返回列表 發帖
和邊個講再見先
林仔 發表於 2018-1-4 09:11

緊係gin gin 同美ai 講再見

至少都算有碟出
立立幾時先出啊

零noise出碟
真係唔上cm都唔知有碟出

好希望她可以以跳舞歌做主打突圍,其實之前D跳舞歌好掂

好希望她可以以跳舞歌做主打突圍,其實之前D跳舞歌好掂
hkbaby 發表於 2018-1-4 15:26

同gin一齊跳型人道好無,翻唱應該揀d爆d既歌

係咪出一隻番唱先賺到錢出一隻原創碟,如果係我都接受到

英皇最快再出碟的真一姐
祖兒都仲未出到碟,其他暗星一樣出不到
iamsingingwong 發表於 2018-1-4 20:50

真一姐但勁歌一奬,叱咤新城零奬?

好似gin咁起碼叱咤有兩獎先好叫自己一姐啦

出翻唱碟同流行樂壇講再見?

今次呢只碟去日本錄,陳永明監製,做經典電影金曲發燒翻唱碟
moxy 發表於 2018-1-3 21:10

I wonder why they don't try to sell that more. It at least give them some gimmick and can explain why the rushed release (to coincide with the HK Film Awards?). But even considering the constraint of movie songs, I think they can try for ONE song that is slightly faster in pace? The songlist reads kind of boring now. I would vote for 無間道. Just the idea of Vincy's sadness about EEG pouring into that song is good.

真. 一姐

Excluding 送禮 who only has one official EEG studio album release so far, Vincy is the only EEG singer who only has ONE 4-song EP. All her other studio albums are 真. 專輯

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

More 東洋味道, really? SO minimum / not JAZZY? 好期待!!!

Some tips from Hins about 完全因你?? Of course, 原唱 Cass to me is still the best

感覺個 production 好似都幾認真 bor
開始有少少期待
616.1314 發表於 2018-1-6 01:40

係幾dump本咁wor 應該真係hifi賺到啲

where有得聽?

一直都不会欣赏她的歌声,要娘了。。
Love music life

12 號出碟,今日6號都未有得聽,依米五plug ga la?  冇人播真係鬼知佢出碟,點會有人買?

歌都未派

佢溫返陳永明?

開始有少少期待

睇條片,泳兒好似handle唔到新不了情
應該搵Gin Gin 指導佢

啲選曲悶到想嘔
還不如聽黎瑞恩唱舊街角

係幾dump本咁wor 應該真係hifi賺到啲
721AXA 發表於 2018-1-6 03:04

泳兒原創歌之前幾隻碟VIEW數大概係咁:

我自在 12000
通電 14000
冬城 2600
清空 5800

雖然四不像/一隻小豬就有番唔錯既VIEW數

但佢出原創碟風險真係好大.....出HIFI碟總有一班HIFI友買黎支持下 點都唔洗蝕

買版權應該平過搵人作過首新既...而且新既又唔知受唔受歡迎~不過好似鏡像咁夾三首新歌咁樣取個平衡其實咪仲好~等HIFI友都聽下佢新歌

我自在 12000
通電 14000
冬城 2600
清空 5800
雖然四不像/一隻 ...
wewa1001 發表於 2018-1-9 10:26

其實佢呢兩隻碟做得幾好, 特別係冬城個隻, 見到個view真係sosad

蛋記真心對佢唔好
masterdragon 發表於 2018-1-3 20:16

對佢唔好都唔只佢一個啦
蛋記眼中只有天后 美孖 美送 美莖

其實佢呢兩隻碟做得幾好, 特別係冬城個隻, 見到個view真係sosad
chkalu 發表於 2018-1-10 09:49

買左但無聽過~今晚番去拆黎聽下先~

chkalu 發表於 2018-1-10 09:49

agree, 自己有買通電果隻碟,可惜完全冇人聽

通電 果隻d 電子好嘢泥,都希望佢繼續,有電子跳舞就最好

通電 果隻d 電子好嘢泥,都希望佢繼續,有電子跳舞就最好
hkbaby 發表於 2018-1-10 12:40

通電一曲另Vincy冠以美aiiiiiiiii的稱號
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

泳兒一唱快歌就人氣急跌
希望年頭翻唱,年中精選,年尾新碟同紅館

咁都三台食旦就真係結婚收山算了 ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-10 13:06
紅館????lol

泳兒一唱快歌就人氣急跌
希望年頭翻唱,年中精選,年尾新碟同紅館

咁都三台食旦就真係結婚收山算了 ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-10 13:06

五關事,其實 露,Watch out , 傾斜樂園 都係好好ge 歌,好有Disco 味,但偏偏五plug, 去到 十二個我 先叫真正plug 過一次快歌甘大把,仲要擺第3,4 plug , 梗係冇回響la, 正如你擺 四不像 做第4plug ,都五會紅到la假如,佢之後隻原創碟真係揾到首catchy ge 跳舞歌,可能真係彈反起ga wo

五關事,其實 露,Watch out , 傾斜樂園 都係好好ge 歌,好有Disco 味,但偏偏五plug, 去到 十二個我 先 ...
hkbaby 發表於 2018-1-10 18:21

真係好難, 快歌要排舞要請dancers, budget至少多一倍, 香港人又鍾意聽罐頭歌...佢試過咁多曲風都失敗, 反而hifi碟跑出, 我諗佢都心淡

開始有少少期待

仲要揾花無雪原唱小提琴家 咁認真

小蠻腰快歌曲風好好,但一派人氣即跌
擋不住的風情快歌令碟銷量十大不入

中國風先係泳兒最能翻生的歌, ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-10 23:08

小蠻腰 未去到好快,都只係中間上少少。而且太柔,完全吾似跳舞歌中國風有 靚菊,邊論到 尾泳

聽日就出碟,係咪唔諗住派歌,MV又未有

真係好難, 快歌要排舞要請dancers, budget至少多一倍, 香港人又鍾意聽罐頭歌...佢試過咁多曲風都失敗,  ...
chkalu 發表於 2018-1-10 22:54

快樂眼淚好多k歌,一樣唔掂

我自在 12000
通電 14000
冬城 2600
清空 5800
雖然四不像/一隻 ...
wewa1001 發表於 2018-1-9 10:26

我自在成隻碟都堅正其實呢幾年成功推返偉廣上一線尾班車
真係好想有奇蹟推可以美Shit美立三家姐美Deep呢幾個上去

我自在成隻碟都堅正其實呢幾年成功推返偉廣上一線尾班車
真係好想有奇蹟推可以美Shit美立三家姐美Deep呢 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-1-11 22:53

其實美Shit美立三家姐美Deep 4個本身人氣都有差別, 美Shit>>>>>三家姐>>>>>美立>>>>>>>美Deep美Shit 要彈反起,要D同以往好吾同GE作品

出左《天若有情》D咬字好左

美aii把聲真係好好聽
btw 新不了情段interlude幾好聽

Zero promotion even the cover doesn't have her face on it, 搵鬼買。

幾好聽
美 aiii 把聲真係好正
二〇二三年度全女班投票

聽完一次之後我會覺得最好聽係 完全因你
二〇二三年度全女班投票

佢不嬲都靚聲,不過隻碟演繹得好悶。

佢不嬲都靚聲,不過隻碟演繹得好悶。
angelicdestiny 發表於 2018-1-12 01:52

同意ah~~~其實全碟都好靚聲,不過首首歌都差唔多咁
最有深刻印象已經係完全因你、天若有情、外面的世界

boy4dudes 發表於 2018-1-12 04:14

Basically no budget at all...