返回列表 發帖
唔明點解 today 灰姑娘 花火 嫌棄 呢堆都無十大...明明銷量同傳唱度都好高。高妹正傳先有第一首四台金曲。 ...
黃家正 發表於 2018-4-8 23:40

GIGI唯一一首十大中文金曲

而大熱嘅《嫌棄》僅奪最佳原創歌曲
《兩個人的幸運》僅奪全國最受歡迎歌曲
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

其實佢以前唱live 好差咩?
身邊好多人都話佢唱歌唔得

但我上次去睇佢鄭中基演唱會同今次上流行經典50年 ...
放空 發表於 2018-4-8 08:52

佢以前唱live真係好難聽
但而家識揚長避短 好左好多
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

演唱會倒數25天

一峰亦都寫咗呢首
《My little Sofia》俾阿芝

#Sofia #混血BB

回復  l00540

以後可能拍戲為主 而家出碟無錢賺
黃家正 發表於 2018-4-8 23:41

千琪唔好啊

不過,GIGI無大公司back up....
所有製作、宣傳都一腳踢

03年GIGI除左總選,其實也算大豐收

TVB - TVB8最女 兒歌總選金曲金
金馬奬 - 最佳原創歌曲
商台 - 女歌 ...
l00540 發表於 2018-4-8 22:22

俾你啲TVB反白字笑到……

我一諗起2003年gigi拎唔到最女,居然彈出美祖,果陣仲想打爆電視
iamsingingwong 發表於 2018-4-9 16:51

美祖03上位得咁快,都係因為有我的驕傲一首歌咁大把,唔信靠習慣失戀+show up+出賣,可以有最女

當年《灰姑娘》無份拎季選歌
唔開心咗一陣子

心諗唔_係啊嘛
l00540 發表於 2018-4-9 00:08

同班同學都係啊,又冇季選,真係好痴線

我一諗起2003年gigi拎唔到最女,居然彈出美祖,果陣仲想打爆電視
iamsingingwong 發表於 2018-4-9 16:51

笑左,03年點會係佢呀? 排到關心妍都未輪到佢啦

美祖03上位得咁快,都係因為有我的驕傲一首歌咁大把,唔信靠習慣失戀+show up+出賣,可以有最女 ...
阿mark 發表於 2018-4-9 17:23

盲反都唔係咁呀?人地果年仲有心淡喎,仲有6場紅館喎,咁都唔係最女呀?

盲反都唔係咁呀?人地果年仲有 ...
cathay1996 發表於 2018-4-9 17:28

又唔係盲反,只係覺得我的驕傲威力太大,大到可以最女+金曲金

尋晚聽到
「窩心女神 終於可卸任
   以後無意 討好各人」時

好驚GIGI會引退

...
l00540 發表於 2018-4-8 22:39

到左呢個階段 又有家庭 引退都好正常

俾你啲TVB反白字笑到……
nigelwu 發表於 2018-4-9 17:02

當年美祖都係拎呢兩個大奬咋

#阿Q精神 #知足常樂

同班同學都係啊,又冇季選,真係好痴線
阿mark 發表於 2018-4-9 17:23

03年就話有缺席無獎之說啫

01年應該未有這潛規則⋯
而《灰姑娘》明明係第一季其中一首大熱作

cathay1996 發表於 2018-4-9 17:28

咪玩啦你,當年03年尾報紙日日都系賣Joey vs Gigi vs Miriam
TVB好多人都知千嬅轉會,唔會攞最女,所以最後好多人都系估Joey鬥Gigi
其實哥時好多人都冇估到Joey會最女+金曲金
Jade/Candy有hit歌但佢地未正式上到位lo

咪玩啦你,當年03年尾報紙日日都系賣Joey vs Gigi vs Miriam
TVB好多人都知千嬅轉會,唔會攞最女,所以最 ...
loowee 發表於 2018-4-9 18:03

仲要安排《兩個人的幸運》拎1st/ 2nd首金曲
心諗仲有大把機會上台

點知最後連唱作/ 廣告歌都無⋯

PS著住當年件戰衣拎最女一點也不失禮

回復 768# l00540

祖祖03年係紅,無計。但係kay08年咁紅都做唔到金曲金加最女,得美祖先可以有呢個專利兩個大獎
舞來舞去 不日內開始錄音。

仲要安排《兩個人的幸運》拎1st/ 2nd首金曲
心諗仲有大把機會上台

點知最後連唱作/ 廣告歌都無⋯{:4_102 ...
l00540 發表於 2018-4-9 18:07

廣告俾candy lo  唱作俾霆鋒

Don’t OT
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

演唱會周邊商品限時開賣

好時辰特別報導:由於第一日開賣前網站遭遇黑客於8號凌晨2時衝破防火牆強硬落order(又會心急成咁既?),導致server down了,需要工作人員通宵達旦搶救(聽聞技術人員一夜間累出三層眼袋),加上第一日開賣高峰期的擠塞,很抱歉昨日連結未能滿足所有流量。幸好今日網站已經恢復正常,不便之處敬請見諒!
限時搶購日期將會加多2天,大家可放心於4月13日23:59前預訂

開賣時間:4月8號-13號 11:59pm(限時6日)

網站連結:http://teemakerhk.com/gigi-goodtime-world-tour-2018/

貨品包括:Print Tee 2 款(人像tee款包括童裝),Print tote bag 2款,Cap帽 1

再次感謝著名插畫家Mickco和Teemaker的幫忙,讓我能再次夢想成真,推出演唱會週邊產品給自己和FANS留念!

Source: GIGI facebook

演唱會周邊商品限時開賣

好時辰特別報導:由於第一日開賣前網站遭遇黑客於8號凌晨2時衝破防火牆 ...
l00540 發表於 2018-4-9 19:00

啲紀念品又唔係好貴喎

啲紀念品又唔係好貴喎
hin0526 發表於 2018-4-9 20:09

我想買兩個袋tote bag

心大心細,又想買埋件tee
但自己又唔捨得著

卡帶boxset有無機加推?

直接出限量CD好過啦= =

當年《灰姑娘》無份拎季選歌
唔開心咗一陣子

心諗唔_係啊嘛
l00540 發表於 2018-4-9 00:08

我宜家先知冇
佢好慘
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

其實除左演唱會
GIGI 今年有無咩計劃會出下碟咁?

其實除左演唱會
放空 發表於 2018-4-9 23:32

好明顯係 冇啦~  本身個演唱會都冇噶 係五月天讓左個期出嚟 演唱會都唔會出碟

wewa1001 發表於 2018-4-9 22:49

好心就將上隻BeSide Me 印 CD 做演唱會周邊啦,又貼題而且實好賣

wewa1001 發表於 2018-4-9 22:49

應該要過製作團隊個關~~~
上次專誠飛美國、台灣遍尋卡帶播放器製造商⋯
目的只想製作復克卡帶 (我估無乜錢賺)

好多樂迷上次訂唔倒boxset
又被炒貴三倍
證明係有價有市 ~~

其實除左演唱會
放空 發表於 2018-4-9 23:32

GIGI話順其自然~ 寧缺勿濫~

分分鐘要等Sofia細佬/妹出世才有新作

演唱會倒數24天

除左是稱職的
亦係孝順乖乖囡

唔知大家記唔記得呢首歌頌母愛的主打呢?

#無所不在 #䁥愛 #曲詞唱作

03出左張《我想我唱》- 無所不在、同班同學、再上車
竟然分唔倒半個唱作獎

每一場演唱會,其實也是一場又一場的時裝秀!
雖然每次為了穿上這些漂亮衣裳,都努力忍口keep fit,但回頭一看,一切都是值得的!
多謝為我花盡心思的文念中,也多謝 @rickysham 及各大品牌的厚愛,當然少不得 @piusyiu 及 @ndnco 的無限創意,我們,5月4-5日,紅館見

Source: GIGI Facebook

回復 783# l00540

四月生日係呢張唱片?我記得佢有年拎唱作歌星獎唱左呢首,因為我都係四月生日 所以好記得

回復  l00540

四月生日係呢張唱片?我記得佢有年拎唱作歌星獎唱左呢首,因為我都係四月生日 所以好 ...
黃家正 發表於 2018-4-10 22:00

係,但04年嗰屆才奪奬....
唱《狠心愛我》更啱數

Btw1, Happy b-day to you!!!!

Btw2, 母親節將近,我估阿芝開show時會唱《無所不在》
之前商台宣傳聲帶都有選用

回復  l00540

四月生日係呢張唱片?我記得佢有年拎唱作歌星獎唱左呢首,因為我都係四月生日 所以好 ...
黃家正 發表於 2018-4-10 22:00

呢首歌跨年plug

03年GIGI除左總選,其實也算大豐收

TVB - TVB8最女 兒歌總選金曲金
金馬奬 - 最佳原創歌曲
商台 - 女歌 ...
l00540 發表於 2018-4-8 22:22

金馬獎遇見得獎
   應該唔算GIGI嘅獎項吧

呢首歌跨年plug
阿mark 發表於 2018-4-10 23:43

今次無作品展部分
但仍然希望聽到《同班同學》、《再上車》、《狠心愛我》

金馬獎遇見得獎
   應該唔算GIGI嘅獎項吧
laukaleung 發表於 2018-4-11 08:35

《迴旋木馬的終端》奪金馬奬最佳原創~~

唔知香港站有無機聽到?

Csl 有飛換

其實我想佢唱多d國語歌

Csl 有飛換

其實我想佢唱多d國語歌
快劍俠 發表於 2018-4-11 15:04

GIGI話95%都係廣東歌~

回復 788# laukaleung

我記得當年有評審回應點解唔係 遇見 得獎 反而係 迴旋木馬的終端,佢地答話:因為佢地睇果個版本播嘅歌曲係後者

與梁詠琪的戀聞曝光後﹐伊健在接受《明周》專訪時﹐曾以「好勝」來形容Gigi﹐事隔年多﹐他卻不願以任何字眼再去形容現在的Gigi。
「用這兩個字做標題﹐真的害得我好慘﹐正如我先前所講﹐當時我做每一件事﹐講每一句話都是錯。」
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

與梁詠琪的戀聞曝光後﹐伊健在接受《明周》專訪時﹐曾以「好勝」來形容Gigi﹐事隔年多﹐他卻不願以任何字眼 ...
John 發表於 2018-4-11 18:09

祖兒:我個人都已經坐左係到,無野可以比你挑剔

演唱會倒數23天

自03年後,GIGI多了音樂夥伴Peter Kam
除左打造四台冠軍歌《兩個人的幸運》外
亦炮製了這首漏網之魚《等人》

你又記得這首歌嗎?
#GIGI都十分喜愛 #金培達

Live

當年美祖都係拎呢兩個大奬咋

#阿Q精神 #知足常樂l00540 發表於 2018-4-9 17:49

好鍾意你啲 tag

好鍾意你啲 tag
lokben 發表於 2018-4-11 22:55

多謝支持

你有無買飛入場睇阿GI啊

仲有2日!
預售至4月13號截止
演唱會現場不會售賣紀念品,只限網上預購。

《好時辰演唱會》香港站限時紀念品熱賣中!

搶購時間:4月8號-13號 11:59pm(限時6日)
網站連結:www.teemakerhk.com
http://teemakerhk.com/gigi-goodtime-world-tour-2018/
貨品包括:Print Tee 2 款(人像tee款包括童裝),Print tote bag 2款,Cap帽 1款。

再次感謝著名插畫家Mickco和Teemaker的幫忙,讓我能再次夢想成真,推出演唱會週邊產品給自己和FANS留念!HAPPY SHOPPING! #mickco #teemakerhk

回復  laukaleung

我記得當年有評審回應點解唔係 遇見 得獎 反而係 迴旋木馬的終端,佢地答話:因為 ...
黃家正 發表於 2018-4-11 17:29

這原聲大碟都係得《迴旋木馬的終端》
《兩個人的幸運》和國語版《向左走向右走》