返回列表 發帖

聽開903既你地,覺得邊個DJ最好/最廢?

特別係mark 開airplay 既你地,平時應該聽唔少節目

最鐘意聽你好嘢同urban touch,
FunE同急急都好有心做, 有內涵
呢D資料性節目一定要花更多時間做research

唔好以為mark AP就一定聽哂啲節目
有時兩個鐘嗰啲music show聽重溫唔洗10分鐘已經mark完
因為真係全年365日都係播嗰幾首歌,播足10幾年
Mark到本身唔識首歌都變左一聽intro就知係咩
節目例如:生活日常、好醒辰

謝茜嘉, 急急, Donald(music show都ok), Wasabi, Vani呢堆幾好
占、森小回塘咗好多年
廢禮有名你叫,做訪問都唔research, 成日講錯歌手啲唱片公司
唔講我以為係搞笑節目黎

最廢 一定係麻利 成日講埋d資料都無support既 網上流傳既野都夠膽講
最有前途上位 係檸同大腸 聽得出佢地堅有心做節目 連大腸都俾hocc讚過佢有做功課 仲要做得好足
最好 急急 (我心目中最好既都一定仲係卓韻芝 無人可取代)

我覺得拆好出奇同今日正係一次過flop 4個人
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

最廢 一定係麻利 成日講埋d資料都無support既 網上流傳既野都夠膽講
最有前途上位 係檸同大腸 聽得出佢地堅 ...
rfv123 發表於 2018-1-5 16:59
最憎麻利成日講埋佢d迷信野 嘥哂口水d airtime
要講唔該留返係自己個節目講到夠
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

唔好以為mark AP就一定聽哂啲節目
有時兩個鐘嗰啲music show聽重溫唔洗10分鐘已經mark完
因為真係全 ...
hehehaha 發表於 2018-1-5 16:33

數學題
到底細SO一年內可以播幾多次yellow submarine / 你著幾號鞋

數學題
到底細SO一年內可以播幾多次yellow submarine / 你著幾號鞋
艾石仔 發表於 2018-1-5 17:36

鐵膽:
coldplay / beyond / jack johnson / john mayer / SimpleLoveSong(RubberBand) / hehehe(Swing) /

Dodo Cheng
要喜感有喜感 要智慧有智慧
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢D資料性節目一定要花更多時間做re ...
hehe 發表於 2018-1-5 16:15

Chufun講好多廢話 聽一次想摏佢一次

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既
我們的總和

鐵膽:
coldplay / beyond / jack johnson / john mayer / SimpleLoveSong(RubberBand) / hehehe(Swing) / ...
hehehaha 發表於 2018-1-5 17:41

+ IVANA & KHALIL

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既
Wonders 發表於 2018-1-5 18:11

好鍾意芥芥感性嘅一面

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既

Kary fans Confirmed.

我聽過一排, 但頂唔順D洗腦式播歌

麻利最廢

我幾喜毒NING KINGDOM

麻利最廢,成日講埋d迷信野污染聽眾!其次梁文禮,垃圾到廢時哂時間話佢衰咩!

最好do姐

聽開叱吒樂壇,口水多過浪花,謝茜嘉做訪問真係好過阿禮。已經接受咗麻利。感覺急急子做事好俾心機、好花心思,聽講今年叱吒場刊佢做嘅?
Vani同占奴轉咗時段,幾乎好少聽了...

支持急急子
雖然已經冇聽903好多年

最有前途上位 係檸同大腸 聽得出佢地堅 ...
rfv123 發表於 2018-1-5 16:59

好掛住阿芝
芝see菇bi family
同林狗個節目男上女下到後期五天精華遊
Music show又係正

聽開叱吒樂壇,口水多過浪花,謝茜嘉做訪問真係好過阿禮。已經接受咗麻利。感覺急急子做事好俾心機、好花心 ...
數彩虹 發表於 2018-1-5 19:37

係 今年本場刊係佢負責

雖然已經好少好少聽電台
但其實睇頒獎禮都睇得出DJ有冇用心工作
最記得14年頒獨家村 急急子搬哂水牌又講哂故仔咁嚟tag首歌
真係好有心機

btw 森小而家無咁好笑
聽麻利同廢禮真係好辛苦
聽叱吒樂壇一去到廢禮嘅部份就會熄
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既
姐姐真係無敵 咁多年都冇退步過
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我都係最憎麻利
呢個女人究竟幾時先離開口水多過浪花

呢D資料性節目一定要花更多時間做re ...
hehe 發表於 2018-1-5 16:15

始終係唔係新聞/新傳出身真係差啲再睇睇西瓜啲WIKI料

第一廢係廢禮有名你叫
訪問唔做功課又同歌手無咩火花
又成日聽埋晒啲KPOP
第二廢係麻利
天生把聲唔好聽做DJ真係唔掂
加上講另類迷信嘢同以前陳強/EKEE比差得遠
第三廢係西瓜
又係成日聽KPOP早霸又成日講WIKI料
基本上唔係親戚關係應該入唔到去做

DO姐好就唔洗講
急急子算係比較有心
感覺上與世無爭自己密密做
同廢禮比嘉姐真係比較做功課
同歌手互動多啲花火多啲

最好咁就緊係王貽興啦 仲使揀既

最愛嘩!嘩!嘩!打到嚟既吳君如
nonkul

麻利係連揀歌播呢方面都做得唔好 相反有時禮禮啲music show e.g. 花生騷 都做得好過麻利有隻小綿羊 另外細so嘅音樂品味真係cannot be denied

好似去到而家都未有人講迪奶好鍾意佢 講野流利有point有急才溫柔 遠至阿芝阿bu 近至麻利呢個搭枱客都講到野冇乜冷場 另外都幾鍾意佢同二汶之前遊花園啲深度討論同好懷念同小儀嘅aishiteru 雖然間唔時有人覺得太認真所以嫌悶 anyway 聽1872原班人馬一直都係心目中嘅最好時光

急急=903清泉
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

梁文禮廢到,一日到黑GD GD,煩,
Colin & ning & 急急子 呢幾個都幾用心做節目,
森小艾笠已經係食緊老本,四平八穩咁囉

最好:森美 / 占 / Do Jer / 急急 / 姐姐

最廢:廢禮 / 廢麻 / 廢西 / 廢西男友(算唔算係dj?)

wasabi 雖然有時聽聽下舊歌 已經訓咗 (應該係係我問題)

最好:森美 / 占 / Do Jer / 急急 / 姐姐

最廢:廢禮 / 廢麻 / 廢西 / 廢西男友(算唔算係dj?) ...
cathay1996 發表於 2018-1-5 23:29

廢西男友係邊個?

麻利係連揀歌播呢方面都做得唔好 相反有時禮禮啲music show e.g. 花生騷 都做得好過麻利有隻小綿羊 ...
敗犬女王 發表於 2018-1-5 22:28

其實我鍾意聽迪奶
聽佢鬧聽眾最爽 之前同火火開始聽 兩個好唔同既男人幾有火花
同do姐原本都期待 不過始終係前輩 佢就住就住咁 而do姐都冇對農夫咁對佢
都係以前個配搭正d
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實我鍾意聽迪奶
同 ...
JasOh103 發表於 2018-1-6 00:36

提議你聽番1872遊花園 三個男人格劍先最正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實我鍾意聽迪奶
同 ...

其實一路都想迪奶 呢個 愛 情 專 家 同 性 專 家 披露下自己嘅愛情史 愛迪奶 no matter what
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

姐姐真係無敵 咁多年都冇退步過
cymusic 發表於 2018-1-5 20:03

最記得佢近年既笑料係 我 以 前 都 有 聽 艾 怡 良 嫁
我們的總和

廢西男友係邊個?
matthewyky 發表於 2018-1-6 00:32
朱衰傑

其實我鍾意聽迪奶
同 ...

以前既1872真係好好聽
最鍾意聽齋呵唔鬧
Kary fans Confirmed.
hehehaha 發表於 2018-1-5 18:23

做kary fans好過做大面fans
好鍾意芥芥感性嘅一面
Kfmusic 發表於 2018-1-5 18:21

得閒mark多d
我們的總和

最廢梁文禮同麻利都係公認㗎喇,佢兩個既智慧內涵、幽默感、頭腦轉數、音樂知識、文化水平冇樣得,去新城做就差唔多
新一輩最好一定係阿檸;colin都好有心,但比較正經,性格要再鮮明d有趣d先得。
另外,歐陽志強都唔知想點,今年仲要發大繼續做,真係想死

有時覺得903啲DJ咁多都咁廢,我上去做可能仲好

麻利真係廢到有時唔想聽口水既主因都係佢
成日搭唔到咀,搭咀又搭到9唔搭7咁

西瓜同呀傑其實都係差,但起碼比麻利好少少 (個人意見)
起碼佢地有時D野錯到製造好多笑料出黎

唔係成日聽講唔講得 (可能唔係最 update)
阿傑(計唔計?)一定係聽完最令我火滾
聽到佢亂 up 真係會熄機...
西瓜就有進步既...
Chu fun 有左小朋友之後成熟左,廢話減少左d
Vani 謝茜嘉 水準保持, vani 好 technical 既野未必好熟
但佢對樂壇既野好熟,同埋佢真係好多珍藏
Colin 真係好有心,聽佢訪問會感覺到佢好尊重收訪者

其實我最想講903 以外我最討厭梁泰來

唔係成日聽講唔講得 (可能唔係最 update)
阿傑(計唔計?)一定係聽完最令我火滾
聽到佢亂 up 真係會熄機.. ...
mix_nzi 發表於 2018-1-6 13:13

你指881果條友?
成日訪問都問得勁8婆, 好似迫人講人是非咁

可唔可以將麻利同梁文禮放返埋一齊等佢地廢埋一堆 唔好影響口水同叱咤樂壇

回復 42# 艾石仔
Yes成日對 d 嘉賓講埋 d 好難聽既說話懶d 問題尖銳錦

可唔可以將麻利同梁文禮放返埋一齊等佢地廢埋一堆 唔好影響口水同叱咤樂壇 ...
hehe 發表於 2018-1-6 15:53

今日正 咪試過
可能就係收聽率太低要收擋

今日正 咪試過
可能就係收聽率太低要收擋
hehehaha 發表於 2018-1-6 18:55

好難搵一個節目仲難聽過好出奇 今日正
我們的總和

好難搵一個節目仲難聽過好出奇 今日正
Wonders 發表於 2018-1-6 19:11

好掛住以下呢堆高汁節目,sor, 有啲耐到可能已經冇人識

少爺占
叱咤樂壇2002-2004 (mini,donald)
空中喱民
不設劃位
多樂飛
西崎公園
伊維特
五天精華遊
豁達崇拜

好掛住以下呢堆高汁節目,sor, 有啲耐到可能已經冇人識

少爺占
叱咤樂壇2002-2004 (mini,donald)
空中喱 ...
hehehaha 發表於 2018-1-6 19:23

有一半我都有聽   其實我曾經係妹妹妹妹 FANS

好: diddid姐/占/急
差: 廢禮
憎: 健x
插班女學生 發表於 2018-1-8 16:09

葉生算唔算係DJ諗落好似唔同
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你