返回列表 發帖
Sammi, faye, 柏芝,千嬅,stephy
Gigi反而無
iamsingingwong 發表於 2018-1-16 15:14

kelly 都冇
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

有冇話倉田uncle 係咪d咩最年長得獎者 乜乜
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

有無人發現有啲電影報名係無男女主角,全部都係配角

Kelly有演技?
祖兒都無
iamsingingwong 發表於 2018-1-17 17:11

JOEY D演技咁渣, 其實可以拍喜劇, 佢講野咁好笑經常語出驚人, 但我覺得阿SA比JOEY更值影后~~當年雛妓拎唔到真係唔抵
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

應該搵祖祖同琪琪一齊拍番套絕代雙嬌<3
一齊爭女主角獎
應該會好精彩

回復 50# Serendipity

通常呢d戲可以係油麻地電影中心搵到
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 51# oreo

kelly起碼提名過新人獎

容祖兒 戲又唔得 票房又唔得

想當年既六位天后

得美祖未有金像獎提名過咋

容祖兒 戲又唔得 票房又唔得

想當年既六位天后

得美祖未有金像獎提名過咋 ...
放空 發表於 2018-1-18 07:48

叫楊生奮身開部大戲俾美祖繼續做女主角 穩多的男主角大星做陪襯
應該可以呃到個提名嘅

次次見到個名單都會好奇怪點解咁多戲都好似冇聽過有上過,點解咁辛苦拍又唔會宣傳? ...
Serendipity 發表於 2018-1-16 21:01

睇下係咩戲啦
文藝/劇情片唔會搞大個宣傳
一黎套戲本身都低budget 無錢
二黎呢類戲本身有佢嘅target audience 宣傳完幫唔到票房幾多

又或者係啲未上都知會仆嘅戲(中國味重嘅合拍片好多例子) 無謂浪費錢宣傳

JOEY D演技咁渣, 其實可以拍喜劇, 佢講野咁好笑經常語出驚人, 但我覺得阿SA比JOEY更值影后~ ...
oreo 發表於 2018-1-18 04:44

果年趙薇親愛的好過阿SA幾十班,佢輸絕對合情合理。

你幾時見演員憑喜劇拎演員獎?
祖兒拎金像獎音樂獎就有佢份
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 12:57

少林足球?

邊六大?
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 12:56

梁詠琪 楊千嬅 容祖兒 鄭秀文 陳慧琳 何韻詩

JOEY D演技咁渣, 其實可以拍喜劇, 佢講野咁好笑經常語出驚人, 但我覺得阿SA比JOEY更值影后~ ...
oreo 發表於 2018-1-18 04:44

下 有咩唔抵 趙薇o係親愛的入面既演技贏佢幾十條街

回復  oreo

kelly起碼提名過新人獎
黃家正 發表於 2018-1-18 07:35

同埋起碼當年佢套戲喺日本單週票房贏過千與千尋..
Happy and Blessed.

星星拍左咁多套先拎到,喜劇拎獎難上加難
祖兒可能講下粗口搏下五強都得,評語係突破既有形象,脫胎換骨 ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 14:14

周星馳95年度已經慿西遊記係評論學會封帝,早過金像獎半個decade

梁詠琪不是天后,應由王菲取代之
Anyway,stephy快過sa拎影后,祖兒更唔使旨意 ...
iamsingingwong  發表於 2018-1-18 14:11

笑了

GIGI一出度已經候選兼奪得金馬獎
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

嚴格講拎評論學會不可叫影帝后,要拎左金像獎先可叫影帝后
評論學會得三十幾人選,其實算小圈子選舉 ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 15:36

金馬獎仲少人選⋯⋯咁係咪唔可以叫影帝/影后?

Gigi有演技,只係不算天后
葉蒨文好似拎過金像獎
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 16:09

黎明不要來攞過歌曲

係演員獎,好似金像定金馬
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 17:43

回復 66# 放空

01年勁歌總選合唱似水流年果六位!美祖 美C 美千 美G 美mi 美kelly

回復 73# l00540

gigi好似係得 心動 提名坐金馬影后,無拎過呢個獎。講開又講,心動 內地禁播,因為有討論左十秒鐘1989年某事件。

回復 69# iamsingingwong

Gigi高峰期全年銷量女歌手冠軍,全年大碟銷量冠軍,咁都唔算天後?國語碟賣幾十萬張,最後一隻國語EP在台灣銷量是美祖同期國語碟的十倍。影后提名得早過其他幾位。至於阿sa 戲王之王 拎過金紫荊獎影后,同鞏俐並列。

回復 59# 放空

祖祖憑 身嬌肉貴,追風箏的風箏 提名過金像獎最佳原唱歌曲,呢個獎連影后美千都未提名過,所以係金像獎評審眼中:美千做戲叻過唱歌。