返回列表 發帖
可能有6成,但係其中一次我睇既演唱會之中最吉既,鑽石台農夫,四面台gigi,三面台就係佢

其實佢唱得 ...
joshua 發表於 2018-4-6 11:09
Ig睇到片 有幾段成段吉

Ig睇到片 有幾段成段吉
royloyloy 發表於 2018-4-6 12:02

16-20行,除左正面之外,係完全無人坐

無ar,呢隻揾左佢以前合唱團d朋友一齊唱,都幾感動果part,佢成個show喊左幾次,唱都唔錯,係有少少聲沙 ...
joshua 發表於 2018-4-6 11:05

呢首係我近年鍾意的小恩子作品~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

唱得好好, 氣氛都不錯! 集體回憶又感動既一個concert!
大合唱發誓

唱得好好, 氣氛都不錯! 集體回憶又感動既一個concert!
大合唱發誓
simgod 發表於 2018-4-6 13:11

真係幾好睇,不過唔係好識佢d歌

呢首係我近年鍾意的小恩子作品~
l00540 發表於 2018-4-6 13:10

呢個部分都好感動

聽聞好多人地歌?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

場外價錢仍然好貴

場外價錢仍然好貴
royloyloy 發表於 2018-4-6 20:00

琴日空成咁都冇飛派咩

琴日空成咁都冇飛派咩
721AXA 發表於 2018-4-6 20:22

冇喎

場外價錢仍然好貴
royloyloy 發表於 2018-4-6 20:00

小恩子應該都唔志在入座率

今晚嘉賓 蔡一傑 鄭秀文

royloyloy 發表於 2018-4-6 23:01

好過昨晚,起碼有鄭秀文

royloyloy 發表於 2018-4-6 23:01

又係信者得愛/不要驚動愛情

好照顧淨係識兩首歌既街客(我) 唱左有差唔多三分一人地既歌
以為係食老本演唱會 所以幾驚喜
每一part都算有唔同主題 唔係求其行出黎唱兩唱就算
燈光同backdrop都幾有誠意
入座就真係麻麻 480兩邊好似一人包一個section咁 吉到爆
最開心係有Sammi

好過昨晚,起碼有鄭秀文
乐坛风云 發表於 2018-4-6 23:08

今晚入座如何?

今晚入座如何?
joshua 發表於 2018-4-7 00:10

有八成。

見美祖睇得好high仲有方力申都好high下

後悔冇買飛入場睇

有美mi 早知買飛喇

又係信者得愛/不要驚動愛情
阿mark 發表於 2018-4-6 23:14

小恩子有無唱it’s so high high high
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 71# l00540

兩首都係合唱

其實2.5首新歌,泳兒有無去?
iamsingingwong 發表於 2018-4-7 12:10

有唱搖籃曲?

Sammi成日做人嘉賓,做到悶
iamsingingwong 發表於 2018-4-7 12:13

成日做嘉賓唔悶

次次唱果兩首先悶
callstar唔係局佢唱最後一次,可能佢又係唱high high high
【This is MC】澳門見

成日做嘉賓唔悶

次次唱果兩首先悶
callstar唔係局佢唱最後一次,可能佢又係唱high high high ...
lemontea1069 發表於 2018-4-7 13:57

如果真係有誠意,其實可以合唱黎瑞恩的歌
點解黎瑞恩唔請陳慧嫻,明明有首合唱歌

6/4 尾場

01 陽光路上
02 認真
03 舊愛新歡
04 多情
05 發誓

06 夢中天使 / 我係小忌廉 / 千年女王 / 超人的主題曲
07 一樣的月光 (國) / 白金升降機 (with sp’ACE)
08 海闊天空 (sp’ACE)

09 卿本佳人
10 矛盾一生
11 雨季不再來
12 身外情
13 愛一次便夠 (with 蔡一傑)
14 失落園 (蔡一傑)

15 錯在多情
16 大個唱
17 藍雨 / 儍女 / 星夜星塵
18 愛你一定快樂

19 問候
20 活得比你好
21 雲上的日子
22 剩下光年
23 一人有一個理想 (with 屯門兒童合唱團)

24 信者得愛 (with 鄭秀文)
25 不要驚動愛情 (with 鄭秀文)
26 自動消失 Lonely Days / 瘋了 / 放開你的頭腦 (國) / 200度 / 大日子 / 煞科 / 隆重登場
27 愛你會是多淒美 / 一見如故 / 明白我這世界沒有別人
28 愛你這樣儍
29 長流不息 (with 現場觀眾)
30 一人有一個夢想

6/4 尾場

01 陽光路上
02 認真
03 舊愛新歡
04 多情
05 發誓

06 夢中天使 / 我係小忌廉 / 千年女王 / 超 ...
siudans 發表於 2018-4-7 20:04

2002個次紅館都喺陽光路上開場曲

6/4 尾場

01 陽光路上
02 認真
03 舊愛新歡
04 多情
05 發誓

06 夢中天使 / 我係小忌廉 / 千年女王 / 超 ...
siudans 發表於 2018-4-7 20:04

唔係話翻唱唔好,但實在太多啦,其實佢自己都仲有好多歌可以唱
唔知會唔會出碟?

成日做嘉賓唔悶

次次唱果兩首先悶
callstar唔係局佢唱最後一次,可能佢又係唱high high high ...
lemontea1069 發表於 2018-4-7 13:57

係 不要驚動愛情好似已經變左指定歌咁

希望尾場可以出碟,真係好正~

希望尾場可以出碟,真係好正~
lightupmylight 發表於 2018-4-9 08:10

2002 EMI都帮佢出碟,希望今次星娛樂都幫佢出啦

2002個次紅館都喺陽光路上開場曲
lightupmylight 發表於 2018-4-8 09:11

2002 唱陽光路上之前, 其實唱咗幾句一人有一個夢想先~

唔係話翻唱唔好,但實在太多啦,其實佢自己都仲有好多歌可以唱
唔知會唔會出碟? ...
阿mark 發表於 2018-4-8 09:18
係啦, 之前做 live 都有唱等到今夜, 愛情, 怎麼都不錯, 唔知點解係要唱咁多人地既歌~

如果真係有誠意,其實可以合唱黎瑞恩的歌
點解黎瑞恩唔請陳慧嫻,明明有首合唱歌 ...
阿mark 發表於 2018-4-7 17:33

而家係黎瑞恩誠意邀請SAMMI 做嘉賓喎

而家係黎瑞恩誠意邀請SAMMI 做嘉賓喎
lblemon 發表於 2018-4-9 10:45

我意思係唔唱果兩首歌,幾乎每次做嘉賓都係果兩首歌

係啦, 之前做 live 都有唱等到今夜, 愛情, 怎麼都不錯, 唔知點解係要唱咁多人地既歌~ ...
siudans 發表於 2018-4-9 10:37

滿足街客,但竟然每一part都有翻唱,佢96年果隻碟一首都冇,佢應該好唔鐘意果隻碟的歌,當年佢話唔滿意寶記俾佢唱唔適合的歌,唔知係咪指呢隻碟

現場有錄影,希望出碟啦

滿足街客,但竟然每一part都有翻唱,佢96年果隻碟一首都冇,佢應該好唔鐘意果隻碟的歌,當年佢話唔滿意寶 ...
阿mark 發表於 2018-4-9 11:45

咪唱左愛你會是多淒美囉

咪唱左愛你會是多淒美囉
lemontea1069 發表於 2018-4-9 13:22

係喔,多謝指正

2002 EMI都帮佢出碟,希望今次星娛樂都幫佢出啦
阿mark 發表於 2018-4-9 09:27

2002果次唔full?

原來黎瑞恩年紀比陳慧琳鄭秀文還年輕,比謝安琪梁詠琪只大三歲,但感覺佢已經喺上兩個世紀嘅歌手,四大天王時期,可能紅得太早喇。其實佢唱功同聲音都唔差,甚至比以上提到幾位都要好,可惜當時佢喺寶麗金冇人捧佢包裝佢,畢竟當時寶麗金有校長歌神Leon幾位主力男歌手,女歌手資源自然就少咗好多喇

滿足街客,但竟然每一part都有翻唱,佢96年果隻碟一首都冇,佢應該好唔鐘意果隻碟的歌,當年佢話唔滿意寶 ...
阿mark 發表於 2018-4-9 11:45

即係邊隻碟呀?

即係邊隻碟呀?
c800722 發表於 2018-4-9 15:04

恩想, 在1996年8月推出, 曲目包括

01. 預先綵排的分手
02. 豐采依然
03. 再不想錯過
04. 缺憾美
05. 跟你講清楚
06. 相信自己
07. 親恩
08. 繼續·繼續·繼續
09. 恩想
10. 將知識放送
11. 愛你會是多淒美

01. 預先綵排的分手
02. 豐采依然
03. 再不想錯過
04. 缺憾美
05. 跟 ...
siudans 發表於 2018-4-9 15:27

Thanks...預先採排的分手好聽呀

原來黎瑞恩年紀比陳慧琳鄭秀文還年輕,比謝安琪梁詠琪只大三歲,但感覺佢已經喺上兩個世紀嘅歌手,四大天王 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-9 14:28

好難捧啦當年
有慧嫻 shirley 仲有王菲
小恩子分到一次TVB十大已經好威la

01. 預先綵排的分手
02. 豐采依然
03. 再不想錯過
04. 缺憾美
05. 跟 ...
siudans 發表於 2018-4-9 15:27

我覺得頭幾首歌都好聽
Happy and Blessed.