返回列表 發帖
排咩序啫,根本就無執過
照跟plug法排,都無乜誠意

雖然都會買

做咩收錄獨一無二(AGA江海迦+ Gin Lee李幸倪)
仲有隻獨一無二(Gin Lee李幸倪+ AGA江海迦)呢? ...
hinz 發表於 2018-1-17 00:56

要突顯番邊個係一姐

唔明點解次次都係用demo做賣點,佢的demo唔係咁好聽,唱多兩首新歌好過啦。 ...
angelicdestiny 發表於 2018-1-17 07:46

因為DEMO 零成本(做歌果時本身已經唱左DEMO)又可以令隻碟多D歌

不過美GA 唱DEMO 真係好一般, 上隻碟 部分DEMO 直情難聽, 高音位根本上唔到, 好心咪入碟啦.

明明歌係自己作,點解唔作多幾首
Nathan 發表於 2018-1-17 10:40

要制作費架喎, 填詞, 監制, 編曲, 音樂, 錄音, 混音全部都要錢

唔好同我講就係用嗰啲爛鬼DVD膠盒嚟裝

環球下次不如出
限量首批單曲薄盒裝潢
限量首批紙袋裝潢 ...
jasonng 發表於 2018-1-17 11:55

你估你買安全套咩
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

因為DEMO 零成本(做歌果時本身已經唱左DEMO)又可以令隻碟多D歌

不過美GA 唱DEMO 真係好一般, 上隻碟 部 ...
lblemon 發表於 2018-1-17 13:07

你覺得難聽,但市場反應良好 3am連 demo都有40萬 hit rate
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

希望唔好再係ig相扮內頁寫真

你覺得難聽,但市場反應良好 3am連 demo都有40萬 hit rate
fifty1205 發表於 2018-1-17 13:25

佢自己D歌既DEMO 還可以, 別人的歌的DEMO 就有機會驚嚇

第時美GA 大紅大紫, 可以開個DEMO 演唱會(別人開MINOR CLASSICS)

佢自己透露過,為咗出呢隻碟佢作咗好多首demo(無記錯好似成20首)
點會出唔到多幾首 ?

你估你買安全套咩
hinz 發表於 2018-1-17 13:23

我就冇喇
不過你咁都諗到
肯定成日買

環球出碟其實都出得幾cheap,成日度計點樣先賺到最多錢,我寧願好似蛋記咁4歌ep就4歌就叫ep,唔好次次都整色整水

明明之前騷動音樂個訪問話仲有兩首新歌
一首係無期 另一首groovy曲風嘅唔見左

唔知M記買餐有無得送一隻

一首係無期 另一首groovy曲風嘅唔見左 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-17 08:06 PM

好想聽返個訪問
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

不過美GA 唱DEMO 真係好一般, 上隻碟 部 ...
lblemon 發表於 2018-1-17 13:07

咁話明係Demo~又唔使咁完美嘅~

ed8671ed 發表於 2018-1-17 20:06

Luna and more

好想聽返個訪問
Qmen 發表於 2018-1-17 20:47

http://www.rthk.hk/radio/radio2/ ... tion/episode/471279
Part 2

好期待愛與霏嘅demo
希望珍愛創作才女喺呢隻專輯度發揮佢嘅創作才女本色!!!

其實球記用係Aga身上既錢未必少過Gin Lee好多,但都唔係用係D好有用既地方,例如十幾人飛日本雪景拍mv,全港港鐵站poster,整remix,幫demo拍mv

ed8671ed 發表於 2018-1-17 20:06

我記得派吃定我個陣話有一首好sweet 嘅Jazz,斷估唔係Nights without you
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

本身Luna 呢個題材幾吸引
但點知又係大雜燴

其實球記用係Aga身上既錢未必少過Gin Lee好多,但都唔係用係D好有用既地方,例如十幾人飛日本雪景拍mv,全 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-17 23:18

咪係,都唔知有咩好嘈!Gin Lee就係拎哂啲錢出第二版出黑膠
搞到出新歌都冇錢比itunes上架費同搵人砌個powerpoint lyric video!

其實球記用係Aga身上既錢未必少過Gin Lee好多,但都唔係用係D好有用既地方,例如十幾人飛日本雪景拍mv,全 ...

拍mv有sponsor唔洗比錢既

Gin Lee主要用錢去做碟 AGA用錢做好首歌同宣傳
AGA呢種做法其實好符合呢個年代嘅樂壇生態
雖然樂迷會想佢做歌密啲 但亦唔難理解點解會暫時抽起啲歌慢慢出 因為做一隻新碟嘅Lead single一定播/宣傳得好過一隻舊碟第7 plug
再考慮埋AGA每次都要花咁多錢拍啲唔好睇嘅MV宣傳 就更易理解呢種行為

BTW 其實歌曲題材都算夾「Luna」嘅

Facebook都賣唔少廣告
Aga首首歌都有mv , 如果唔係都可以出多1-2首歌,唔洗Luna隻碟變左大雜燴

Anyway 我幾中意個cd cover, 似祖祖starlight feel

咁要點先有用

咁話明係Demo~又唔使咁完美嘅~
newguy 發表於 2018-1-17 21:02

我明, 但佢唱別人的歌的DEMO 有時直情係難聽, 因為有D音佢係上唔到(因為隻歌根本係做黎比人地唱), 呢D DEMO 原本只係內部用, 原汁原味拎出黎發行其實真係唔適合

個人覺得收錄DEMO 唔係賣點

Gin Lee主要用錢去做廢碟
nicholashin 發表於 2018-1-18 08:08

AGA做到一隻好似Live In The Moment 咁完整ge碟先算啦

件衫好Come With Me
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

痴線 而家買埋紅隧口大banner

HOTMAN 發表於 2018-1-18 10:34

咁dum本,係唔係簽左球記經理人?

環球真一姐AGA,有幾可新碟紅隧廣告?
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 11:10

Gin lee都有
不過係要同盧冠廷個d share
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔怪得某人要跟風派歌啦 原來唔抵得
我們的總和

HOTMAN 發表於 2018-1-18 10:34

Jeng 塞車都可以J下

AGA叻叻
簽新約要落本捧喇環球
Happy and Blessed.

咁dum本,係唔係簽左球記經理人?
Ching2015 發表於 2018-1-18 10:44

應該係無期即plug即上
很gin強影都無

AGA叻叻
簽新約要落本捧喇環球
jose 發表於 2018-1-18 12:24

我覺得umg係做兩手準備一來唔知堅Lee唔知開完紅館係咪重係谷唔起
二來本身美迦有人氣...如果堅Lee真係唔得搵佢接棒

呢首咁難聽嘅remix都出得,寧願少一首好過

ushop賣123蚊...
hlyung 發表於 2018-1-18 17:45

Better off buy it online on hmv.com.hk or yesasia.com if you do NOT live in HK!!

警告:非香港居民請不要在 ushop.umwebzine.com 購買任何產品,支付極不合理及非常昂貴的運費後 (nearly HK$300), 他們不會小心包裝您的產品,您將極有可能收到破損的產品。

Warning: Non-Hong Kong residents please do not buy any product at ushop.umwebzine.com. After paying unreasonable shipping and handling fees, they will not pack your products carefully and you will most likely receive the damaged products.

愛與罪個demo好難聽...

Luna New Year 新春慶功版2月不日上市
狙擊聖誕版
iamsingingwong 發表於 2018-1-17 23:14

Part 2
ed8671ed 發表於 2018-1-17 09:37 PM

多謝

其實想講環球幾時幫AGA出返純個人專輯?
已經連續兩張有Gin想點呀大佬
迦粉系想聽美迦唔系爛煎呀
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

多謝

其實想講環球幾時幫AGA出返純個人專輯?
已經連續兩張有Gin想點呀大佬
...
Qmen 發表於 2018-1-19 01:26

有排等啦,烂宾妹!
Love music life

環球一定知aga銷量高過堅lee
5月天今年取消紅館,未知aga會否食到呢個期開紅館? ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-18 12:50

佢自己都講過Luna之後出多隻碟先
啫係要等多一兩年