返回列表 發帖

[Apr/2018] 黎瑞恩感恩有你演唱會2018

演出名稱:      黎瑞恩感恩有你演唱會2018
演出日期:      2018年4月5日及6日 (2場)
演出名稱:      晚上八時十五分
演出地點:      紅磡香港體育館
票價:            HK$680/ HK$480/ HK$380 / HK$280
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Thanks...預先採排的分手好聽呀
c800722 發表於 2018-4-9 16:08

好鍾意呢首,風采依然、親恩都好好聽

好難捧啦當年
有慧嫻 shirley 仲有王菲
小恩子分到一次TVB十大已經好威la ...
lemontea1069 發表於 2018-4-9 16:11

其實94年頭仲食住個勢,陽光路上仲打入ifpi唱片銷量榜冠軍,不過寶記連季選獎都唔幫佢爭,年底連出席頒獎禮資格都無,之後已經改捧周慧敏,95陳慧嫻又翻嚟,本身仲有個關淑怡係度,邊會輪到佢

回復 96# c800722
恩想

恩想, 在1996年8月推出, 曲目包括

01. 預先綵排的分手
02. 豐采依然
03. 再不想錯過
04. 缺憾美
05. 跟 ...
siudans 發表於 2018-4-9 15:27

我覺得頭幾首歌都好聽
Happy and Blessed.

原來黎瑞恩年紀比陳慧琳鄭秀文還年輕,比謝安琪梁詠琪只大三歲,但感覺佢已經喺上兩個世紀嘅歌手,四大天王 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-9 14:28

好難捧啦當年
有慧嫻 shirley 仲有王菲
小恩子分到一次TVB十大已經好威la
【This is MC】澳門見

01. 預先綵排的分手
02. 豐采依然
03. 再不想錯過
04. 缺憾美
05. 跟 ...
siudans 發表於 2018-4-9 15:27

Thanks...預先採排的分手好聽呀

即係邊隻碟呀?
c800722 發表於 2018-4-9 15:04

01. 預先綵排的分手
02. 豐采依然
03. 再不想錯過
04. 缺憾美
05. 跟你講清楚
06. 相信自己
07. 親恩
08. 繼續·繼續·繼續
09. 恩想
10. 將知識放送
11. 愛你會是多淒美

滿足街客,但竟然每一part都有翻唱,佢96年果隻碟一首都冇,佢應該好唔鐘意果隻碟的歌,當年佢話唔滿意寶 ...
阿mark 發表於 2018-4-9 11:45

即係邊隻碟呀?

原來黎瑞恩年紀比陳慧琳鄭秀文還年輕,比謝安琪梁詠琪只大三歲,但感覺佢已經喺上兩個世紀嘅歌手,四大天王時期,可能紅得太早喇。其實佢唱功同聲音都唔差,甚至比以上提到幾位都要好,可惜當時佢喺寶麗金冇人捧佢包裝佢,畢竟當時寶麗金有校長歌神Leon幾位主力男歌手,女歌手資源自然就少咗好多喇

2002 EMI都帮佢出碟,希望今次星娛樂都幫佢出啦
阿mark 發表於 2018-4-9 09:27

2002果次唔full?

咪唱左愛你會是多淒美囉
lemontea1069 發表於 2018-4-9 13:22

係喔,多謝指正

滿足街客,但竟然每一part都有翻唱,佢96年果隻碟一首都冇,佢應該好唔鐘意果隻碟的歌,當年佢話唔滿意寶 ...
阿mark 發表於 2018-4-9 11:45

咪唱左愛你會是多淒美囉

現場有錄影,希望出碟啦

係啦, 之前做 live 都有唱等到今夜, 愛情, 怎麼都不錯, 唔知點解係要唱咁多人地既歌~ ...
siudans 發表於 2018-4-9 10:37

滿足街客,但竟然每一part都有翻唱,佢96年果隻碟一首都冇,佢應該好唔鐘意果隻碟的歌,當年佢話唔滿意寶記俾佢唱唔適合的歌,唔知係咪指呢隻碟

而家係黎瑞恩誠意邀請SAMMI 做嘉賓喎
lblemon 發表於 2018-4-9 10:45

我意思係唔唱果兩首歌,幾乎每次做嘉賓都係果兩首歌

如果真係有誠意,其實可以合唱黎瑞恩的歌
點解黎瑞恩唔請陳慧嫻,明明有首合唱歌 ...
阿mark 發表於 2018-4-7 17:33

而家係黎瑞恩誠意邀請SAMMI 做嘉賓喎

唔係話翻唱唔好,但實在太多啦,其實佢自己都仲有好多歌可以唱
唔知會唔會出碟? ...
阿mark 發表於 2018-4-8 09:18
係啦, 之前做 live 都有唱等到今夜, 愛情, 怎麼都不錯, 唔知點解係要唱咁多人地既歌~

2002個次紅館都喺陽光路上開場曲
lightupmylight 發表於 2018-4-8 09:11

2002 唱陽光路上之前, 其實唱咗幾句一人有一個夢想先~

希望尾場可以出碟,真係好正~
lightupmylight 發表於 2018-4-9 08:10

2002 EMI都帮佢出碟,希望今次星娛樂都幫佢出啦

希望尾場可以出碟,真係好正~

成日做嘉賓唔悶

次次唱果兩首先悶
callstar唔係局佢唱最後一次,可能佢又係唱high high high ...
lemontea1069 發表於 2018-4-7 13:57

係 不要驚動愛情好似已經變左指定歌咁

6/4 尾場

01 陽光路上
02 認真
03 舊愛新歡
04 多情
05 發誓

06 夢中天使 / 我係小忌廉 / 千年女王 / 超 ...
siudans 發表於 2018-4-7 20:04

唔係話翻唱唔好,但實在太多啦,其實佢自己都仲有好多歌可以唱
唔知會唔會出碟?

6/4 尾場

01 陽光路上
02 認真
03 舊愛新歡
04 多情
05 發誓

06 夢中天使 / 我係小忌廉 / 千年女王 / 超 ...
siudans 發表於 2018-4-7 20:04

2002個次紅館都喺陽光路上開場曲

6/4 尾場

01 陽光路上
02 認真
03 舊愛新歡
04 多情
05 發誓

06 夢中天使 / 我係小忌廉 / 千年女王 / 超人的主題曲
07 一樣的月光 (國) / 白金升降機 (with sp’ACE)
08 海闊天空 (sp’ACE)

09 卿本佳人
10 矛盾一生
11 雨季不再來
12 身外情
13 愛一次便夠 (with 蔡一傑)
14 失落園 (蔡一傑)

15 錯在多情
16 大個唱
17 藍雨 / 儍女 / 星夜星塵
18 愛你一定快樂

19 問候
20 活得比你好
21 雲上的日子
22 剩下光年
23 一人有一個理想 (with 屯門兒童合唱團)

24 信者得愛 (with 鄭秀文)
25 不要驚動愛情 (with 鄭秀文)
26 自動消失 Lonely Days / 瘋了 / 放開你的頭腦 (國) / 200度 / 大日子 / 煞科 / 隆重登場
27 愛你會是多淒美 / 一見如故 / 明白我這世界沒有別人
28 愛你這樣儍
29 長流不息 (with 現場觀眾)
30 一人有一個夢想

成日做嘉賓唔悶

次次唱果兩首先悶
callstar唔係局佢唱最後一次,可能佢又係唱high high high ...
lemontea1069 發表於 2018-4-7 13:57

如果真係有誠意,其實可以合唱黎瑞恩的歌
點解黎瑞恩唔請陳慧嫻,明明有首合唱歌

Sammi成日做人嘉賓,做到悶
iamsingingwong 發表於 2018-4-7 12:13

成日做嘉賓唔悶

次次唱果兩首先悶
callstar唔係局佢唱最後一次,可能佢又係唱high high high

其實2.5首新歌,泳兒有無去?
iamsingingwong 發表於 2018-4-7 12:10

有唱搖籃曲?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

回復 71# l00540

兩首都係合唱

又係信者得愛/不要驚動愛情
阿mark 發表於 2018-4-6 23:14

小恩子有無唱it’s so high high high
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有美mi 早知買飛喇

後悔冇買飛入場睇

見美祖睇得好high仲有方力申都好high下

今晚入座如何?
joshua 發表於 2018-4-7 00:10

有八成。

好過昨晚,起碼有鄭秀文
乐坛风云 發表於 2018-4-6 23:08

今晚入座如何?

好照顧淨係識兩首歌既街客(我) 唱左有差唔多三分一人地既歌
以為係食老本演唱會 所以幾驚喜
每一part都算有唔同主題 唔係求其行出黎唱兩唱就算
燈光同backdrop都幾有誠意
入座就真係麻麻 480兩邊好似一人包一個section咁 吉到爆
最開心係有Sammi

今晚嘉賓 蔡一傑 鄭秀文
royloyloy 發表於 2018-4-6 23:01

又係信者得愛/不要驚動愛情

royloyloy 發表於 2018-4-6 23:01

好過昨晚,起碼有鄭秀文

場外價錢仍然好貴
royloyloy 發表於 2018-4-6 20:00

小恩子應該都唔志在入座率

琴日空成咁都冇飛派咩
721AXA 發表於 2018-4-6 20:22

冇喎

場外價錢仍然好貴
royloyloy 發表於 2018-4-6 20:00

琴日空成咁都冇飛派咩

場外價錢仍然好貴

聽聞好多人地歌?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

呢首係我近年鍾意的小恩子作品~
l00540 發表於 2018-4-6 13:10

呢個部分都好感動

唱得好好, 氣氛都不錯! 集體回憶又感動既一個concert!
大合唱發誓
simgod 發表於 2018-4-6 13:11

真係幾好睇,不過唔係好識佢d歌