返回列表 發帖
2018 Special / 期間限定估榜遊戲 第一回合

1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作品誰屬? (2M)
和好

2. 試判斷 Week 10 (10/03/2018) 上榜歌曲排位的描述。 (6M)

(A) 愛徹底 > 尾站天國  T
(B) 黃金花 < 忍     T
(C) 幾分之幾 > 睡前服  F

Bonus Question

已知愛徹底將會於 Week 10 上榜
假設你是榜主,試排列下列三首環球系女歌手作品在榜上的位置(由高至低): (6M)

愛徹底 / 吳雨霏
尾站天國 / 陳慧琳

很堅強 / 李幸倪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

1 幾分之幾
2 FTT
B 尾站天國 > 很堅強 > 愛徹底
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

嘩新上榜全部都係女歌手喎 lol
==================================
1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作品誰屬? (2M)
風塵三俠

2. 試判斷 Week 10 (10/03/2018) 上榜歌曲排位的描述。 (6M)

(A) 愛徹底 > 尾站天國  F
(B) 黃金花 < 忍     T
(C) 幾分之幾 > 睡前服  T

假設你是榜主,試排列下列三首環球系女歌手作品在榜上的位置(由高至低): (6M)

很堅強 / 李幸倪
愛徹底 / 吳雨霏
尾站天國 / 陳慧琳

尾站天國 > 愛徹底 > 很堅強

1. 風塵三俠
2. F T T
Bonus
愛徹底>尾站天國>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>很堅強

TTT
很堅強>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>尾站天國愛徹底

1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作品誰屬? (2M) - 風塵

(A) 愛徹底 > 尾站天國  T/F
(B) 黃金花 < 忍     T/F
(C) 幾分之幾 > 睡前服  T/F

很堅強 / 李幸倪  中
愛徹底 / 吳雨霏  低
尾站天國 / 陳慧琳 高

試判斷 Week 10 (10/03/2018) 上榜歌曲排位的描述。 (6M)

(B) 黃金花 < 忍 ...
CunninG 發表於 2018-3-3 16:21

早一兩年霏共有好多榜主出既估榜題目都好好
期待下個星期呢條問題出現起Cool Chart估榜度
我們的總和

第一個參加 ^^

1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作品誰屬? (2M) 風塵三俠 - 小肥

2. 試判斷 Week 10  ...
mamakin 發表於 2018-3-3 15:52
1. 幾分之幾
  2. F T T

Bonus 尾站天國>愛徹底>很堅強
kevinlai1621 發表於 2018-3-3 15:57

和好

2.  ...
帥小寶` 發表於 2018-3-3 21:34
1 幾分之幾
2 FTT
B 尾站天國 > 很堅強 > 愛徹底
616.1314 發表於 2018-3-4 01:43
1. 風塵三俠
2. F T T
Bonus
愛徹底>尾站天國>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...
ed8671ed 發表於 2018-3-4 16:03
TTT
很堅強>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>尾站天國愛徹底
jose 發表於 2018-3-4 16:06

1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作品誰屬? (2M) - 風塵

2. ...
stopzi 發表於 2018-3-4 18:15

多謝支持

力谷小肥麼
Lewis 發表於 2018-3-3 15:54

谷完 好似係
買埋佢隻碟開心

又一個愛肥力
mamakin 發表於 2018-3-3 21:31

我愛嘉儀多d架 bye

同我差唔多 支持和好雙周冠
帥小寶` 發表於 2018-3-3 21:32

頭號fans都冠咁少
應該唔會了, 希望佢快d派埋將沙拋給一片海

嘩新上榜全部都係女歌手喎 lol
==================================
1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作 ...
kwanie 發表於 2018-3-4 13:13

19位嗰個比你咁講好慘
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2018 Week 10

本週冠軍作品
幾分之幾 - 盧廣仲  

作曲 | 盧廣仲
填詞 | 盧廣仲

編曲 | 盧廣仲
監製 | 鍾成虎 / 盧廣仲

那一天你走進了我的生命
謝謝你成為了我的幾分之幾

RK  LW   PE  NW  SONG             SINGER
01 03   01 04   
幾分之幾         盧廣仲
02 16   
02 07   當下的力量        周國賢
03 06   
03 04   好好的聊個天       林奕匡
04 05   
04 02   尾站天國         陳慧琳
05 04   
01 05   不要死在崇拜裡      Supper Moment
06 08   
06 05   怕            黎曉陽
07 ne/jj
07 01   城市當代配樂團      RubberBand
08 ne/jj
08 01   慢慢喜歡你        莫文蔚
09 14   
09 02   睡前服          小肥
10 07   
03 05   Pink Song        /jSerrini
11 15   11 03   
Fire           /MastaMic
12 13   06
 07   娛樂人生         陳蕾
13 12   12 03   
黃金花          趙學而
14 ne/jj14 01   
愛徹底          吳雨霏
15 18   12
 04   很堅強          李幸倪
16 17   16
 03   忍            林欣彤
17 11   11
 02   鏡子說          容祖兒
18 20   18 02   
染色體          卡式帶樂團
19 ne/jj19
 01   寶貝兒          官恩娜
20 02   02
 08   風塵三俠         小肥

OUT
XX 01   01 07   和好           鄧小巧
XX 09   01 06   飛砂           逆流
XX 10   01 02   我繼續          林俊傑
XX 19   19 01   強逼症進行曲       許廷鏗
我們的總和

幾分之幾橫掃冠軍
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 慢性分手 - 雲浩影

大家都好愛kelly
真。一姐

和好慘死

愛徹底低位上榜 poor kary

Wonders Music Recommendation / 2018 Week 10

本週冠軍作品
幾分之幾 - 盧廣仲  

作曲 | 盧廣仲
填詞 |  ...
Wonders 發表於 2018-3-10 19:00

得第 14 。。。
果然霏位 = 低位

支持祖祖 支持 Kelly 支持 Gin Gin
二〇二三年度全女班投票

和好

2.  ...
帥小寶` 發表於 2018-3-3 21:34

原來你估左和好兩週冠
我們的總和

原來你估左和好兩週冠
Wonders 發表於 2018-3-10 22:55

你係咪要re番俾我

你係咪要re番俾我
帥小寶` 發表於 2018-3-10 22:58

兩周冠好難派出街
起碼要有獨家村既質素同美麗新世界既驚艷先得 等佢d新歌啦
我們的總和

兩周冠好難派出街
起碼要有獨家村既質素同美麗新世界既驚艷先得 等佢d新歌啦 ...
Wonders 發表於 2018-3-10 23:00

咁祖祖呢
祖祖有無攞過兩週冠
二〇二三年度全女班投票

兩周冠好難派出街
起碼要有獨家村既質素同美麗新世界既驚艷先得 等佢d新歌啦 ...
Wonders 發表於 2018-3-10 23:00

你咁講係咪和好=低質素

咁祖祖呢  
祖祖有無攞過兩週冠
616.1314 發表於 2018-3-10 23:04

答案係冇既
個榜咁耐歷史以黎都係得兩首兩周冠
我們的總和

你咁講係咪和好=低質素
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:05

我覺得還可以 始終唔係大歌格 鍾意可惜你是個人多dd
我們的總和

答案係冇既  
個榜咁耐歷史以黎都係得兩首兩周冠
Wonders 發表於 2018-3-10 23:06

好傷心... 要求榜主給我一個抱抱以慰藉我嘅弱小心靈
二〇二三年度全女班投票

好傷心... 要求榜主給我一個抱抱以慰藉我嘅弱小心靈
616.1314 發表於 2018-3-10 23:07

JY
我們的總和

我覺得還可以  始終唔係大歌格 鍾意可惜你是個人多dd
Wonders 發表於 2018-3-10 23:07

好啦我接受你呢個解釋

好啦我接受你呢個解釋
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:10

可惜你是個人係巨巧出道以黎第一首起我榜既十大 真係恭喜哂
我們的總和

可惜你是個人係巨巧出道以黎第一首起我榜既十大 真係恭喜哂
Wonders 發表於 2018-3-10 23:12

咁岩既我都係喎 仲要一攞就攞至尊

咁岩既我都係喎 仲要一攞就攞至尊
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:15

果然係巧粉
我比咗倒數第一 十大第十比佢
我們的總和

果然係巧粉
我比咗倒數第一 十大第十比佢
Wonders 發表於 2018-3-10 23:16

都好過第十一 支持你

第一個參加 ^^

1. 本周 Week 10 (10/03/2018) 冠軍作品誰屬? (2M) 風塵三俠 - 小肥

2. 試判斷 Week 10  ...
mamakin 發表於 2018-3-3 15:52

好傷心冇人睇得出風塵三俠個 2>2 係伏位黎
我們的總和

好傷心冇人睇得出風塵三俠個 2>2 係伏位黎
Wonders 發表於 2018-3-10 23:17

以為真係美走勢

都好過第十一 支持你
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:17

啱啱出果陣真係好好loop
我們的總和

以為真係美走勢
mamakin 發表於 2018-3-10 23:18

頭果幾星期係勁hea
我們的總和

頭果幾星期係勁hea
Wonders 發表於 2018-3-10 23:19

而家冇走勢睇估榜好難估

而家冇走勢睇估榜好難估
mamakin 發表於 2018-3-10 23:19

做咩唔搵返幾個星期前d走勢睇
我們的總和

1. 幾分之幾
  2. F T T

kevinlai1621 發表於 2018-3-3 15:57

恭喜你冇比 2>2 伏到
我們的總和

恭喜你冇比 2>2 伏到
Wonders 發表於 2018-3-10 23:24

即係我最勁?

即係我最勁?
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 23:26

得你同數字估中第一題
我們的總和

1. 風塵三俠
2. F T T
Bonus
愛徹底>尾站天國>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...
ed8671ed 發表於 2018-3-4 16:03

嘻嘻 第一題比我伏到 拎冠既係 _ _ _ _
我們的總和

得你同數字估中第一題
Wonders 發表於 2018-3-10 23:27

好耶
估中第一題有無獎
可唔可以攞抱抱
二〇二三年度全女班投票

好耶  
估中第一題有無獎
可唔可以攞抱抱
616.1314 發表於 2018-3-10 23:38

獎品應該會係同2018年結有關
#密切留意下一次既估榜
我們的總和

獎品應該會係同2018年結有關
#密切留意下一次既估榜  ...
Wonders 發表於 2018-3-10 23:42

想要抱抱多啲
二〇二三年度全女班投票

想要抱抱多啲
616.1314 發表於 2018-3-10 23:43

祖兒出黎喇
我們的總和

高質榜 冠幾分之幾

支持第2

BTW我估錯晒

A: 幾分之幾

(B) 黃金花 < 忍     T/F
(C) 幾分之幾 > 睡前服  T/F

很堅強 / 李幸倪
愛徹底 / 吳雨霏
尾站天國 / 陳慧琳

A: 尾站天國 (04) > 愛徹底 (14) >>>>>>>>>>> 很堅強 (15)
我們的總和

第一回合賽果
Q12abcBQSUM
mmk風塵三俠FTTKelly>Kary>Gin10
kevin幾分之幾FTTKelly>Kary>Gin12
帥小寶和好TTFKary>Kelly>Gin2
616幾分之幾FTTKelly>Gin>Kary8
KL風塵三俠FTTKelly>Kary>Gin8
ed風塵三俠FTTKary>Kelly>Gin6
jose/TTTGin>Kelly>Kary2
stopzi風塵三俠FTTKelly>Gin>Kary6

終於有時間整理返個賽果, 非常多謝大家參與呢個遊戲, 密切留意下次唔知幾時會突然出現既估榜遊戲
我們的總和

1. 幾分之幾
  2. F T T

恭喜呢位會員係今次估榜入面拎到最高分
我們的總和

恭喜呢位會員係今次估榜入面拎到最高分
Wonders 發表於 2018-3-13 22:14

獎品係咩

唔係最低分