返回列表 發帖

【獨家】霆鋒打造天價巡唱 首站係香港!

2018年01月03日 00:00

《2017年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》圓滿結束,一眾得獎歌手固然是重點,但亦不及兩位重量級神秘嘉賓有驚喜!打頭陣出場的「Chok王」謝霆鋒及壓軸表演的「吹神」陳奕迅(Eason)甫現身即搶晒鏡,掀起全晚兩個高潮!首先現身的霆鋒相隔17年再踏叱咤舞台,與樂隊Supper Moment及觸執毛一同表演,rock爆表演令大家未頒獎先興奮,台下歌手及觀眾都high到企晒起身!

有場隨時開

霆鋒做嘉賓一事引起全城熱話,網民不停洗版,更跪求霆鋒在香港開騷!據知,此願望真的會在一、兩年內達成,英皇已有周詳計劃,準備投資天價為霆鋒打造巡迴演唱會,而首站更會在香港舉行!但解決不到的仍是場地問題,因為霆鋒一向情傾露天場地,公司希望霆鋒可以在大球場或中環海濱開騷,只要其中一個場地許可,霆鋒便隨時準備開騷!

邊煮邊食

今次霆鋒做嘉賓其實是為回歸樂壇熱身,本月4號他將在北京舉行2018年音樂計劃發布會,到時新歌廣東版《有火》及國語版《異想天開》亦會首播MV,而第三炮霆鋒就會於本月20日到高雄出席《KKBOX風雲榜》。據知第四步霆鋒正積極構思一個把煮食和唱歌融合在一起的節目,實行順從民意,現時他亦周圍尋找靈感做音樂。至於開騷一事就是第五步,霆鋒將於今年年尾或明年頭舉行過百場巡迴演唱會,相信屆時他會有過億落袋!

至於霆鋒之所以會以叱咤表演嘉賓為回歸樂壇頭炮,是因為21年前,當時16歲的他首個工作就是做叱咤表演嘉賓,當年他更表演到爆呔!而今次短短十分鐘的表演霆鋒都認真綵排了兩三日,可惜當晚台上音響有少許問題,據知霆鋒落台後都有為此有小小忟憎,但亦開心可以跟舊時DJ朋友見面及合照。對於歌迷跪求霆鋒開騷一事,經理人霍汶希表示:「收到歌迷訴求,開演唱會一事正積極進行中。」她又笑言會求霆鋒開騷。

link: http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0103_00862_001.html

Comments: 2018樂壇好熱鬧,霆鋒都加入戰團,希望係大球場,好有懷舊feel

無記錯2012年已經開始傳話要開

loop到GIN LEE拎女金嗰年都未開到

霆鋒正積極構思一個把煮食和唱歌融合在一起的節目

方向報又吹到鬼咁大
Btw煮食mix歌唱是笑話黎?

方向報又吹到鬼咁大
Btw煮食mix歌唱是笑話黎?
Lewis 發表於 2018-1-3 18:34

整雞蛋仔啦。。

唔放煙花
瘋狂射煉奶
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

今年唔知有無機會上叱咤台呢?
話晒以前都可以同eason 鬥下

天價巡唱?
學左王菲d野

不過對佢有保留
尤其是返左咁多年大陸做野
分分鐘唱國語歌多過廣東歌
希望要搞都真心搞番場正正經經既show

newguy 發表於 2018-1-3 18:25

一路唧醬 一路唱活著VIVA
anyways 期待
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

今年唔知有無機會上叱咤台呢?
話晒以前都可以同eason 鬥下
放空 發表於 2018-1-3 20:12

萬年男銅wo
鬥條毛?

唔放煙花
瘋狂射煉奶
b01091018 發表於 2018-1-3 19:12

射煉奶
【This is MC】澳門見

newguy 發表於 2018-1-3 18:25

好似美瑞飽滿愛個MV咁

萬年男銅wo
鬥條毛?
hehehaha 發表於 2018-1-3 20:50

連續三年銅獎,連銀都無攞過

2000年個六場紅館,好經典。唔知呢度有幾多人睇過現場?

點打?點造?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

2000年個六場紅館,好經典。唔知呢度有幾多人睇過現場?
乐坛风云 發表於 2018-1-3 23:34

我有,演唱會精彩度可與gin lee音樂會媲美

loop到GIN LEE拎女金嗰年都未開到
gooloo 發表於 2018-1-3 18:14

希望可以邀請gin lee做嘉賓

希望出年叱咤男歌手
金 霆鋒
銀 克勤
銅 軒
perfect池

白粉報飛機文

鄭中基都吹咗好耐喇, 仲要Vani講嘅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

要露天.. 煮食...演唱
洗唔洗考慮下BBQ場啊..

希望出年叱咤男歌手
金 霆鋒
銀 克勤
銅 軒
perfect池
林仔 發表於 2018-1-4 08:58

男歌手獎項霆鋒克勤軒仔包攬,女歌手獎項容祖兒包攬,英皇仲唔一家獨大

希望出年叱咤男歌手
金 霆鋒
銀 克勤
銅 軒
perfect池
林仔 發表於 2018-1-4 08:58

咁女果邊要
金 霏姐
銀 堅LEE
銅 AGA

鄭中基都吹咗好耐喇, 仲要Vani講嘅
風見志郎 發表於 2018-1-4 10:43

起碼爆龍哥最後都開咗concert
Chef Le Mon已經第N次話開應該重早過走數雙琪話出國語碟
連美長隻萬年碟都出到
而家真係睇美淫定佢走數走得耐啲

咁女果邊要
金 霏姐
銀 堅LEE
銅 AGA
lemontea1069 發表於 2018-1-4 18:20

金 容祖兒
銀 鍾舒漫
銅 許靖韻

金 容祖兒
銀 鍾舒漫
銅 許靖韻
hehehaha 發表於 2018-1-4 20:55

泳兒呢

咁女果邊要
金 霏姐
銀 堅LEE
銅 AGA
lemontea1069 發表於 2018-1-4 18:20

霏姐憑咩 佢都未必出席啦

好似未試過有女金無出席叱咤
強如容祖兒都要調早紅館個時間

霏姐憑咩 佢都未必出席啦

好似未試過有女金無出席叱咤
強如容祖兒都要調早紅館個時間 ...
放空 發表於 2018-1-4 21:25

有個台灣女歌手叫張惠妹

有個台灣女歌手叫張惠妹
lemontea1069 發表於 2018-1-5 00:50

果年本身Sammi金
點知改制益左張惠妹
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

果年本身Sammi金
點知改制益左張惠妹
Solomon 發表於 2018-1-5 01:02

SAMMI唔值金
但96 97 時903又唔俾佢