返回列表 發帖

作為一個歌手開大場show
一opening開聲竟然係唱人地(連兩首美祖)既歌 咩idea黎

急於開拓新客源,唔通仲係靠大媽同中女咩。

Ps, 我前面果三個中女睇到勁high ,咩歌都唱得勁大聲,連 ...
matthewyky 發表於 2018-4-22 01:28

三個中係咪肥肥地矮矮地又醜醜地嗰頖?
美肥主張自信最美真係得呢頖女有market
女又唔見好多fans男就更加唔係入去睇所以要打開LGBT market

我正想講,黑彩虹由佢把口唱出黎完全無說服力,唱得又無氣勢
唔知點解隔離post咁多好評 ...
fifty1205 發表於 2018-4-22 02:13

順遂以歌嚟講佢唱得唔差但代唔代入到另計

16年票源應該好散
撇除雞容
本身謝安琪食硬
但方皓玟年尾應該吸左好多票
又有光譜相近既何Cc ...
John 發表於 2018-4-22 12:29

咪係,根本16年冇個女歌手突出,佢當年有hit歌所以佔優。
就算嗰年係小明攞,佢開紅館賣飛都唔會好過欣宜,都係嗰句而家呢個年代投票支持好廉價,唔代表係真金白銀支持。
逆思維嚟睇,即係Gin Lee連我最喜愛五強都唔入,但都唔代表會賣得差過欣宜/小明。

其實得咁少fans入場(或許當年好多突然Fans啦下)
現在睇返2016個最女真拎得有少少核突 ...
hehehaha 發表於 2018-4-22 02:38

明明當年有女神幫佢打個底無咁樣衰一個紅館將成個泡沫打破
阿唔知邊個四面台都送飛送到打爆成個場呀

尋晚都有八成半嘅,唔計黑布位。
matthewyky 發表於 2018-4-22 10:26

計埋咪得五成佢咁封法搞到個場好似好細
封山頂推前啲人重好啦

計埋咪得五成佢咁封法搞到個場好似好細
封山頂推前啲人重好啦
Frankiekiekie 發表於 2018-4-22 13:40

如果計埋封左既位真係得五成
究竟點解d歌手明知唔掂都仲要開

擺明太空卡造出黎 整臭哂個獎
帥小寶` 發表於 2018-4-22 09:38

不嬲都認為係咁,仲間接益埋偽毒,不過冇人同意我 。嗰時坊間啲民意調查,欣宜個個都排尾

睇左佢個dance medley,佢係好落力演出,但比人感覺似tvb啲搞笑show。其實練好啲唱功行Adele路線好過啦

如果計埋封左既位真係得五成
究竟點解d歌手明知唔掂都仲要開
PerryXD 發表於 2018-4-22 13:59

咁佢係有啲一波三折,一早攞定個期,點知又整親腳然後上唔到無線,根本好似消失咗一樣,試問票房點會好。

咁佢係有啲一波三折,一早攞定個期,點知又整親腳然後上唔到無線,根本好似消失咗一樣,試問票房點會好 ...
Serendipity 發表於 22/4/2018 14:36

無線呢幾個月又封殺佢,少咗宣傳渠道

XYZZY 發表於 2018-4-22 15:02

原來肥姐個女呢個身份都阻唔到被封殺

係咩 廢禮係ig讚好睇
cathay1996 發表於 2018-4-22 02:08

佢邊有一個show話唔好睇

咪係,根本16年冇個女歌手突出,佢當年有hit歌所以佔優。
就算嗰年係小明攞,佢開紅館賣飛都唔會好過欣宜,都係嗰句而家呢個年代投票支持好廉價,唔代表係真金白銀支持。
Serendipity 發表於 2018-4-22 13:36

方皓玟直情連兩場麥花臣都未夠班開啦,滯銷到

有無rundown睇呢
初心傷過
重新再跳

有無rundown睇呢
MiRi 發表於 22/4/2018 15:47

P.5 #235

有無rundown睇呢
MiRi 發表於 2018-4-22 15:47

老奉有rundown?

你咁想知道rundown咪去睇佢演唱會囉 千嬅啲fans真係麻_煩

憑記憶,如有遺留及錯誤,請幫忙更正.

1 overture 你瘦夠了嗎
2 medley: 越唱越強(一句)、隆重登場、 ...
matthewyky 發表於 2018-4-22 00:57

好在佢冇出跳樓價放飛,唔好話入場睇,就連睇到個rundown都好嬲

老奉有rundown?

你咁想知道rundown咪去睇佢演唱會囉 千嬅啲fans真係麻_煩 ...
Garfield 發表於 2018-4-22 15:56

問個rundown都可以比你借題發揮插千嬅fans?
我一個代表千嬅全部fans?
你仲好6+1囉
初心傷過
重新再跳

睇IG post 啲黑布真係......唉
欣宜、Gin Lee、JW 同一年開show,
估唔到最有fan base嘅竟然係JW

講真宜家除咗D上一輩歌手,30歲左右以下要開紅館其實係咪無咩可能?
只有GEM可以賣勁貴仲賣得哂

問個rundown都可以比你借題發揮插千嬅fans?
我一個代表千嬅全部fans?
你仲好6+1囉 ...
MiRi 發表於 2018-4-22 16:12

你睇下#220

睇IG post 啲黑布真係......唉
欣宜、Gin Lee、JW 同一年開show,
估唔到最有fan base嘅竟然係JW

講真宜家 ...
阿薯 發表於 2018-4-22 16:15

JW仲滯銷過Gin, JW肯比錢既fans唔算多

不過黑彩虹又真係幾好
btw ff緊鏗鏗如果開紅館係咪又無歌唱
PerryXD 發表於 2018-4-22 01:17

轉公司後出得一隻碟,點開?

今晚有朋友有免費飛 開心
賴爽 發表於 2018-4-22 09:36

真係覺得係開心

回復 322# Nathan

但JW 塞滿咗個場,Rundown 亦大家都讚,濕身個part都叫有noise丫

Gin Lee 唔識搞氣氛同唔喊的話,我怕會好dead

結論08年後出道嘅歌手除左已拆夥嘅C all star上到過紅館,
男女歌手都未夠賣座力撐起一場紅館,慘

本身睇好零鏗可以開,但如果何生封殺就可以唔洗諗了

開個星夢演唱會,jinny、hana、Hubert 、熊貓、step 都應該可行嘅
大不了Big Big Channel同myTV Super送飛咪得囉

你睇下#220
Nathan 發表於 2018-4-22 16:23

我仲係好多人既fans
唔該要插就插埋其他
唔好只係拉千千落水

好想聽黑彩虹live
初心傷過
重新再跳

其實得咁少fans入場(或許當年好多突然Fans啦下)
現在睇返2016個最女真拎得有少少核突 ...
hehehaha 發表於 2018-4-22 02:38

咁不如叫方小姐開兩場紅館,睇下個最女獎有幾香

JW仲滯銷過Gin, JW肯比錢既fans唔算多
Nathan 發表於 2018-4-22 16:25

Gin Lee兩場JW一場
點睇都Gin Lee勁D
同埋JW咪又係大量平飛 只係冇欣宜咁慘烈 起碼平飛叫有人買 中價飛都係空三五七行 有D側田位可以一人坐一行咁 唔似欣宜送都冇人睇
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

回復  Nathan

但JW 塞滿咗個場,Rundown 亦大家都讚,濕身個part都叫有noise丫

Gin Lee 唔識搞氣氛同唔 ...
阿薯 發表於 2018-4-22 16:36

你啲logic咁得意,兩場同一場比,Gin Lee淨係第一場都賣得好過JW嗰時啦!

我仲係好多人既fans
唔該要插就插埋其他
唔好只係拉千千落水

好想聽黑彩虹live{: ...
MiRi 發表於 2018-4-22 16:36

係個堅粉想拉埋嬅落水啫
唔好俾佢誤導

你啲logic咁得意,兩場同一場比,Gin Lee淨係第一場都賣得好過JW嗰時啦!
Crooks 發表於 2018-4-22 16:43

佢應該冇睇過Gin Lee開show。其實上兩次出碟環球搞嘅音樂會Gin Lee都叫到人起身,佢唱現場感染力一定好過JW同方皓玟。
反OT: 其實欣宜個騷冇大家諗得咁差,我對佢的唱功好滿意。

XYZZY 發表於 2018-4-22 15:02

又咁講,古巨基上tvb宣傳到行都唔見得賣得好

今晚側田千嬅?

今晚會唔會有無人知道雙子座加可惜我是水瓶座
舞來舞去 不日內開始錄音。

痴線
仲有第2行連位
我真係未見過咁誇張
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

咩料,係演唱會post問rundown都要俾人插

岩岩睇左佢演唱會d相
好嘔心

痴線
仲有第2行連位
我真係未見過咁誇張
hinz 發表於 2018-4-22 18:18

可能班fans覺得欣宜呢d天生麗質,只可遠觀而不可近望

痴線
仲有第2行連位
我真係未見過咁誇張
hinz 發表於 2018-4-22 18:18

弱弱一問,啲人點解買第三行
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

咩料,係演唱會post問rundown都要俾人插
Jacz 發表於 2018-4-22 18:26

反堅反上腦係會低能d
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

見大家討論緊歌曲編排討論得咁開心 但又唔見有rundown咪問下囉

估唔到咁都比人鬧

見大家討論緊歌曲編排討論得咁開心 但又唔見有rundown咪問下囉

估唔到咁都比人鬧 ...
HOTMAN 發表於 2018-4-22 19:14

問唔係唔得 但唔好咁老奉 分分鐘真係無人睇美肥演唱會 睇左都未必mark rundown啫

其實成個Rundown都幾伏

佢自己又唔係無歌...就算佢只轉公司之後
月缺/fake a smile都無唱到啦
鄭家穎出完又唔唱唔知想點
十幾分鐘medley完全為做而做

之前重大支嘢咁多星facebook拍片
以為獵奇到會粒粒巨星
點知最後得美淫同SM
美淫個位同揀歌又係奇奇怪怪
SM就明顯玩班友唱多幾首歌

但肥婆真係肥婆
唱medley中氣同唱功都喺到
但真係隔住個Moon都覺得紅館成地脂肪

其實成個Rundown都幾伏

佢自己又唔係無歌...就算佢只轉公司之後
月缺/fake a smile都無唱到啦
鄭家穎出完 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-22 19:24

懷疑yumk 係臨急臨忙有人甩底先請返嚟

懷疑yumk 係臨急臨忙有人甩底先請返嚟
kayzzz 發表於 2018-4-22 19:28

一開始啲咩咩CAS,軒仔,MI完全無影

方皓玟直情連兩場麥花臣都未夠班開啦,滯銷到
kayzzz 發表於 2018-4-22 15:44

方皓玟係Star hall兩場,不是麥花臣嘅

我post 左rundown 係第五頁啦lol