返回列表 發帖
好時辰都好聽
jose 發表於 2018-2-28 22:40

《好時辰》連side-cut都ho ho ten
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

演唱會倒數55天
暫時高据side-cut 第1、2位
都係由黃丹儀譜曲嘅作品

除左《今夜沒有風》
今次紅館show最多人想聽嘅
2000年《好不好》~

「無論待我 好不好 也一樣殘酷
如我下一位 比不起你 怎麼算好

#Beside Medley #Vote #民選第一位

注:22:59開始

聽番呢個四月花火 宜家佢唱歌真係好左好多

演唱會倒數54天

《我住7樓A》專輯內
收錄咗兩首謝杰嘅代表作

除左Fancl熱播主打《家有小熊》之外
仲有呢首side-cut《蕩失》

如果鍾意記得去GIGI面書按讚啊

#B面第一首 #紅館演唱會

《好時辰》連side-cut都ho ho ten
l00540 發表於 2018-3-10 16:51

成隻碟都好聽

成隻碟都好聽
阿mark 發表於 2018-3-11 20:58

係啊~ 當年因為咁買左精裝+平裝兩版

Btw, GIGI透露會唱《好時辰》

演唱會倒數53天

歌、影、視三棲的GIGI
成為香港女星總票房第七位

今天開始,不如重溫一下阿芝入行以來的電影歌曲
先有GIGI首支四台冠軍歌
《兩個人的幸運》

#向左走向右走 #紅館

演唱會倒數53天

今天開始,不如重溫一下阿芝入 ...
l00540 發表於 2018-3-12 23:13

都係唯一一首四台冠軍歌

演唱會倒數53天

今天開始,不如重溫一下阿芝入 ...
l00540 發表於 2018-3-12 23:13

我記得有首春逝

都係唯一一首四台冠軍歌
nigelwu 發表於 2018-3-13 09:16

商台斷左GIGI好多首四台冠

商台斷左GIGI好多首四台冠
l00540 發表於 2018-3-13 16:07

但gigi勁care 903
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

帥小寶` 發表於 2018-3-13 16:34

Today/ 死心塌地/ 出走地平線/ 家有小熊/ 同班同學⋯

帥小寶` 發表於 2018-3-13 16:34

得不到的愛 是最精彩 也最悲哀

演唱會倒數52天

繼續重溫GIGI的電影主題曲
今日重溫《愛與誠》

GIGI三次紅館都有唱《至死不遇》
唔知今次又有無份呢?

#至死不遇 #至死不渝 #林夕 #快啲買飛喇

女人本色!
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

女人本色!
John 發表於 2018-3-13 23:15

仲記得有一幕,林子祥粗暴對待GIGI

之前《女人本色》歸類咗為演唱會主題曲系列

演唱會倒數71天

07年在亞博開左本色演唱會
仲記得catwalk舞台
唱咗03-07年多首大熱作品
北京之夏 ...
l00540 發表於 2018-2-22 15:16

演唱會倒數51天

今日重溫同陳柏霖合作的《愛得起》

「相信愛了就會愛得起
   就算輸了我也輸得起」

相信標誌了很多人的愛情觀~

#白色情人節 #禮物 #漏網之魚 #買左飛未啊

演唱會倒數50天

在《歸屬感》專輯
收錄咗兩首電影主題曲

除左《絕世好賓》外
仲有呢首《戀情告急》 主題曲

#一天一世 #一天一天 #古仔 #快啲買飛喇

演唱會倒數49天
今日重温絕世系列
先有《絕世好Bra》主題曲

#紅館演唱會 #電影回顧 #貼心
我正在收聽『貼心-梁詠琪』,一起來JOOX點播吧! http://www.joox.com/common_redir ... y=hk&lang=zh_TW (#JOOX)

演唱會倒數48天

絕世三部曲
《絕世好bra》- 貼心
《絕世好賓》- 狠心愛我
《絕世好B》- 哈哈笑

#三部曲 # 哈哈笑 #梁詠琪作曲 #買左飛未

無人講I will be loving you果隻碟嘅sidetrack,一yan的約定 幸福國 遊樂場的快樂照片 自由自在 98年聽到而家都唔悶!
舞來舞去 不日內開始錄音。

無人講I will be loving you果隻碟嘅sidetrack,一yan的約定 幸福國 遊樂場的快樂照片 自由自在 98年聽到而 ...
黃家正 發表於 2018-3-17 23:36

我都鍾意啊~

但GIGI無shortlist俾大家票選
我估加入rundown的機會較微

btw, 呢只碟用咗國語碟班底,所以好高質

而Wyman至愛《一¥的約定》
可能要等到作品展才可以重光

演唱會倒數47天

今日重溫電影《初戀無限touch》

#電影主題曲medley #紅館 #邊首會入選?
主題曲:幾分鐘的約會

插曲:短髮

演唱會倒數46天

這首電影主題曲《春逝》
由GIGI填詞~~~
好有仙氣~~~~

#side-cut #演唱會門票快將售罄 #謝謝大家

城市售票網顯示尾場售完,頭場少量,等跳樓霏嘅街客要失望而歸啦今次

城市售票網顯示尾場售完,頭場少量,等跳樓霏嘅街客要失望而歸啦今次
黃家正 發表於 2018-3-19 22:22

唔等到最後一刻都唔知點!!

根本都冇人炒70%可以跳樓

多謝大家支持~~

優先訂飛時反應已經非常熱烈
公售門票又賣得七七八八
感恩~~~~

所以不要再危言聳聽,散播搖言!!
牛牛都話:要加錢,不是特價

回復 628# l00540

有無收到風邊個做嘉賓? 希望我睇果場無佢老公出來吹水

回復  l00540

黃家正 發表於 2018-3-20 07:40

話左冇嘉賓啊

回復  l00540

GIGi話寧願唱多幾首side-cut俾大家
所以今次無嘉賓啊

而Sammi無得四度(粉絲降兩度亦無法)擔任GIGI嘉賓

話左冇嘉賓啊
阿mark 發表於 2018-3-20 08:30

唯一機會係MY little Sofia

唯一機會係MY little Sofia
l00540 發表於 2018-3-20 10:41

其實唔想睇...寧願佢唱多兩首歌好過

唔該唔好浪費時間搞d親子環節啦,no one gives a s***

唔該唔好浪費時間搞d親子環節啦,no one gives a s***
loowee 發表於 2018-3-20 14:29

Sofia不一定做嘉賓
但好大機會會唱My Little Sofia

拖住手唱不會浪費很多時間吧

演唱會倒數45天

春夏秋冬Medley
今日嚟到夏天

你又記得這首06年的熱播作品《北京之夏》嗎(ap 十大邊沿)

#某年仲夏 #今年仲夏·紅館見 #Suddenly this summer

回復 630# 阿mark

即刻覺得個show好抵睇

回復  l00540

你睇邊場啊

演唱會倒數44天

春(逝)· (北京之)夏 過後

為大家送上夏

#CM神曲 #于逸堯 #林夕

演唱會倒數44天

春(逝)· (北京之)夏 過後

為大家送上夏 秋

#CM神曲  ...
l00540 發表於 2018-3-21 20:29

好鍾意呢首 雖然北京不怎麼樣

好鍾意呢首 雖然北京不怎麼樣
帥小寶` 發表於 2018-3-21 21:28

[曲風變了都璀燦]

對啊,相信GIGI亦相當喜愛
可能心態上的轉變
阿芝近年唱少左好多情歌

回復 638# l00540

搵到便飛就睇兩場 原價睇頭場 星期日又要飛返來 星期一要返學啊

[曲風變了都璀燦]

對啊,相信GIGI亦相當喜愛
可能心態上的轉變
阿芝近年唱少左好多情歌 ...
l00540 發表於 2018-3-22 06:34

gigi 會唔會出新歌?
好想聽佢唱新歌呀

回復  l00540

搵到便飛就睇兩場 原價睇頭場 星期日又要飛返來 星期一要返學啊 ...
黃家正 發表於 2018-3-22 07:48

尾場full咗喇

感謝您飛回來看GIGI啊

gigi 會唔會出新歌?
好想聽佢唱新歌呀
放空 發表於 2018-3-22 08:04

GIGI應該當左《B面第一首》是主題曲~

所以演唱會前應該無新作品面世啊

演唱會倒數43天

今日重温呢首破格主打《落難皇后》~
有無令你想起阿芝偶像林憶蓮

#黃貫中作曲 #落難皇后個后 #后會無期個期

回復 644# l00540

想睇尾場

所以演唱會前應該無新作品面世啊 ...
l00540 發表於 2018-3-22 18:09

B面第一首都好好聽

所以演唱會前應該無新作品面世啊 ...
l00540 發表於 2018-3-22 18:09

會唔會唱埋紅綿路上

會唔會唱埋紅綿路上
wchild 發表於 2018-3-23 10:14

之前深圳站有唱

之後,美國站好似轉翻唱《B面第一首》