返回列表 發帖

[Apr/2018] 鄭欣宜 Break a Leg 演唱會 2018

演出名稱:      鄭欣宜 Break a Leg 演唱會 2018
演出日期:      2018年4月22日 (1場)
演出名稱:      晚上八時十五分
演出地點:      紅磡香港體育館
票價:            HK$680/ HK$480/ HK$280

售價詳情稍後公佈~~~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我極度懷疑金堅係後台已經瘋狂集郵,甚至有更進一步行動
lemontea1069 發表於 2018-4-25 19:54

應該唔止好似 Joyce 用手摸下就算。。

其實台上d仔係咪揀黎俾金堅過目?
Dancers舞衣真係sexy
iamsingingwong 發表於 2018-4-25 15:12

我極度懷疑金堅係後台已經瘋狂集郵,甚至有更進一步行動
【This is MC】澳門見

其實台上d仔係咪揀黎俾金堅過目?
Dancers舞衣真係sexy
iamsingingwong 發表於 2018-4-25 15:12

Dancers 好養眼。。
點解無唱 月缺 同 鄭家泳

其實佢根本應該就走Adele路線
唱多d ballads,尤其時show off到把聲哥種
香港女歌手黎講真心佢系算唱得好 ...
loowee 發表於 2018-4-24 23:32

佢算係有聲有唱功但可能因為要照顧香港market
無歌畀佢用盡把聲

情況好似Ella同Gin Lin
其實上年佢首歌我覺得方向係OK
但演繹上放輕咗變咗到喉唔到肺

睇咗啲片,唱得真係幾唔錯

幫大家補返啲相
newguy 發表於 2018-4-24 21:19

縮開隻手!!!

佢真係要學學adele肥都可以好紅以佢唱功絕對唔差其實
不過佢真係要好好控制佢自己
之前佢出校園show台下 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 20:52

其實佢根本應該就走Adele路線
唱多d ballads,尤其時show off到把聲哥種
香港女歌手黎講真心佢系算唱得好,而且聲好厚
出少d鬼5馬6歌,要playful要cute咪interview時先show出黎

真係就算送飛都冇咩人睇佢。JW真係正好多,無論外形定喺歌路

我覺得佢嘅自信來自佢唱歌而唔係佢外表佢成日係話肥都可以好靚肥有咩問題
其實呢一種自信係扮出嚟
女神 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 20:38

同意,好到point

始終直男都鐘意睇有樣有身材既..

BTW, 佢行撐LGBT路線真係OK!
女神首歌聽佢講中左好多中女/LGBT心聲
...
hehe 發表於 2018-4-23 14:45

佢真係要學學adele肥都可以好紅以佢唱功絕對唔差其實
不過佢真係要好好控制佢自己
之前佢出校園show台下其實佢幾性格幾adorable
但往往上到扮cute扮有自己真係做多咗

Well done, Joyce! 勁!

Sunny has ruined 分手是常識吧! He has no clue how to sing 和音.
...
boy4dudes 發表於 2018-4-23 16:39

和音唔易嘅但似美肥個ear mon出事唱低咗之後出晒事
分手是常識吧真係全晚最災難

尾場連配角都Cut埋
lemontea1069 發表於 2018-4-23 19:46

誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

呢個rundown好吸引呀!
尤其媽媽個part
我覺得第一次上紅館
俾人話借老母上位又好
抽水又好
始終都好應該對肥姐致敬
Wing1211 發表於 2018-4-23 20:35
Thank you
所以我夢中總時間短D的 Medley For Mom 應該唔太過份

真係自信既人, 係唔會成日問住"我靚唔靚?" 架. 正等如佢唔會問人"我唱得好聽嗎", 因為佢知道自己唱歌係得 ...
lblemon 發表於 2018-4-23 15:37

我覺得佢嘅自信來自佢唱歌而唔係佢外表佢
成日係話肥都可以好靚肥有咩問題
其實呢一種自信係扮出嚟
女神正正代表到呢件事
如果話佢唱畀無自信嘅聽眾聽
不如話佢用佢最自信嘅武器
向自己最無自信嘅一面唱出自勉

歌單 in my dream

Opening Medley: Final Calling / 你瘦夠了嗎?/ 分手是常識吧 / Stupid With You

Lov ...
boy4dudes 發表於 2018-4-23 20:26

呢個rundown好吸引呀!
尤其媽媽個part
我覺得第一次上紅館
俾人話借老母上位又好
抽水又好
始終都好應該對肥姐致敬

歌單 in my dream

Opening Medley: Final Calling / 你瘦夠了嗎?/ 分手是常識吧 / Stupid With You

Love & Sadness:
擁抱愛
懶人包
Miss You
說不清
你是什麼時候開始不愛我的?
無表面傷痕
Someone Like You*
如同自己

Guest #1:
好人 (with 側田)
男人KTV (by 側田)
命硬 (with 側田)

For all the ladies:
有故事的人
兄弟
女生加油
Medley: 配角 / 屢屢 / 忘記的理由
寵物牠
無人完美

Guest #2:
世界變了樣 (by Supper Moment)
幸福之歌 (with Supper Moment)

For mom:
Medley: 媽媽好 / 報答 / 一於繼續笑 / Thank You 媽咪

For those who feel like outsiders:
I Will Survive
光明會
黑彩虹
穿花蝴蝶
Beautiful**
男孩像你
女神

Encore:
半份關心
月缺
給最開心的人
愛莫忘

* Adele's song
** Christina Aguilera's song

肥婆好識揀男dancers 全部都幾man
最愛oscar
721AXA 發表於 2018-4-22 21:15

me2
J左oscar好耐

最可惜係冇唱失樂園
我最想聽愛莫忘又冇
oreo 發表於 2018-4-23 17:03

尾場連配角都Cut埋

最可惜係冇唱失樂園
我最想聽愛莫忘又冇
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

欣宜咁大食(開兩場)是值得同情, 但吃太多健康會帶來反效果, 希望她能夠活得健康一點, 過去吃了的食物就等時間慢慢消化吧! 積極!Keep Fit!

欣宜的遭遇是值得同情, 但消費太多情緒會帶來反效果, 希望她能夠活得開心一點, 過去了的事情就等時間慢慢淡化吧!努力! 加油!

開show搞下氣氛講一兩句都仲可以接受既,真係頂佢唔順既都唔會入場睇啦

同埋佢個人其實唔係好有 ...
hehe 發表於 2018-4-23 15:29

唔知佢係自信定自悲,但係佢一定極之再在意別人目光,但又中意一意孤行,
咁樣做人令到自己好痛苦。

Well done, Joyce! 勁!

Sunny has ruined 分手是常識吧! He has no clue how to sing 和音.

開show搞下氣氛講一兩句都仲可以接受既,真係頂佢唔順既都唔會入場睇啦

同埋佢個人其實唔係好有 ...
hehe 發表於 2018-4-23 15:29

真係自信既人, 係唔會成日問住"我靚唔靚?" 架. 正等如佢唔會問人"我唱得好聽嗎", 因為佢知道自己唱歌係得既.

但我唔覺得欣宜缺乏自信, 佢只係自信度唔算好高姐.

欣宜有老一代藝人的風格, 對自己有高要求, 係好事.

佢最趕客唔係肥, 係成日問"我索唔索先?", "我靚唔靚呀?", 昨晚就講左"我着透視喎,唔係得咁少掌聲下話"?

...
lblemon 發表於 2018-4-23 14:51

同埋佢個人其實唔係好有自信,
成日都覺得自己做得唔好,
好似琴日咁佢都只係想歡眾比自己表現合格而唔係excellent

可能成日比人笑佢身形乜乜乜果D..
連帶其他方面都成日覺得自己做得差
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

...
hehe 發表於 2018-4-23 14:45

佢最趕客唔係肥, 係成日問"我索唔索先?", "我靚唔靚呀?", 昨晚就講左"我着透視喎,唔係得咁少掌聲下話"?

我係女人都覺得好惡頂, 台下D直男唔知咩感受?

不過靠hehe都唔夠直仔十成都唔會睇
其實女聲但無一大半男人聽都幾致命
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 13:20

本身佢個人都西化, 行呢條路會易行過其他歌手
不過而家可能要顧全大局, 唔想得失任何一邊, 所以取向都唔係咁鮮明
希望佢之後可以學似外國歌手咁有character, 就算唔大紅都起碼吸到一班fans

咁其實佢同JW差唔多JW一場同成間廣告公司做Back up先無咁難睇
不過真係唔好預呢兩個友有第二次

好期間堅 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 13:18

JW 男友幫JW 認購了好多680

琴日我都有唔小hehe frd去睇wor, 現埸都有幾多hehesheshe就小D
hehe 發表於 2018-4-23 09:49

不過靠hehe都唔夠直仔十成都唔會睇
其實女聲但無一大半男人聽都幾致命

其實唔計黑布位都有7成入座率
未至於太核突既..
hehe 發表於 2018-4-23 09:46

咁其實佢同JW差唔多JW一場同成間廣告公司做Back up先無咁難睇
不過真係唔好預呢兩個友有第二次

好期間堅Lee同如果Aga開會點
最代女歌手JW美肥對上就係佢兩條友

但呢群人都好似無咩人buy佢笑到我
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 07:11

琴日我都有唔小hehe frd去睇wor, 現埸都有幾多hehesheshe就小D

其實唔計黑布位都有7成入座率
未至於太核突既..

呢個會唔會喺歷史以來現場上座率最低嘅一個演唱會

其實佢係想打造自己成為少數族群代言人
kayzzz 發表於 2018-4-22 21:20

但呢群人都好似無咩人buy佢笑到我

想聽 配角 點解都咁難
kklaw 發表於 2018-4-23 00:51

係LAW, 原來真係冇, 等我仲以為唱左唔知, 第一晚明明有好彩JUSTIN都唱得幾好又有剥3 DANCER睇
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

第二晚歌單
Overture: 你瘦夠了嗎?
Power Dance Medley: 越唱越強 (一句) + 隆重登場 + 叮噹 + 煞科 + 妖 ...
阻住 發表於 2018-4-22 23:17

咁少歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

現場聽真係唱得好 除左少少ear mon問題影響
始終hit songs唔夠 其實可以講多少少野搞下氣氛 (依加第三part先正式say hi)
舊歌又唔唱 (雖然我都唔會識好多) 放哂係encore感覺變左交功課咁
中間男人歌同sm都有啲悶
整體都ok既 睇得出佢好努力亦都做得好

想聽 配角 點解都咁難
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

今晚無配角

AGA同Gin一齊睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

許廷鏗男朋友
cathay1996 發表於 2018-4-22 23:51

而家唔係傳牙醫同胡鴻均咩?

不是kenny,不知是誰。唔似藝人
lblemon 發表於 2018-4-22 23:49

許廷鏗男朋友

lblemon 發表於 2018-4-22 23:49

唔係問kenny kwan呀

阿小定kenny?
kayzzz 發表於 2018-4-22 23:25

其實好多紅館show都未夠11點完
無乜特別

呢個係咪香港第一個11點前就完結既演唱會lol
Wing1211 發表於 2018-4-22 22:59

楊千嬅all about love好似10點幾完,不過果次無乜講野又好緊湊,最後都唱多過30隻,但大約10點9-10左右完無記錯

有冇人有上次starhall 個rundown對比下?

見到牙醫、慧敏哥、胡鴻坤(同牙醫之間隔左個四眼小小肥男)、林欣彤一齊睇show,全黑衣,以為去錯隔離館, ...
lblemon 發表於 2018-4-22 23:13

阿小定kenny?