返回列表 發帖
好難搵一個節目仲難聽過好出奇 今日正
Wonders 發表於 2018-1-6 19:11

好掛住以下呢堆高汁節目,sor, 有啲耐到可能已經冇人識

少爺占
叱咤樂壇2002-2004 (mini,donald)
空中喱民
不設劃位
多樂飛
西崎公園
伊維特
五天精華遊
豁達崇拜

今日正 咪試過
可能就係收聽率太低要收擋
hehehaha 發表於 2018-1-6 18:55

好難搵一個節目仲難聽過好出奇 今日正
我們的總和

可唔可以將麻利同梁文禮放返埋一齊等佢地廢埋一堆 唔好影響口水同叱咤樂壇 ...
hehe 發表於 2018-1-6 15:53

今日正 咪試過
可能就係收聽率太低要收擋

回復 42# 艾石仔
Yes成日對 d 嘉賓講埋 d 好難聽既說話懶d 問題尖銳錦

可唔可以將麻利同梁文禮放返埋一齊等佢地廢埋一堆 唔好影響口水同叱咤樂壇

唔係成日聽講唔講得 (可能唔係最 update)
阿傑(計唔計?)一定係聽完最令我火滾
聽到佢亂 up 真係會熄機.. ...
mix_nzi 發表於 2018-1-6 13:13

你指881果條友?
成日訪問都問得勁8婆, 好似迫人講人是非咁

唔係成日聽講唔講得 (可能唔係最 update)
阿傑(計唔計?)一定係聽完最令我火滾
聽到佢亂 up 真係會熄機...
西瓜就有進步既...
Chu fun 有左小朋友之後成熟左,廢話減少左d
Vani 謝茜嘉 水準保持, vani 好 technical 既野未必好熟
但佢對樂壇既野好熟,同埋佢真係好多珍藏
Colin 真係好有心,聽佢訪問會感覺到佢好尊重收訪者

其實我最想講903 以外我最討厭梁泰來

麻利真係廢到有時唔想聽口水既主因都係佢
成日搭唔到咀,搭咀又搭到9唔搭7咁

西瓜同呀傑其實都係差,但起碼比麻利好少少 (個人意見)
起碼佢地有時D野錯到製造好多笑料出黎

有時覺得903啲DJ咁多都咁廢,我上去做可能仲好

最廢梁文禮同麻利都係公認㗎喇,佢兩個既智慧內涵、幽默感、頭腦轉數、音樂知識、文化水平冇樣得,去新城做就差唔多
新一輩最好一定係阿檸;colin都好有心,但比較正經,性格要再鮮明d有趣d先得。
另外,歐陽志強都唔知想點,今年仲要發大繼續做,真係想死

其實我鍾意聽迪奶
聽佢鬧聽眾最爽 之前同火火開始聽 兩個好唔同既男人幾有火花
同 ...
JasOh103 發表於 2018-1-6 00:36

以前既1872真係好好聽
最鍾意聽齋呵唔鬧
Kary fans Confirmed.
hehehaha 發表於 2018-1-5 18:23

做kary fans好過做大面fans
好鍾意芥芥感性嘅一面
Kfmusic 發表於 2018-1-5 18:21

得閒mark多d
我們的總和

廢西男友係邊個?
matthewyky 發表於 2018-1-6 00:32
朱衰傑
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

姐姐真係無敵 咁多年都冇退步過
cymusic 發表於 2018-1-5 20:03

最記得佢近年既笑料係 我 以 前 都 有 聽 艾 怡 良 嫁
我們的總和

其實我鍾意聽迪奶
同 ...

其實一路都想迪奶 呢個 愛 情 專 家 同 性 專 家 披露下自己嘅愛情史 愛迪奶 no matter what
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

其實我鍾意聽迪奶
同 ...

提議你聽番1872遊花園 三個男人格劍先最正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

麻利係連揀歌播呢方面都做得唔好 相反有時禮禮啲music show e.g. 花生騷 都做得好過麻利有隻小綿羊 ...
敗犬女王 發表於 2018-1-5 22:28

其實我鍾意聽迪奶
同do姐原本都期待 不過始終係前輩 佢就住就住咁 而do姐都冇對農夫咁對佢
都係以前個配搭正d
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

最好:森美 / 占 / Do Jer / 急急 / 姐姐

最廢:廢禮 / 廢麻 / 廢西 / 廢西男友(算唔算係dj?) ...
cathay1996 發表於 2018-1-5 23:29

廢西男友係邊個?

wasabi 雖然有時聽聽下舊歌 已經訓咗 (應該係係我問題)

最好:森美 / 占 / Do Jer / 急急 / 姐姐

最廢:廢禮 / 廢麻 / 廢西 / 廢西男友(算唔算係dj?)

梁文禮廢到,一日到黑GD GD,煩,
Colin & ning & 急急子 呢幾個都幾用心做節目,
森小艾笠已經係食緊老本,四平八穩咁囉

麻利係連揀歌播呢方面都做得唔好 相反有時禮禮啲music show e.g. 花生騷 都做得好過麻利有隻小綿羊 另外細so嘅音樂品味真係cannot be denied

好似去到而家都未有人講迪奶好鍾意佢 講野流利有point有急才溫柔 遠至阿芝阿bu 近至麻利呢個搭枱客都講到野冇乜冷場 另外都幾鍾意佢同二汶之前遊花園啲深度討論同好懷念同小儀嘅aishiteru 雖然間唔時有人覺得太認真所以嫌悶 anyway 聽1872原班人馬一直都係心目中嘅最好時光

急急=903清泉
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

最愛嘩!嘩!嘩!打到嚟既吳君如
nonkul

最好咁就緊係王貽興啦 仲使揀既

第一廢係廢禮有名你叫
訪問唔做功課又同歌手無咩火花
又成日聽埋晒啲KPOP
第二廢係麻利
天生把聲唔好聽做DJ真係唔掂
加上講另類迷信嘢同以前陳強/EKEE比差得遠
第三廢係西瓜
又係成日聽KPOP早霸又成日講WIKI料
基本上唔係親戚關係應該入唔到去做

DO姐好就唔洗講
急急子算係比較有心
感覺上與世無爭自己密密做
同廢禮比嘉姐真係比較做功課
同歌手互動多啲花火多啲

最鐘意聽你好嘢同urban touch,
FunE同急急都好有心做, 有內涵
呢D資料性節目一定要花更多時間做re ...
hehe 發表於 2018-1-5 16:15

始終係唔係新聞/新傳出身真係差啲再睇睇西瓜啲WIKI料

我都係最憎麻利
呢個女人究竟幾時先離開口水多過浪花

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既
Wonders 發表於 2018-1-5 18:11
姐姐真係無敵 咁多年都冇退步過
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

聽開叱吒樂壇,口水多過浪花,謝茜嘉做訪問真係好過阿禮。已經接受咗麻利。感覺急急子做事好俾心機、好花心 ...
數彩虹 發表於 2018-1-5 19:37

係 今年本場刊係佢負責

雖然已經好少好少聽電台
但其實睇頒獎禮都睇得出DJ有冇用心工作
最記得14年頒獨家村 急急子搬哂水牌又講哂故仔咁嚟tag首歌
真係好有心機

btw 森小而家無咁好笑
聽麻利同廢禮真係好辛苦
聽叱吒樂壇一去到廢禮嘅部份就會熄
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

最廢 一定係麻利 成日講埋d資料都無support既 網上流傳既野都夠膽講
最有前途上位 係檸同大腸 聽得出佢地堅 ...
rfv123 發表於 2018-1-5 16:59

好掛住阿芝
芝see菇bi family
同林狗個節目男上女下到後期五天精華遊
Music show又係正

支持急急子
雖然已經冇聽903好多年

聽開叱吒樂壇,口水多過浪花,謝茜嘉做訪問真係好過阿禮。已經接受咗麻利。感覺急急子做事好俾心機、好花心思,聽講今年叱吒場刊佢做嘅?
Vani同占奴轉咗時段,幾乎好少聽了...

麻利最廢,成日講埋d迷信野污染聽眾!其次梁文禮,垃圾到廢時哂時間話佢衰咩!

最好do姐

我聽過一排, 但頂唔順D洗腦式播歌

麻利最廢

我幾喜毒NING KINGDOM

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既

Kary fans Confirmed.

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既

好鍾意芥芥感性嘅一面

鐵膽:
coldplay / beyond / jack johnson / john mayer / SimpleLoveSong(RubberBand) / hehehe(Swing) / ...
hehehaha 發表於 2018-1-5 17:41

+ IVANA & KHALIL

我本人醉愛都係雲妮姐姐
芥哥都ok既
我們的總和

呢D資料性節目一定要花更多時間做re ...
hehe 發表於 2018-1-5 16:15

Chufun講好多廢話 聽一次想摏佢一次

Dodo Cheng
要喜感有喜感 要智慧有智慧
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

數學題
到底細SO一年內可以播幾多次yellow submarine / 你著幾號鞋
艾石仔 發表於 2018-1-5 17:36

鐵膽:
coldplay / beyond / jack johnson / john mayer / SimpleLoveSong(RubberBand) / hehehe(Swing) /

唔好以為mark AP就一定聽哂啲節目
有時兩個鐘嗰啲music show聽重溫唔洗10分鐘已經mark完
因為真係全 ...
hehehaha 發表於 2018-1-5 16:33

數學題
到底細SO一年內可以播幾多次yellow submarine / 你著幾號鞋

最廢 一定係麻利 成日講埋d資料都無support既 網上流傳既野都夠膽講
最有前途上位 係檸同大腸 聽得出佢地堅 ...
rfv123 發表於 2018-1-5 16:59
最憎麻利成日講埋佢d迷信野 嘥哂口水d airtime
要講唔該留返係自己個節目講到夠

我覺得拆好出奇同今日正係一次過flop 4個人
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

最有前途上位 係檸同大腸 聽得出佢地堅有心做節目 連大腸都俾hocc讚過佢有做功課 仲要做得好足
最好 急急 (我心目中最好既都一定仲係卓韻芝 無人可取代)

唔好以為mark AP就一定聽哂啲節目
有時兩個鐘嗰啲music show聽重溫唔洗10分鐘已經mark完
因為真係全年365日都係播嗰幾首歌,播足10幾年
Mark到本身唔識首歌都變左一聽intro就知係咩
節目例如:生活日常、好醒辰

謝茜嘉, 急急, Donald(music show都ok), Wasabi, Vani呢堆幾好
占、森小回塘咗好多年
廢禮有名你叫,做訪問都唔research, 成日講錯歌手啲唱片公司
唔講我以為係搞笑節目黎

呢D資料性節目一定要花更多時間做research