返回列表 發帖

[Jan/12/2018] Fever - 泳兒 (CD)

歌手:泳兒
唱片名稱:Fever
唱片封面:

推出日期:2018/1/12
唱片類型:CD

TrackList:
CD   
1. 天若有情
2. 愛後餘生
3. 外面的世界
4. 新不了情
5. 晚風
6. 完全因你
7. 忘了忘不了
8. 今生不再
9. 薰衣草
10. 今生今世

附加資料:
港日兩地三位頂尖監製攜手打造
日本發燒碟天后藤田惠美監製 – 阿部
發燒碟教父 – 劉賢德 (HIFI德)
香港星級製作人 – 陳永明

具表現力的美妙歌聲、揉合細節清澈、生動自然的演湊。
突顯音樂場精確度、空氣感充沛的錄音, 將音響分析力表露無遺

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

又出翻唱……

又係悶爆翻唱發燒碟

年頭出翻唱 即係年中年尾可能原創啦?

又係悶爆翻唱發燒碟
lblemon 發表於 2018-1-3 16:12

四曲原創EP vs 十曲翻唱大碟
DM多仔多到覆唔哂

年頭出翻唱 即係年中年尾可能原創啦?
721AXA 發表於 2018-1-3 16:14

咁計應該都大機會啩~~~等佢發力LA~~

真大碟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

美ai 打回原型

華麗轉身做蛋記HIFI天后

美ai 打回原型
cathay1996 發表於 2018-1-3 16:20

又話咩出四不像就係搵番自己 而加行舊路 不過為搵錢無計啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

吓 又出翻唱
想聽佢出原創唱片
明明係寶 點解公司唔重視佢
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

d選曲悶到
翻唱扮了解 我好得閒 天然呆 無人知道雙子座 樂觀 麻煩你好過啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

天后藤田惠美。。。怨婦鑑定
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

四不像果陣仲以為會唔會谷底反彈 依家睇返似迴光返照多
希望賣得好過擋不住的風情果隻啦

又出翻唱!
究竟佢同蛋記份約仲有幾耐?

期待個人碟...
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

又出翻唱!
lca6 發表於 2018-1-3 16:49

簽左15年??
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

d選曲悶到
翻唱扮了解 我好得閒 天然呆 無人知道雙子座 樂觀 麻煩你好過啦 ...
John 發表於 2018-1-3 16:40

和每天講再見 都好啱美Aii 唱

樣都冇得出,真係aiiiii

最佳翻唱演繹女歌手?
舞來舞去 不日內開始錄音。

係咪之前張敬軒幫泳兒錄碟慶祝生日果隻?
但監製冇張敬軒既

樣都冇得出,真係aiiiii
stephybest 發表於 2018-1-3 18:39

右上角唔喺美ai??

又出翻唱!
lca6 發表於 2018-1-3 16:49

當2005計起15年,都要到2020年啦

唯有希望年頭出完發燒碟,年中年尾可以出翻自己既作品
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咪之前張敬軒幫泳兒錄碟慶祝生日果隻?
但監製冇張敬軒既
johnny0113 發表於 2018-1-3 18:47

果首歌係忘了忘不了,張柏芝原唱嘅

四曲原創EP vs 十曲翻唱大碟
mosesming 發表於 2018-1-3 16:17

May Aiiiiii 明明上年原創作品好耐聽
可惜四台不支持⋯

今年又走去出翻唱碟
Aiiiiiiiiii
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

RE: [Jan/12/2018] Fever - 泳兒 (CD)

May Aiiiiii 明明上年原創作品好耐聽
可惜四台不支持⋯

今年又走去出翻唱碟
Aiiiiiiiiii ...
l00540 發表於 2018-1-3 19:31

明明美巨都放quota出黎 美aiiiii真係好可憐

又翻唱
通常d編曲都會搞到奇奇怪怪,又悶

蛋記真心對佢唔好

年中年尾 一係出原創 一係結婚 我估

呢隻咁趕咁出歌都未派 之後應該仲有野搞掛

好霉
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

之前有無消息...? 咁突然嘅

得佢仲有碟出.. 立立 漫漫 韻韻都無

今次呢只碟去日本錄,陳永明監製,做經典電影金曲發燒翻唱碟。

年中年尾 一係出原創 一係結婚 我估

呢隻咁趕咁出歌都未派 之後應該仲有野搞掛 ...
721AXA 發表於 2018-1-3 20:19

天后純粹個人感覺話過泳兒係下個結婚嘛,可能佢同公司講要幫泳兒(收山)一把。

cover連樣都冇

無啦啦出翻唱碟?
英皇自新城集體不出席後明顯不想捧泳兒,今年轉為捧許靖韻同鍾舒漫,究竟泳兒做左咩得罪左 ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-3 20:22

係咪想完約???

之前有無消息...? 咁突然嘅

得佢仲有碟出.. 立立 漫漫 韻韻都無
星夢情真 發表於 2018-1-3 20:52

其實美 Aiii 之前有係 IG post 過隻碟既 cover 既
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

d選曲悶到
翻唱扮了解 我好得閒 天然呆 無人知道雙子座 樂觀 麻煩你好過啦 ...

應該翻唱 雙雙 和每天講再見 隨風而來隨風而去 啦,等gin lee帶紅番美泳

幾期待佢忘了忘不了個版本

日本發燒碟天后藤田惠美監製

呢個藤田惠美唱過巨家姐我的驕傲英文版 美ai 識揀
https://www.youtube.com/watch?v=WYWrRa7Jh1Q

d選曲悶到

美John啲選曲悶到
翻唱加大力度 香女人 阿拉伯市場 戒男 色惑 閃爍登場 嗶嗶嗶好過啦
DM多仔多到覆唔哂

期待 新不了情出返翻唱擺明係原創碟賺不到錢,出隻國粤舊歌碟又可以賣去大6又引到D中年人買出原創,除非大紅,否則都無用巨家姐至少唱多4年,依加靚泳行不同路線,無衝突,米幾好Lor
不過都係想靚泳試下 ,Watch Out 如發惡似舞后 Watch Out 來看你 似太后
個表演 我覺得她有甘Ge潛質  https://www.youtube.com/watch?v=s9nsYVh-6tw

四不像果陣仲以為會唔會谷底反彈 依家睇返似迴光返照多
希望賣得好過擋不住的風情果隻啦 ...
林仔 發表於 2018-1-3 16:46

希望美泳可以同gin lee合唱。。。

期待 新不了情出返翻唱擺明係原創碟賺不到錢,出隻國粤舊歌碟又可以賣去大6又引到D中年人買 ...
hkbaby 發表於 2018-1-4 00:29

新不了情係咪gin lee featuring 泳兒?

記得 超級巨聲 踢館戰 杜麗莎 俾gin lee新不了情 滿分既

翻唱慳水慳力,當年Janice就係翻唱黎明啲歌

如果我係佢,簽間咁既公司,實抑鬱死

希望美泳可以同gin lee合唱。。。
kayzzz 發表於 2018-1-4 01:22

和邊個講再見先

英皇吃屎啦

只碟会唔会系合约期内最后一只?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。