返回列表 發帖

囡囡只係識講爸爸 謝安琪:敵不過前世情人

蘋果日報
謝安琪(Kay)今日喺尖沙嘴出席「The One ·Pochacco新春行運樂團圓」揭幕禮,Kay現場同Fans玩遊戲,又唱咗首《勢不兩立》,同現場Fans握手兼自拍,場面熱鬧。

新年將至,Kay就話要準備幫囡囡搜羅新年裝,要同哥哥襯番套兄妹裝,Kay話:「佢o依家9公斤,細粒啲,所以要搵啲細啲嘅中國衫,都可以自己做,因為我媽咪針黹好叻。」Kay仲話老公張繼聰要拍劇,安排唔到旅行,但就話想勇敢啲一家去行花市。

Kay就爆囡囡牙牙學語,雖然暫時只係識講爸爸,但係個女好搞笑,又識o氹人開心,屋企充滿歡笑氣氛,Kay話:「好遺憾,我湊得佢最多,佢只係識叫爸爸,敵不過前世情人。」問到老公係咪好囂張?Kay就話:「佢唔敢,知我辛苦湊,不過應該心裏暗爽。」

現場唱完歌,Kay不停標汗,原來因為狂做運動,令體質好咗,佢話:「今日好緊張,不過體質真係好咗,做多咗運動,今朝7點跑步做gym舉鐵,以前我好怕凍,o依家我係好老婆,冬暖夏涼。」佢仲話冬天老公一凍就攬攬,好有感覺。但佢就話老公好忙,好多時都要就佢時間,佢話:「都好,我可以精簡工作。」Kay就話等老闆Juno公幹完返嚟就開始錄製大碟,因為今年計劃出嘅新碟係佢哋一齊監製,Kay身邊嘅男人都好忙喎?佢笑話:「我好旺,希望繼續啦。」

以下內容節錄自頭條日報
謝安琪(Kay))出席活動,獻唱及與粉絲玩遊戲。她在台上笑言不敢公開說新唱片何時推出,因為怕粉絲們會發江湖追殺令來追殺她。

希望隻碟唔好2020先出
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

重點內容
1 曬恩愛
2 講下b女
3 美kay學精左,怕fans追數,唔再預告新唱片幾時出啦
4 juno做唱片監製
5 新唱片仲未錄
6 又係the one 商場

今年計劃出一隻碟咋?
以為佢又一如既往同步製作國語同粵語大碟tim
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

夏森美係咪正式失業?

好想唱返首這麼近 那麼遠
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

歌都未錄,我大膽預計12月先有新歌派台,新碟2020年推出

係咪就plug勢不兩立(新春行運2018LIVE VER.?)

佢今晚去左睇周仔
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

依家我係好老婆,冬暖夏涼

Sweet 到呢

夏森美係咪正式失業?
Lewis 發表於 2018-1-21 00:26
夏 sum who f**king cares
係咪就plug勢不兩立(新春行運2018LIVE VER.?)
kenny1102 發表於 2018-1-21 01:11

ff下先, give me 混亂諸神之正邪勢不兩立 - Kay 大地之母 Tse (featuring Endy 正 Chow & Juno 邪 Mak)

Juno 會唔會年尾先番香港架

期待我们家大美KAY派新歌!!
又要重頭開始鳥+_+

有啲女真係天生淫婦
明明著咁多只係露腳背
我都覺得佢好淫
點做到

叻左
無deadline
利申:唔係鏡粉

佢真係好L索 好有女人味
有啲女點扮點deepV都冇呢種feel

做好一兩首歌就好開始派啦,邊做邊plug
如果拖到六七月先first plug,倒不如出年先發力
橫惦今年係雞容年
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

「冬天一凍老公就攬攬」emmmm

「冬天一凍老公就攬攬」emmmm
數彩虹 發表於 2018-1-21 12:07

其實幾warm
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

2018新年唱2014年舊歌都算
新年流流仲要勢不兩立
依條友真係離晒大譜

即係9up,仲未有歌。。。。揀歌都未開始。。
舞來舞去 不日內開始錄音。

新年流流仲要勢不兩立
依條友真係離晒大譜 ...
kayzzz 發表於 2018-1-21 16:38

全首歌歌詞:
Hello~喂hi~
呢邊呢~
邊邊大聲我就行去邊邊~
Hi~好耐冇見
哈囉

新年流流仲要呃班記者話今年又出碟
依條友真係離晒大譜

睇黎Juno參與好多,好驚Juno揀既歌會離_哂地,希望唔好

簽名被屏蔽

新年流流仲要勢不兩立
依條友真係離晒大譜 ...
kayzzz 發表於 2018-1-21 16:38

諗起更生人士活動唱獨家村
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

新年活動唱勢不兩立丫拿

好靈架嘛