
02 孤島人 - RubberBand
03 Save the World - 李拾壹

1.想當年既我竟然覺得女金係kay
2.想當年既我已經用埋d hehe propic
3. =] .______. d符號多到呢

wanlan............
i saw myself
hinz 發表於 2018-1-2 01:50

玩撚 好記得你個名
香港加油

...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-2 02:14

。。。。原來你用咁多⊙_⊙

乜唔係林心如做頭像嘅咩
靚靚cookies is 食力派
Week 25 ERadio 華語榜
1. 我好嗎 - 梁靜茹  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. Tonight - AGA  |  4. Dream My Dreams - 黃淑蔓  |  5. Save The World - 李拾壹

...
屮SiU霖屮 發表於 2/1/2018 02:14
mk到一個點
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 25 (22/06/2019)
1. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  2. 山旮旯 - 馮允謙  3. 二期大樓 - 陳卓賢  4. 沉默之間 - 陳慧敏  5. 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

比幾日時間我

...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-2 02:14

XDD

WAH 好多回億啊

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-2 16:48

來自 中大愛嬅系

每年都要回憶一次
nonkul

好懷念李范建

想知 -PRINCE- 隔離個 (狂潮) 係乜意思

想知 -PRINCE- 隔離個 (狂潮) 係乜意思
bagfgfcde 發表於 2018-2-28 21:39

方大同

在我專心發好夢 報攤祖兒開工

笑死左
放空 發表於 2018-1-1 23:34

祖兒好慘 人地發緊夢個陣佢就去報攤開工 同係床上開工d人一樣...

祖兒好慘 人地發緊夢個陣佢就去報攤開工 同係床上開工d人一樣...
John 發表於 2018-2-28 22:23

同撈月亮的人一樣

開呢個post既會員好老

我經歷過容粉係呢個簽名既cm年代
"戲仍難看 歌仍難聽 千嬅陪著走"

果陣時瓊姐仲活躍係cm
嬅粉head係四方果
嬅粉叫嬅蕃軍
初心傷過
重新再跳

果陣時瓊姐仲活躍係cm
嬅粉head係四方果 ...
MiRi 發表於 2018-6-22 14:44

笑死 真係mean爆
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 26
1. Just Carry On 2. 精神餵飼 3. 在錯誤的宇宙尋找愛

呢個post每隔一排睇都好好笑
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

同撈月亮的人一樣
jose 發表於 2018-3-1 11:45

月光有人撈起 有人瞧不起

呢個post每隔一排睇都好好笑
hehehaha 發表於 2019-3-3 03:23

想唔想要多D

想唔想要多D
John 發表於 2019-3-3 22:25

你快D出多D
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

你快D出多D
hehehaha 發表於 2019-3-3 22:26

John 發表於 2019-3-3 22:28

幾時有
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

#1 D 圖死 _ 晒係想點
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 25 (22/06/2019)
1. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  2. 山旮旯 - 馮允謙  3. 二期大樓 - 陳卓賢  4. 沉默之間 - 陳慧敏  5. 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

簽名被屏蔽

04-06年有個會品評下歌嘅活躍會員叫"傻得"
唔知佢仲有冇玩CM, 嗰陣覺得佢幾有sense
嗰陣我用乜嘢名都唔記得咗了

果陣時瓊姐仲活躍係cm
嬅粉head係四方果 ...
MiRi 發表於 2018-6-22 14:44

四方果我記得呀
嗰陣仲有個好鍾意張柏芝嘅反容

點可以冇我頭號偶像 愛嬅亦愛笑

想了解多啲cm歷史噴言
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 26
1. Just Carry On 2. 精神餵飼 3. 在錯誤的宇宙尋找愛