返回列表 發帖
原來一姐都係EP扮大碟

明明就有12首歌 駛乜扮
小道消息新年慶功版將改由AGA接力
hinz 發表於 2018-1-17 00:49

睇死一定有第二版
再收錄 吃定我, Nights without you N個 demo + remix

有半首Gin Lee, 唯有支持下

特別請來林夕、陳詠謙、林若寧等人

????????

AGA學埋Gin LEE d衰野, 明明第一版可以出一隻碟都浪費地球資源整兩隻 (e.g. beGin, Live in the Moment). 又大細超, AGAIN!! Gin Lee 有 DVD, AGA 無  

第二版應該咁出:

LUNA and MORE

CD1
1. 3AM
2. Nights without You
3. 吃定我
4. 無期
5. 孤雛
6. 獨一無二 (AGA x Gin Lee)
7. Superman
8. 一
9. 認
10. 若
11. 圓
12. 問好
13. 能說不的秘密
14. One Day at A Time
15. 一釐米
16. 哈囉
17. 一加一(feat. Gin Lee)

CD2
1. 3AM (Nu Disco Remix by Olivia Dawn)
2. Long Distance ( “無期” English version)
3. Superman (Xtra Soft Acoustic version)
4. 3AM (original English demo)
5. 朋友 (Yan Ting “愛與罪” final demo)
6. Bad Day (“孤雛” original English demo)
7. 能說不的秘密(Unusual Mix)
8. 哈囉(Live Piano version)
9. Better Me(Home demo:Butterscotch)
10. 我願意(Home demo:Wedding)
11. Packed (問好)
12. Yes or No (哈囉)
13. If I Grow Old Tonite (One Day at A time)
14. So Can We (一釐米)
15. The Things About Tears (戀愛為何物)
16. Wonderful U (圓)
17. Round & Round (圓 Acoustic Remix)

DVD
1. 3AM
2. Nights without you
3. 無期
4. 吃定我

唔知M記買餐有無得送一隻

其實球記用係Aga身上既錢未必少過Gin Lee好多,但都唔係用係D好有用既地方,例如十幾人飛日本雪景拍mv,全 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-17 23:18

咪係,都唔知有咩好嘈!Gin Lee就係拎哂啲錢出第二版出黑膠
搞到出新歌都冇錢比itunes上架費同搵人砌個powerpoint lyric video!

《Luna》內的所有歌曲,都是AGA晚上時的創作。晚間時份對AGA來說特別有歸屬感,容許她最自我、最多靈感的狀態,她尤其享受「凌晨」後不受打擾的情況下創……

即係佢呢堆歌之前d歌係日頭創作? 《Luna》之後會唔會再唔係晚上時創作?

還掂都係single collection
唔介意等3、4年儲夠十首先出碟
孤雛、獨一無二又出過碟
成日好似為出而出咁
學下一姐Kary, 人地碟都唔再出啦現在

估佢年中分分鐘有第二版
今年啲新歌入返呢隻碟
然後至尊碟

頭先講左金唱片銷量,會出第二版,收多幾首Demo
7月香港有中小型演唱會 ...
fifty1205 發表於 2018-3-11 15:46

估到啦
唔買住了

麻煩快啲出第二版好嗎
Qmen 發表於 2018-5-24 02:37

估應該年底先出
收錄返今年派既新歌

6月出
Kfmusic 發表於 2018-5-24 10:19

即係得一首新歌?

Maybe 小問題 + 無期 (劇場版) and that's it
boy4dudes 發表於 2018-5-27 16:08

其實佢今年出多兩首歌會穩陣d
爭奬又好、儲歌下年開show又好
Aga值得更多!

明明之前騷動音樂個訪問話仲有兩首新歌
一首係無期 另一首groovy曲風嘅唔見左 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-17 20:06

原來就係 小問題

真係好想聽天橋 相識以後嘅demo AGA唱返一定好正
最幸福的眼涙Demo都好想聽studio version ...
fifty1205 發表於 2018-6-3 00:05

成日覺得佢會出隻大碟cover返寫比人既歌
好似ivana 隻infinity journey咁

1. 第五類
2. 乾脆俐落
3. 戀愛為何物
4. 天橋
5. 一個靈魂的獨白
6. 愛與罪
7. 根
8. Better Me
9. 我願意
10. 最幸福的眼淚

《When You Are In My Song》《自由》係真新歌?
721AXA 發表於 2018-6-7 21:03

似係無期、小問題 既乜乜version, demo版之類
我就唔信佢有新歌

早知道等第二版先買
我等我在 發表於 2018-6-7 22:36

第二版都要買ga la, 如果真係3隻新歌

斬走首3AM Remix佢啦,根本同隻碟嘅歌唔夾
1. 3 AM
2. Nights Without You  
3. 孤雛
4. 小問題
5. 獨一無二 ...
lmml4 發表於 2018-6-8 13:04

其實等多幾個月
加多首新歌已經可能變8首歌大碟

寧願買aga都唔買煎
帥小寶` 發表於 2018-6-9 13:15

今年好多碟要買,窮死我

Luna 第一版
Luna 黑膠
Luna 第二版
Luna SACD
Prologue
Best of Kary
Gin Lee 新碟
Gin Lee 新碟黑膠
Gin Lee 新碟特別版
Gin Lee 演唱會 dvd
L.O.V.E. 特別版
L.O.V.E. 日本版
L.O.V.E. 普通版
L.O.V.E. 黑膠
L.O.V.E. SACD

我做你呢
艾石仔 發表於 2018-6-9 19:28

你又話送比我既?

次次都係第二版放多幾首demo呃錢,以後唔可以買第一版啦
黃家正 發表於 2018-6-8 22:37

佢啲demo我通常聽一次已經del
Remix, 英文版都叫聽得下
可以放心買第二版,個Cd package冇咁長

唔似demo
似正常錄音
KYC0347 發表於 2018-6-13 17:32

Demo唔一定音質比較差或者電話錄咁
一種demo係創作時隨手用錄音筆錄
另一種
好多時demo會做完整少少可以sell比個客聽或者公司A&R 什至監制聽
但因為個song file未係正式出街product所以通常冇fine tune
例如final mixing(歌曲每種樂器、聲音layers既處理等等)
或mastering(通過平衡返成張專輯歌與歌之間既音質etc.)

當然,現在聽到既demo亦有可能係acoustic咁
樂器加人聲錄返一次出黎放入碟

自由好聽到可以派台
Frankiekiekie 發表於 2018-6-18 21:29

支持

支持+1
可惜環球唔會咁做
Qmen 發表於 2018-6-18 21:54

瘋狂send email去環球