返回列表 發帖

[Jan/31/2018] 愛∙回憶 108 新曲+精選 - VA (6CD)

歌手:VA
唱片名稱:愛∙回憶 108 新曲+精選
唱片封面:

推出日期:2018/1/31
唱片類型:6CD

Disc 1 (NEW SONG)
1. 容祖兒 -最好時光
2. 容祖兒 - 麻煩你
3. 張敬軒 - 不夜場(杜老誌主題曲)
4. Twins - 成長 (國語)
5. 吳浩康 - 較早前錄影
6. 羅力威 - 古董車 (國)
7. 洪卓立 - 帶著骨灰去旅行
8. 林峯 - 也無風雨也無月 (紫釵奇緣)主題曲
9. 泳兒 - You are my sunshine
10. 許靖韻 - Shut Up
11. 鍾舒漫 - 從不信自己
12. 張敬軒+泳兒 - 帶著夢飛翔
13. 羅力威 - 日落大道
14. 李克勤 - 一個也不能少 (國語)
15. 關智斌 - 習慣說謊 (國語) 血戰銅鑼灣3主題曲
16. 洪杰 - 氣球飛了 (國語)
17. 蔡卓妍 - 為什麼 (國語)
18. Twins - 就說我們都是華麗的單身族 (國語)

Disc 2
1. 張敬軒 - 找對的人
2. 容祖兒 - 無人知道雙子座
3. Twins - 失約
4. 張敬軒 - 好時辰
5. 李克勤 - 一個都不能少
6. 泳兒 - 我的情書
7. 洪卓立 - 痛
8. 馮允謙 - 後知後覺
9. 陳凱彤 - 第一眼
10. 許靖韻 - 蝴蝶
11. 鍾舒漫 - 這首歌的名字是秘密
12. 容祖兒 - 樂觀
13. 蔡卓妍 - 二減一
14. 古巨基 - 初初
15. 陳偉霆 - 好想抱著你 (國語)
16. 謝霆鋒 - 鋒味 (國語)
17. 林峯 - 當愛靠近 (國語)
18. 關智斌 - 終生角色(國語)

Disc 3
1. 容祖兒 - 這麼近(那麼遠)
2. 古巨基 - 戀無可戀
3. 張敬軒 - 不同班同學
4. Twins - 加油
5. 林峯 - 朋友,請不要傷悲
6. 吳浩康 - 先入為主
7. 吳浩康 - 討厭
8. Twins - 多謝失戀
9. 洪卓立 - 回到最愛的那天
10. BOYZ - 死性不改
11. 鄭希怡 - 當玫瑰遇上真愛
12. 林欣彤 - 洗澡
13. 泳兒 - 花無雪
14. 趙學而 - 每隔兩秒
15. 陳奕迅 - K歌之王
16. 黃耀明 - 翡翠劇場
17. 羅力威feat. LLV - 雙子情歌
18. 陳凱彤(feat. 陳家樂) - 小確幸

Disc 4
1. 李克勤+鄧小巧 - 莉亞的C3PO (NEW)
2. 鍾舒漫+許靖韻+陳凱彤 - 我們仨(NEW)
3. 洪杰+朱紫嬈 - 你恨我(NEW)
4. 泳兒+小賤 - 不要走太遠 (國語) (NEW)
5. 張敬軒+王菀之 - 友誼的小船
6. 容祖兒+周柏豪 - 天窗
7. 容祖兒+羅力威 - 雙子情歌
8. 鍾欣潼+羅力威 - 星星的眼淚 (國語)
9. 容祖兒+林欣彤 - 追風箏的風箏
10. 謝霆鋒+蔡卓妍 - 愛 (國語)
11. 陳偉霆featuring 泳兒 - 我是誰
12. 洪卓立+鍾舒漫 - 傻瓜
13. 林峯+泳兒 - 明天以後
14. 鍾舒漫+鄭家維 - 專一有罪
15. Twins+BOYZ - 死性不改
16. 容祖兒+吳浩康 - 他都不愛我
17. 洪卓立+詩雅 - 很想和你在一起  
18. 容祖兒+蔡卓妍+鍾欣潼+鄭希怡 - 最近比較煩 (國語)

Disc 5
1. 古巨基- 告別我的戀人們
2. 林峯 - 如果時間來到
3. 張敬軒 - 青春常駐
4. 洪卓立 - 彌敦道
5. 吳浩康 - 洗剪吹
6. 馮允謙 - 簡單的歌
7. 泳兒 - 天使明明在此
8. 陳偉霆 - 今天終於知道錯
9. 容祖兒 - 習慣失戀
10. 林峯 - 真的哭了
11. Twins - 大過天
12. 黃耀明 - 畫出彩虹
13. 謝霆鋒 - 不要說謊
14. 馮允謙 - 想想想
15. Twins - 雙失情人節
16. 林欣彤 - 平凡 . 明星
17. SUNBOYZ+關智斌 - 3+1=1
18. 吳浩康 - 擇日失戀

Disc 6
1. 陳偉霆 - 愛你太快樂
2. 馮允謙 - 紙筆墨
3. 陳凱彤 - 二見不合
4. 許靖韻 - 下個他
5. 古巨基 - 兩小無猜
6. 容祖兒 - 愛一個上一課
7. 陳奕迅 - 人來人往
8. 謝霆鋒 - 非走不可
9. 容祖兒 - 呼天不應
10. 張敬軒 - 一天
11. 林欣彤 - 我們都是這樣長大的
12. Twins - 救生圈
13. BOYZ - 情陷百老匯
14. 洪杰 - 差利
15. 洪卓立 - 愛.無膽
16. 關智斌 - 預言書
17. 王凱駿 - 緣崖
18. 鍾舒漫 - 好好擁抱

附加資料:
22首新歌 + 86首精選 = 108首 愛∙回憶

Source: Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

一堆唔入碟o既主題曲+無續約歌手出唔到碟o既歌
llv兩首主打歌都入晒黎,係咪唔出碟+就快完約呢

Twins - 就說我們都是華麗的單身族 (國語)

全副舞裝居然冇入碟?

英皇盛世
Happy and Blessed.

英皇國語力盛世

果堆新歌喺咪唔會再落個人碟

好希望英皇趁機出多只精選MV卡拉OK DVD 出嚟呃錢

謝霆鋒頭像咁正中,為何李克勤要擺喺的士佬隔離

Twins - 成長 (國語)
時隔七年,終於入碟了
舊年系福州站話2017出國語碟,真係捻一捻

點解唔索性將所有國語歌落哂同一隻碟?
係咪驚隻碟太噴
啲人會成隻碟skip哂?
DM多仔多到覆唔哂

Btw美巧都係英皇盛世嘅一部分
DM多仔多到覆唔哂

大過天 都有,奇跡。。。
笑笑就美麗

軒仔正式俾人打入暗星堆
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

時隔七年,終於入碟了
舊年系福州站話2017出國語碟,真係捻一捻{:9 ...
橙路 發表於 2018-1-19 14:44

因為阿SA聲帶出事 所以已經無限期押後喇

唔知會唔會出第二版入埋 失魂記 初心 有火

睇個排位William上咗英皇一線
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

全副舞裝居然冇入碟?
~love1314~ 發表於 2018-1-19 13:57

計落美祖大碟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望其他公司都可以出番隻
利申:唔係鏡粉

竟然冇 親愛的你好嗎 同 請你愛我

陳偉霆都有得擺封面上半

鄧小巧 王菀之呢d都可以marm車邊入碟!英皇簽埋佢哋啦!
舞來舞去 不日內開始錄音。

一堆唔入碟o既主題曲+無續約歌手出唔到碟o既歌
llv兩首主打歌都入晒黎,係咪唔出碟+就快完約呢 ...
KITSTON 發表於 2018-1-19 13:31

唔系好明Angela同Sherman舊年第一主打無端端入精選係乜玩法
無力將天氣逆轉。

唔系好明Angela同Sherman舊年第一主打無端端入精選係乜玩法
moxy 發表於 2018-1-19 18:48

每人求其執一首

繼續等英皇收錄 羅嘉良 未來的守望者 ,羅嘉良 如果世界有了你
已經等咗十五年了

時隔七年,終於入碟了
舊年系福州站話2017出國語碟,真係捻一捻{:9 ...
橙路 發表於 2018-1-19 14:44

真係等咗7年
但為什麼都等咗6年
nonkul

回復 26# SA弟林

《成長》、《為什麼》、《就說我們都是華麗的單身族》
加埋《山重水又復》、《親愛的你好嗎》、《把悲傷留給自己》、《全副舞裝》
都夠出張EP喇

回復  SA弟林

《成長》、《為什麼》、《就說我們都是華麗的單身族》
加埋《山重水又復》、《親愛的你好嗎 ...
橙路 發表於 2018-1-19 20:11

仲有天天夜夜
nonkul

回復 28# SA弟林

嘩 錄多兩首就系十首歌嘅國語碟喎

點解美軒要拍埋堆霉霉

回復  SA弟林

嘩 錄多兩首就系十首歌嘅國語碟喎
橙路 發表於 2018-1-19 08:24 PM

問題無主題包裝
英皇都覺得咁出好hea
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

軒仔正式俾人打入暗星堆
fifty1205 發表於 2018-1-19 15:11

係囉佢同的士佬互轉先啱數
的士佬搵幾多都係...喺香港都係暗星...同宇宙蟑一樣

btw Yumiko連樣都無...堅嬲

黃家正 發表於 2018-1-19 17:37

可能肥婆喺強公司無market

陳凱彤出左2張EP後已經消失左..

黃家正 發表於 19/1/2018 17:37

鄧小巧陳凱彤可以做組合

知唔知賣幾錢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

同一個碟名既精選出到第三次

係勁既

久違既蛋記全公司精選碟
上一隻應該去到兩年前?
但值得擔心既係會唔會落左呢隻野既新碟會放唔番去啲歌手既個人碟?

雖然今次有成 22 隻新歌

好多好鐘意嘅歌,人來人往,戀無可戀,初初,雙失情人節,紙筆墨,彌敦道,情陷百老匯都入到。好想買wor今次。

係囉佢同的士佬互轉先啱數
的士佬搵幾多都係...喺香港都係暗星...同宇宙蟑一樣

btw Yumiko連樣都無...堅 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-1-19 21:10

張碟可能要翻大陸賣,唔敢將張敬軒嘅頭像咁張揚

鄧小巧陳凱彤可以做組合
XYZZY 發表於 2018-1-19 22:35

個組合名是咪肥妹與脂脂肪肪

呢個年代仲有人買CD?
整隻咁既精選碟意義係邊?
純粹等人線上聽歌唔洗周圍搵D歌、集中D?

陳偉霆都有得擺封面上半
kingsfacheung 發表於 2018-1-19 17:17

人哋宜家喺內地喺一線紅星啊

呢個年代仲有人買CD?
純粹等人線上聽歌唔洗周圍搵D歌、集中D? ...
hosealiu 發表於 2018-2-3 20:43

D歌差唔多1蚊首,其實幾抵 (不過應該會同本身自己個collection overlap)

呢個年代仲有人買CD?
純粹等人線上聽歌唔洗周圍搵D歌、集中D? ...
hosealiu 發表於 2018-2-3 20:43

你唔買唔等於無人買~