返回列表 發帖

[Jan/22/2018] Luna - AGA (2CD)

歌手:AGA
唱片名稱:Luna
唱片封面:

推出日期:2018-1-22
唱片類型:2CD

TrackList:
CD-1
1. 3AM
2. 吃定我
3. Nights Without You
4. 無期
5. 孤雛
6. 獨一無二(AGA江海迦+ Gin Lee李幸倪)
7. 3AM (Nu Disco Remix by Olivia Dawn)
8. Long Distance ( “無期” English version)

CD-2
1. Superman (Xtra Soft Acoustic version)
2. 3AM (original English demo)
3. 朋友 (Yan Ting “愛與罪” final demo)
4. Bad Day (“孤雛” original English demo)

附加資料:
(江海迦) 2018年 繼續作、繼續唱
.
2CD收錄No.1新歌《3AM》、《吃定我》和《Nights Without You》及
近期極致浪漫冬日戀歌《無期》共8首新創作錄音 + 4首demo version
.
限量首批DVD裝潢2CD版本1月22日隆重面世
.
專輯名稱《Luna》(西班牙文)解作「月亮」的意思
.
《Luna》內的所有歌曲,都是AGA晚上時的創作。晚間時份對AGA來說特別有歸屬感,容許她最自我、最多靈感的狀態,她尤其享受「凌晨」後不受打擾的情況下創……
.
CD1收錄8首全新創作,均由AGA包辦作曲,特別請來林夕、陳詠謙、林若寧等人墳詞;壓軸歌曲《Long Distance》有AGA原作英文歌詞。舒文監製。Ted Lo、Johnny Yim、褚鎮東、Adrian Chan及AGA分別負責編曲
.
內附28頁寫真/歌詞冊子
.
大量廣告、MTR宣傳、及宣傳攻勢等.陸續更新

出處:skymusic
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

雖然無新歌但都會照買
#teamaga #teamuniverse
Happy and Blessed.

原來一姐都係EP扮大碟

原來一姐都係EP扮大碟
hehehaha 發表於 2018-1-17 00:47

明明就有12首歌 駛乜扮
小道消息新年慶功版將改由AGA接力
02 著地 - 鄧麗欣

明明就有12首歌 駛乜扮
小道消息新年慶功版將改由AGA接力
hinz 發表於 2018-1-17 00:49

睇死一定有第二版
再收錄 吃定我, Nights without you N個 demo + remix

冇新歌
由好想買變為想買
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實aga咁睇幾靚

Di_ 嚴格得五首新歌既ep 都可以寫到八首全新創作
環球真係cheap到
仲有張cheap爆貼紙

有半首Gin Lee, 唯有支持下

做咩收錄獨一無二(AGA江海迦+ Gin Lee李幸倪)
仲有隻獨一無二(Gin Lee李幸倪+ AGA江海迦)呢?
02 著地 - 鄧麗欣

Call me Luna d friend?

隻碟超有誠意
值得支持!!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

DVD裝潢2CD版本    咁嘅包裝都可以係賣點?

喺度扮一姐,基本上又係 EP
任我行 失憶蝴蝶

DVD裝潢2CD版本    咁嘅包裝都可以係賣點?
newguy 發表於 2018-1-17 00:59

學日本/外國既講法
佢地通常都係CD膠盒 所以DVD盒/紙盒已經算特別包裝
環球可能覺得真係好特別好限量掛

特別請來林夕、陳詠謙、林若寧等人

????????

特別請來林夕、陳詠謙、林若寧等人墳詞

????????
hehehaha 發表於 2018-1-17 01:12

會唔會其實入面係R&K既噴水詞

唔怪得遲遲唔公佈tracklist
原來都已經冇新歌啦

完全無語!!!!!!
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

次次都EP扮大碟... 錄足兩年得6首歌真係好慢
其實無新歌唔係問題,因為首首都係精品
但tracklist可唔可以排好d,3AM Remix落正式個8首扮新歌,但Superman Remix當Demo,無期Demo唔放落Demo度,好亂呀.....
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

TrackList:
CD-1
1. 3AM
2. Nights Without You
3. 吃定我
4. 孤雛
5. 獨一無二(AGA江海迦+ Gin Lee李幸倪)
6. 無期
7. Superman (Xtra Soft Acoustic version)
8. 3AM (Nu Disco Remix by Olivia Dawn)
CD-2
1. 3AM (original English demo)
2. 朋友 (Yan Ting “愛與罪” final demo)
3. Bad Day (“孤雛” original English demo)
4. Long Distance ( “無期” English version)

如果咁排,track list 會靚好多囉
3AM Acoustic version同When I Fall(最幸福的眼淚Demo)公開唱左幾次啦,都唔出CD Version
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

但tracklist可唔可以排 ...
fifty1205 發表於 2018-1-17 01:56

因爲無論係咪Demo 都咁出色,所以唔使分得太仔細!
Aga 完全係國際級,甚至可以講真正配得上宇宙級歌手之名。

衛蘭以前啲英文歌都唔一定依次序排!

特別請來林夕、陳詠謙、林若寧等人墳詞

????????
hehehaha 發表於 2018-1-17 01:12

真心幾老實,係實力嘅象徵,啲詞都係墳場精品!

因爲無論係咪Demo 都咁出色,所以唔使分得太仔細!
Aga 完全係國際級,甚至可以講真正配得上宇宙級歌手之 ...
kenneth 發表於 2018-1-17 02:45 AM

曲直難分呀大佬
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Demo 得四首only ... 以為全部歌都會有demo
舞來舞去 不日內開始錄音。

點解拍無期mv,唔順便影埋CD cover ,嘥曬D雪景
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

球記學埋星娛樂D衰野, 明明第一版可以出一隻碟都浪費地球資源整兩隻 (e.g. Smile 關心妍, C Again 鄺美雲). 又大細超, AGAIN!! Gin Lee 有 DVD, AGA 無

應該咁出:

CD
01. 3AM
02. 無期
03. Nights Without You
04. 吃定我
05. 孤雛
06. 獨一無二 (AGA + Gin Lee)
07. 3AM (Nu Disco Remix by Olivia Dawn)
08. Superman (Xtra Soft Acoustic version)
09. 朋友 (Yan Ting “愛與罪” Final Demo)
10. Long Distance ( “無期” English Version)
11. Bad Day (“孤雛” Original English Demo)
12. 3AM (Original English Demo)

DVD (因為球記 cheap, 所以得三首)
1. 3AM (第四十屆RTHK十大, 第三十屆903十大)
2. 獨一無二 (第三十九屆RTHK十大)
3. Nights Without You (三台冠軍歌, 應該會係)

Without DVD, 死都要出兩隻CD就應該咁出:

CD1:

01. 3AM
02. 無期
03. Nights Without You
04. 吃定我
05. 孤雛
06. 獨一無二 (AGA + Gin Lee)

CD2 (Remix & Demo):

01. 3AM (Nu Disco Remix by Olivia Dawn)
02. Superman (Xtra Soft Acoustic version)
03. 朋友 (Yan Ting “愛與罪” Final Demo)
04. Long Distance ( “無期” English Version)
05. Bad Day (“孤雛” Original English Demo)
06. 3AM (Original English Demo)

學日本/外國既講法
佢地通常都係CD膠盒 所以DVD盒/紙盒已經算特別包裝
環球可能覺得真係好特別好限量掛
721AXA 發表於 2018-1-17 01:08

For sure, 環球極端低能!!!

Remember 簡約再生系列 - 特別訂製進口雙碟膠盒size @13x14.2x1.8cm?

AGA學埋Gin LEE d衰野, 明明第一版可以出一隻碟都浪費地球資源整兩隻 (e.g. beGin, Live in the Moment). 又大細超, AGAIN!! Gin Lee 有 DVD, AGA 無  

第二版應該咁出:

LUNA and MORE

CD1
1. 3AM
2. Nights without You
3. 吃定我
4. 無期
5. 孤雛
6. 獨一無二 (AGA x Gin Lee)
7. Superman
8. 一
9. 認
10. 若
11. 圓
12. 問好
13. 能說不的秘密
14. One Day at A Time
15. 一釐米
16. 哈囉
17. 一加一(feat. Gin Lee)

CD2
1. 3AM (Nu Disco Remix by Olivia Dawn)
2. Long Distance ( “無期” English version)
3. Superman (Xtra Soft Acoustic version)
4. 3AM (original English demo)
5. 朋友 (Yan Ting “愛與罪” final demo)
6. Bad Day (“孤雛” original English demo)
7. 能說不的秘密(Unusual Mix)
8. 哈囉(Live Piano version)
9. Better Me(Home demo:Butterscotch)
10. 我願意(Home demo:Wedding)
11. Packed (問好)
12. Yes or No (哈囉)
13. If I Grow Old Tonite (One Day at A time)
14. So Can We (一釐米)
15. The Things About Tears (戀愛為何物)
16. Wonderful U (圓)
17. Round & Round (圓 Acoustic Remix)

DVD
1. 3AM
2. Nights without you
3. 無期
4. 吃定我

但tracklist可唔可以排 ...
fifty1205 發表於 2018-1-17 01:56

唱作人除左Ivana 基本上都係呢個速度...以前軒係環球ge時候 就係成日比人催寫歌...

個tracklist 好唔吸引
無新歌 差排位
但我太愛佢d 歌啦
都係照買

雖然無新歌...
不過都係意料之內

一定會買 支持 AGA!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

TrackList:
CD-1
1. 3AM
2. Nights Without You
3. 吃定我
4. 孤雛
5. 獨一無二(AGA江海迦+ Gin Lee李幸 ...
fifty1205 發表於 2018-1-17 02:03

同意呢個排法好睇好多
好想聽 When I Fall CD版 +1
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔明點解次次都係用demo做賣點,佢的demo唔係咁好聽,唱多兩首新歌好過啦。

AGA咁樣出碟只會趕客 唉
而且啲歌又唔係首首好聽

隔離GinLee隻碟真材實料有3+5隻新歌聽先係真大碟喎
呢隻想呃秤都唔係咁呃喎
球球當Lady AGA環球國際巨星咁sell??? 當佢啲粉智障架咩(可能真係)
精明既迦粉一定要罷買抗議!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

HOTMAN 發表於 2018-1-17 01:16

係 已經收左版稅

特登搵多隻碟嚟裝4隻歌係咪浪費地球資源嘅表現?試談談你的看法。

墳詞???
填詞???

墳詞點解?唔係好明?我既語言理解能力有限
nonkul

Gin lee 年年有得出大碟winAga咁少歌都話繼續作繼續唱,好心就勤力啲

墳詞???
填詞???

墳詞點解?唔係好明?我既語言理解能力有限
SA弟林 發表於 2018-1-17 08:57

閱後即墳
btw等埋第二版先

見到呢句就唔想買 < 限量首批DVD裝潢2CD版本1月22日隆重面世>

waste of space

天后霏姐接班人
霉星都係算吧啦, 唔明點解環球D資源去曬佢度, 係咁幫佢出大碟

明明歌係自己作,點解唔作多幾首

AGA咁樣出碟只會趕客 唉
而且啲歌又唔係首首好聽
bagfgfcde 發表於 2018-1-17 07:55

係好聽,但都無新歌,環球無咩誠意,唔會為左幾首demo買碟。都係係音樂平台收藏算。

明明歌係自己作,點解唔作多幾首
Nathan 發表於 2018-1-17 10:40

只可以話佢唔夠勤力多產。不過同意作曲重質唔重量。

只可以話佢唔夠勤力多產。不過同意作曲重質唔重量。
Ching2015 發表於 2018-1-17 10:44

作咗出嚟唔等於公司會批個demo
亦唔等於公司會俾資源你錄音嘅

點題作Call Me Nuna無入碟,唔支持

HOTMAN 發表於 2018-1-17 01:16

環球應承我地放hidden track俾個驚喜大家,點知咁快講左出黎
係 已經收左版稅
RVHOCPC 發表於 2018-1-17 08:14

我未收到喎

唔好同我講就係用嗰啲爛鬼DVD膠盒嚟裝

環球下次不如出
限量首批單曲薄盒裝潢
限量首批紙袋裝潢