返回列表 發帖
演唱會倒數79天

Happy V-day
祝普天下有情人:
「一天一天甜絲絲
   一天一天愛更痴

#愛戀無限次 #GIGI紅館 #集體回憶

梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

演唱會倒數79天

Happy V-day
祝普天下有情人:
「一天一天甜絲絲
   一天一天愛更痴 」 ...
l00540 發表於 2018-2-14 19:32

估唔到依首有30萬views

估唔到依首有30萬views
loowee 發表於 2018-2-14 20:23

好多MV都給舊東家移除了

演唱會倒數78天

大家又記唔記得
這時期很青澀的GIGI?

希望在演唱會握手位時可以聽到
「常期望有個個人怖景看星垂

#  #新居 #新一年安居樂業 #一圓置業夢

演唱會倒數77天

恭喜發財 • 新春大吉

祝大家:「狗年行大運 • 身體健康     」

期待GIGI在紅館跳唱《一年之計》

#在於春 #年初一 #eh o eh

演唱會倒數76天

除左《一年之計》之外
Eric Kwok 仲寫咗呢首快歌

休假

#我鍾意 #Eric Kwok #紅館

演唱會倒數75天

著名唱作人馮穎琪
除左寫左情歌《身不由己》俾阿芝
亦度身訂造了這首主題曲《Cover Girl》

琪待紅館Dancing medley

#TBB週刊 #封面 #馮穎琪

演唱會倒數74天

GIGI 首個紅館演唱會
有這首點題主打《G For Girl》

更配合電影《拳神》配上打拳舞步

She’s glamorous She's glittering
She's glorious She's glowing
She's gorgeous She's grand
She's Gigi

#G FOR GIGI #打拳 #紅館

演唱會倒數73天

大家仲記唔記得阿芝2nd紅館演唱會

除了摩天輪、肚皮舞、星光熠熠的嘉賓(Sammi、Kelly、華仔、Karen⋯)
仲有呢首由Mark Lui炮製嘅跳舞作品《Funny Face》

P.S.看畢《Funny Face》有彩蛋

#演唱會主題曲 #紅館 #My Funny Face

18分30秒

演唱會倒數74天

GIGI 首個紅館演唱會
有這首點題主打《G For Girl》

更配合電影《拳神》配上 ...
l00540 發表於 2018-2-19 19:26

依首真系正,好做到演唱會主題曲個feel

依首真系正,好做到演唱會主題曲個feel
loowee 發表於 2018-2-20 19:42

難得一遇的主題曲

#稱身 #點題 #g for gigi

演唱會倒數72天

GIGI對上一次紅館演唱會
起用了陳奐仁為她打造的宣傳作品

值得留意《記得不記得》的verse/ chorus是顛倒的

#上次無唱 #今次又有無機呢

回復 409# l00540

居然見到朱孝天....
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  l00540

居然見到朱孝天....
黃家正 發表於 2018-2-21 19:53

查實GIGI是不是F4迷 哈哈

- 2003年《Funny Face》請過朱孝天
- 2007年 《本色》請過吳健豪

GiGi透露過兩天跟丈夫帶同Sofia到新加坡玩,兼探望楊采妮等朋友,返港後便開始為5月紅館演唱會作準備。佢話演唱會內部訂購已爆滿,下月將公開發售,暫定兩場,問到會唔會加場?GiGi話:「睇吓有冇檔期,我自己就唔想加,因為純粹20年想同fans滿足喺香港開騷心願,又唔係為宣傳同造勢。」至於老公會唔會上台演出,GiGi哈哈大笑指丈夫隨時準備上台,平日喺屋企都有載歌載舞,最愛唱嘅歌係《我鍾意》。

Source: Apply Daily

琪待他們首度同台合唱

查實GIGI是不是F4迷 哈哈

- 2003年《Funny Face》請過朱孝天
- 2007年 《本色》請過吳健豪 ...
l00540 發表於 2018-2-21 21:46

同朱孝天拍MV都拍過兩次,之前好似系同一個經紀人公司

GiGi透露過兩天跟丈夫帶同Sofia到新加坡玩,兼探望楊采妮等朋友,返港後便開始為5月紅館演唱會作準備。佢話 ...
l00540 發表於 2018-2-22 10:04

自己就唔想加....

同朱孝天拍MV都拍過兩次,之前好似系同一個經紀人公司
荷花gigi 發表於 2018-2-22 10:28

原來如此  

今次唔知有乜野嘉賓呢?

自己就唔想加....
wewa1001 發表於 2018-2-22 14:14

可能睇完公售反應再決定~

又要同基仔團隊湊時間

演唱會倒數71天

07年在亞博開左本色演唱會
仲記得catwalk舞台
唱咗03-07年多首大熱作品
北京之夏、落難皇后、兩個人的幸運、*青檸一片天....

仲有呢首點題作《女人本色》

#本色 #GIGI

Rundown:

1.Funny Face
2.G for Girl
3.Kiss Me
4. 某 年 仲 夏
5. 煙 霧 彌 漫
6. 荷 花
7. 北 京 之 夏
8. 落 難 皇 后
9. 國 語 歌 Medley : Spaghetti 、 Rainy Day 、 全 年 無 休 、 口 香 糖 、 搬 家
10. 娛 樂 大 家
11. 青 檸 一 片 天
12. 自 彈 自 唱 : I'll be loving you
13. 迫 不 得 已
14. 同 班 同 學
15. 女 人 本 色
16. 高 妹 正 傳
17. 和 薛 凱 琪 合 唱 : 奇 洛 李 維 斯 回 信
18. 薛 凱 琪 唱 : 下 次 下 次
19. 名 模
20. 比 堅 尼
21. 至 死 不 渝
22. 吳 建 豪 Medley : 我 的 王 國 、 Never let you go
23. 灰 姑 娘
24. 你 救 哪 一 個
25. 他 喜 歡 的 是 你
26. 兩 個 人 的 幸 運
27. 嫌 棄
28. 好 時 辰
29. 短 髮
30. 出 走 地 平 線
31. 花 火
32.Today

演唱會倒數71天

07年在亞博開左本色演唱會
仲記得catwalk舞台
唱咗03-07年多首大熱作品
北京之夏 ...
l00540 發表於 2018-2-22 15:16

多謝你啊,一直穩唔到本色嘅rundown

自己就唔想加....
wewa1001 發表於 2018-2-22 14:14

點解我睇另一個報導
佢話想睇下公售時會唔會加多場...
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

多謝你啊,一直穩唔到本色嘅rundown
nigelwu 發表於 2018-2-22 16:19

唔洗客氣

本色演唱會其實好高質素
氣氛亦好高漲~~~~

奈何GIGI轉會,無得推出影音產品

點解我睇另一個報導
John 發表於 2018-2-23 04:26

可能阿芝都15/16

GIGI Facebook 分享了《我們的永遠》

十分難唱~~~

點解我睇另一個報導
John 發表於 2018-2-23 04:26

D報紙佬~真係...

GIGI Facebook 分享了《我們的永遠》

十分難唱~~~
l00540 發表於 2018-2-23 09:43

我印象中好似無LIVE過

wewa1001 發表於 2018-2-23 10:32

有啊,02年拉闊音樂會有唱過

wewa1001 發表於 2018-2-23 10:32

我記得當年太陽計劃、總選都有唱過Live

演唱會嚟講,唯一一次就係02年拉闊

季選版:

D報紙佬~真係...
wewa1001 發表於 2018-2-23 10:31

哈!如果加場,應該加星期日啩

演唱會倒數70天

這次演唱會,暫時未知有無宣傳序曲
就當《好時辰》是點題作品吧

#五月份不想虛渡過 #記得入場呀

BTw,《B面第一首》是不是主題曲?
定係《雲妮鍾情:BeSide 20》宣傳曲而已⋯

GIGI剛剛在FB share了《再上車》

Yeah!!!!!!!!!!! 希望唱埋《落錯車》

未來的未來
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

演唱會倒數69天

今天開始重温阿芝歷年的戰友

第一位是同屬千禧年代(EEI)的基仔
還記得他們這首合唱歌 嗎?

#五月之星 #齊集紅館 #許願

未來的未來
g4girl 發表於 2018-2-24 21:49

希望真係唱啦

希望阿芝繼續順應民意,揀埋《哭了》

哭了唔會唱

演唱會倒數68天

多年以來,Sammi同GIGI除左係電影拍檔
亦都係合作無間的音樂夥伴

除左《跳傘》、《落錯車》之外
還記得她們這個合作嗎?

#拉闊音樂會 #花火 #自彈自唱

哭了唔會唱
laukaleung 發表於 2018-2-25 09:55

點解唔唱嘅

回復 108# John

阿芝FB又post多首《因果》

降兩度作曲

回復  John

阿芝FB又post多首《因果》

降兩度作曲
l00540 發表於 2018-2-25 22:17

有首咁既歌?完全唔知

唔洗客氣

本色演唱會其實好高質素
氣氛亦好高漲~~~~

奈何GIGI轉會,無得推出影音產品l00540 發表於 2018-2-23 09:41

本色 演唱會我都有去睇,當年係做慈善演唱會唔出碟都正常嘅。

有首咁既歌?完全唔知
cathay1996 發表於 2018-2-25 23:00

收錄于2004年“娛樂大家”專輯內

有首咁既歌?完全唔知
cathay1996 發表於 2018-2-25 23:00

《娛樂大家》專輯內的十首歌
均由另一位歌手參與創作部份⋯

除左陶喆、劉以達、林一峰、劉德華、梁漢文、黃貫中⋯
仲有軒仔

本色 演唱會我都有去睇,當年係做慈善演唱會唔出碟都正常嘅。
lokben 發表於 2018-2-26 00:48

如果華納肯出復黑DVD就好喇

演唱會倒數67天

除左《高妹》為人所熟悉之外,
阿芝其實仲寫左《三千零一夜》
《吻別的位置》俾Hacken

你又喜歡哪一首呢?

#高妹 #高妹正傳 #吻別在意想不到的位置