返回列表 發帖
示範三個人一蓮托生?
RVHOCPC 發表於 2018-2-7 09:33
三你個頭 關我咩事姐

支持第2位再冠多次
Happy and Blessed.

支持第2位再冠多次
jose 發表於 2018-2-7 10:29
下周冠軍應該競爭非常激烈
雙周冠嘅可能再冠一次 , 後面新歌下個禮拜都有機會

下周冠軍應該競爭非常激烈
雙周冠嘅可能再冠一次 , 後面新歌下個禮拜都有機會  ...
chanchan0909 發表於 2018-2-7 19:27

打和啦 雙冠軍
super

打和啦 雙冠軍
super
林仔 發表於 2018-2-7 19:45
唔鐘意打和
硬 tag 雙冠軍 , 估唔到你係祖粉

風衣幾時先可以爆上高位同埋冠
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

第8位冠得未
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

唔鐘意打和
硬 tag 雙冠軍 , 估唔到你係祖粉
chanchan0909 發表於 2018-2-7 19:59

你咪老屈
都唔記得有首咁嘅歌
聽都聽無論冠軍或落敗都應該雙冠軍啦

風衣幾時先可以爆上高位同埋冠
616.1314 發表於 2018-2-7 22:28
應該冠唔到啦
第8位冠得未
帥小寶` 發表於 2018-2-7 22:34
下周囉好唔好
你咪老屈
都唔記得有首咁嘅歌
聽都聽無論冠軍或落敗都應該雙冠軍啦
林仔 發表於 2018-2-7 22:41
祖兒話 放棄思想 去贊同你見解
ok 我聽你講去聽根

Victoria 仲未上榜 -1000000分

stopzi 發表於 2018-2-8 11:23
你咁喜首歌你又唔上

stopzi 發表於 2018-2-8 11:23

聽講因為 gem 唔肯同陳陳玩一蓮托生
結果就俾陳陳狠 bam...
二〇二三年度全女班投票

聽講因為 gem 唔肯同陳陳玩一蓮托生
結果就俾陳陳狠 bam...
616.1314 發表於 2018-2-10 01:50

我嘅gemgem唔會同佢玩架啵

CBM 第 425 期 2018 第 7 周

本周冠軍歌 逆流 - 飛砂 [收錄專輯 - 亂世。說]
作曲 逆流
填詞 逆流
編曲 逆流
監製 Wilson Chow

本想比今個禮拜播放率冠軍和好
不過最後都係再比呢首近期高水準作品

人除左喺成長嘅同時
其實亦都係倒數嘅進行
喺呢首歌曲嘅 MV 中
只交待了男主角以跳樓方式去結束自己的生命
沒有明確交待男主角經歷了甚麼事情
借此去突顯人生無常的訊息
好多事情都係突如其來地發生
最近太多車禍嘅發生
更令大家把握活著嘅意義
關心身邊的人
珍惜當下擁有嘅一切

黎緊逆流推出嘅《亂世。說》
暫時發表左兩首作品
與上一張專輯《續世。說》比較
今年逆流的兩首作品保留左佢地嘅風格
同時喺演繹上面減少左好多 Scream 部分
平時聽唔慣 Scream 嘅朋友
呢首歌曲絕對值得一聽
希望大眾透過今年嘅作品重新去認識逆流

01 飛砂 [3 周冠]           逆流
02 和好               鄧小巧
03 灰色 [2 周冠]           徐佳瑩
04 一二三,三二一          楊千嬅
05 我們的航海時代          VA
06 娛樂人生             陳蕾
07 風塵三俠             小肥 Feat. 6 號 / 側田
08 當下的力量            周國賢
09 Pink Song              Serrini
10 不義之戰             Kolor
11 黑羊               SAGAS
12 染色體              Cassette
13 貪圖               蔡健雅
14 章魚黑洞             Josie & The Uni Boys
15 不要死在崇拜裡          Supper Moment
16 很堅強              Gin Lee
17 一個獨唱的理由          潘伯仲
18 Fire                MastaMic
19 怕                黎曉陽
20 凱旋門              吳業坤

新上榜歌曲
09 Pink Song / Serrini
15 不要死在崇拜裡 / Supper Moment
16 很堅強 / Gin Lee
17 一個獨唱的理由 / 潘伯仲
18 Fire / MastaMic
19 怕 / 黎曉陽
20 凱旋門 / 吳業坤

你同ed結婚啦

你同ed結婚啦
bagfgfcde 發表於 2018-2-14 12:41
你唔係唔知佢同王子已經

貢獻4分比 Pink Song
想用港女腔講句接受唔到囉
我們的總和

嘔心。。最憎人抄我個榜
個tag仲要間接tag某暗星隻活在當下。。。
負一億分

你同ed結婚啦
bagfgfcde 發表於 2018-2-14 12:41

支持

再唔係以一蓮托生代替找數
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 慢性分手 - 雲浩影

你唔係唔知佢同王子已經
chanchan0909 發表於 2018-2-14 12:44

無錯 我同ed都一致同意你地結婚 !

對上一首三週冠係咩歌

貢獻4分比 Pink Song  
想用港女腔講句接受唔到囉
Wonders 發表於 2018-2-14 13:04
接受唔到 D 咩 ??? 同 ED 分手 ???
嘔心。。最憎人抄我個榜
個tag仲要間接tag某暗星隻活在當下。。。
負一億分 ...
ed8671ed 發表於 2018-2-14 13:22
你先嘔心 !!!
肯定係見我一早 update 左首冠軍歌就抄我 ! 不過抄唔到第 2 位打後嗰 D ! 呵呵 ! 抵死 !
FYI    

你無可能贏到我架啦
擺到明硬 tag 123321 啦 , 活咩在當下呀
支持

再唔係以一蓮托生代替找數
kevinlai1621 發表於 2018-2-14 14:04
ok ! 請你離開 !!! 快 ! 我數三聲 !!!
無錯 我同ed都一致同意你地結婚 !
-Prince- 發表於 2018-2-14 14:19
我好慘 又比人利用做擋箭牌 難怪成日比人利用    
希望你地嘅秘密可以盡快公開啦
對上一首三週冠係咩歌
stopzi 發表於 2018-2-14 16:05
唔係一字頭嗰首你肯定好失望啦可

呢位榜主好憤世嫉俗 希望好好的聊個天下週空降冠軍

nicholashin 發表於 2018-2-14 19:28

同意
呢期啲榜主好燥
聽埋啲咁嘈嘅歌
Happy and Blessed.

btw 其實 亂世。說 五首歌有四首已經一早出咗,<毋忘我>得上個月個show有live
https://www.youtube.com/watch?v=wOuLXnGu3A0
留‧離‧破 https://www.youtube.com/watch?v=yHuLGail8MI

支持呀樹

btw 其實 亂世。說 五首歌有四首已經一早出咗,得上個月個show有live

留‧離‧破  ...
ed8671ed 發表於 2018-2-14 21:00
失望 原來只得 5 首歌
不過毋忘我聽完 live 版都 Scream 嘅部分都好少 !
留‧離‧破 一半半 , 皇 就全首 !
nicholashin 發表於 2018-2-14 19:28
好好的聊個天有無郭源潮嘅質素先 !!! 有嘅話我比兩周冠 !
同意
呢期啲榜主好燥
聽埋啲咁嘈嘅歌
jose 發表於 2018-2-14 19:35
再次希望大家支持吳雨霏都支持嘅逆流 !!!
支持呀樹
RVHOCPC 發表於 2018-2-14 21:26
女神嘅感言講得咁好 , 希望大家可以將女神嘅感言重聽 1000 次 !

支持第二位(同埋第十六位)
BTW第二十位個首咩黎

BTW第二十位個首咩黎
帥小寶` 發表於 2018-2-15 19:49

個榜唔係得十九位咋咩

BTW第二十位個首咩黎
帥小寶` 發表於 2018-2-15 19:49
個榜唔係得十九位咋咩
RVHOCPC 發表於 2018-2-15 20:00
啱呀 , 淨係聽頭三名得架啦

CBM 第 426 期 2018 第 8 周

本周冠軍歌 鄧小巧 - 和好 [收錄專輯 - Inner Voice]
作曲 周國賢
填詞 馮穎琪 / 梁栢堅
編曲 謝國維
監製 謝國維

「人的生活是離不開友誼
但要得到真正的友誼才是不容易
友誼需要忠誠去播種
用熱情去灌溉
用原則去培養
用諒解去護理」--- 馬克思

01 和好 [1 周冠]           鄧小巧
02 飛砂 [3 周冠]           逆流
03 娛樂人生             陳蕾
04 灰色 [2 周冠]           徐佳瑩
05 風塵三俠             小肥 Feat. 6 號 / 側田
06 Pink Song              Serrini
07 一二三,三二一          楊千嬅
08 不要死在崇拜裡          Supper Moment
09 黑羊               SAGAS
10 幾分之幾             盧廣仲
11 章魚黑洞             Josie & The Uni Boys
12 Fire                MastaMic
13 好好的聊個天           林奕匡
14 去玩去癲             The Boogie Playboys
15 我們的航海時代          VA
16 天下無敵             盧冠廷
17 一個獨唱的理由          潘伯仲
18 凱旋門              吳業坤
19 Mars Baby             陶喆
20 黃金花              趙學而

新上榜歌曲
10 幾分之幾 / 盧廣仲
13 好好的聊個天 / 林奕匡
14 去玩去癲 / The Boogie Playboys
16 天下無敵 / 盧冠廷
19 Mars Baby / 陶喆
20 黃金花 / 趙學而

很堅強呢

支持粉紅歌同孽坤

冇左首廢歌即刻順眼翻哂

很堅強呢
jose 發表於 2018-2-20 17:37
新落榜歌曲
支持粉紅歌同孽坤
RVHOCPC 發表於 2018-2-20 17:51
飛砂呢 ? 灰色呢 ? 和好呢 ?
冇左首廢歌即刻順眼翻哂
bagfgfcde 發表於 2018-2-20 18:03
一間等我偷偷地聽很堅強下周 re 返上榜先

想噓爆冠軍歌
支持第10位

想噓爆冠軍歌
支持第10位
ed8671ed 發表於 2018-2-20 21:47
噓啦噓啦 等緊共和四連冠啦呵呵
下周可能或者會衝上第一

CBM 第 427 期 2018 第 9 周

本周冠軍歌 陳蕾 - 娛樂人生 [收錄專輯 - /]
作曲 陳蕾
填詞 陳蕾
編曲 Tom@Mr. / MJ Tam
監製 Gary Tong / Tom@Mr. / MJ Tam

豹哥嘅歌唱之路
相信大家對佢嘅經歷一點都不陌生
豹哥近年嘅三首歌曲
由經歷出走 , 尋找快樂 到 享受人生
用自身嘅經歷同大家分享
相信聽眾都會感受到一份鼓勵

01 娛樂人生 [1 周冠]         陳蕾
02 幾分之幾             盧廣仲
03 飛砂 [3 周冠]           逆流
04 和好 [1 周冠]           鄧小巧
05 風塵三俠             小肥 Feat. 6 號 / 側田
06 灰色 [2 周冠]           徐佳瑩
07 Pink Song              Serrini
08 不要死在崇拜裡          Supper Moment
09 好好的聊個天           林奕匡
10 章魚黑洞             Josie & The Uni Boys
11 去玩去癲             The Boogie Playboys
12 凱旋門              吳業坤
13 天下無敵             盧冠廷
14 黃金花              趙學而
15 黑羊               SAGAS
16 寶貝兒              官恩娜
17 一二三,三二一          楊千嬅
18 Fire                MastaMic
19 高雄               淺堤
20 忍                林欣彤

新上榜歌曲
16 寶貝兒 / 官恩娜
19 高雄 / 淺堤
20 忍 / 林欣彤

專輯短評
06 《∞》- Cassette 卡式帶樂團 [分數: 42]

Cassette 喺舊年派上第一首作品「瞳」
以電子同迷幻嘅曲風同大家見面
講起電子同迷幻
就好自然地諗起同樣係玩電子迷幻
並且都係一男一女組成嘅 Fabel

兩隊相比之下
Fabel 無論歌曲嘅製作 , 演繹或者包裝設計方面都較好
而 Cassette 主音 Aeolus 嘅聲音不夠突出
歌曲亦只屬平均水準
而唱片封面嘅設計同排位都同 Fabel 嘅專輯有相似嘅地方
唔知嘅可能會以為 Fabel 又推出專輯

因此如果 Cassette 想以玩電子迷幻去打出名堂
首先歌曲同演繹方面都需要提高水準
另外包裝設計方面需要想辦法
避免同 Fabel 有太多相似嘅地方

娛樂人生
點解坤坤首歌仲會係到

希望風塵都會有冠!

十甲好波
愛坤力
其實首歌係咪派左去叱咤樂壇only?

十甲好波
愛坤力
kwanie 發表於 2018-2-26 21:36

已經番香港mix好, 所以已經正式派左

唔知第12位係乜水
和好可唔可以冠多周

希望可以彌補多一星期冠

娛樂人生
點解坤坤首歌仲會係到
kevinlai1621 發表於 2018-2-26 21:29
首歌幾好 !
比起之前嗰 D 聽落唔做作 , 演繹相對較自然 !
希望風塵都會有冠!
stopzi 發表於 2018-2-26 21:33
下個禮拜大熱門似係幾分之幾
不過下周小肥肯定兩首上榜歌 !
十甲好波
愛坤力
kwanie 發表於 2018-2-26 21:36
997 都派左 !!!
唔知第12位係乜水
和好可唔可以冠多周
帥小寶` 發表於 2018-2-26 21:45
無位啦      
再冠咁同一類班嘅女歌手 Serrini 就無得冠啦
希望可以彌補多一星期冠
RVHOCPC 發表於 2018-2-26 21:48
我估唔到舊年出走 10>06>02>02>09>12 嘅呢個走勢帶比你咁大嘅心理傷害
Sorry

希望 2>1

希望 2>1
ed8671ed 發表於 2018-2-26 23:35
百分之五十嘅機會會冠同埋百分之五十嘅機會唔會冠
呢個應該係我近年見過最垃圾既playlist
nicholashin 發表於 2018-2-26 23:55
惡女 你嘅最愛

個榜係咪同Kary一樣退隱啦?

個榜係咪同Kary一樣退隱啦?
bagfgfcde 發表於 2018-3-9 19:39
係呀 大家要掛住我呀

係呀  大家要掛住我呀
chanchan0909 發表於 2018-3-9 20:05

點解要隱退...
係咪因為要陪 Aki 輪候急症室
二〇二三年度全女班投票