返回列表 發帖
美長肥佬y都有去
721AXA 發表於 2018-5-4 23:33

邀請GIGI去作品展

YY post咗《你救哪一個》
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

想唱太多歌搞到好多得半首
覺得G夜個rundown好啲

睇到rundown似乎比上次G夜唱得多歌
但睇大家留言好多都只得1/2, 2/3首?
masterdragon 發表於 2018-5-4 23:52

團隊抵讚~

轉晒《迴旋木馬的終端》、《我願意》、《一年之計》

最抵讃GIGI, 高呼佢嘅母語係廣東話

聽日有三安估都係I’ll be Loving You 同 同班同學出場

明晚可唔可以唱 死心塌地

Rundown算係咁 啲國語一早排好舞估到佢會照keep
Bighits太多半首 應該抽翻幾隻認真唱完整
同埋第2part香港限定真係幾正

abcdefGG真係好膠
情願唱cover girl
艾石仔 發表於 2018-5-4 22:30

連續兩次紅館都唱呢首,果part編曲好難頂

abcdefGG真係好膠
情願唱cover girl
艾石仔 發表於 2018-5-4 22:30

點解好勝咁鍾意唱呢首

同埋第2part香港 ...
721AXA 發表於 2018-5-5 00:20

估唔到有《密雲》

明晚可唔可以唱 死心塌地
阿mark 發表於 2018-5-5 00:18

估唔到無I’ll be loving you/ 死心塌地

今晚有無嘉賓?

不過個台比tour仲要雞 個台本身已經唔係靚

今晚有無嘉賓?
timgoi 發表於 2018-5-5 00:36

兩晚都無

希望阿芝聽日有final encore

上次演唱會RUNDOWN 參考

1. I’ll Be Loving You
2. 一年之計
3. 口香糖
4. 膽小鬼
5. 一天一天

6. 死心塌地
7. 密雲 (1/2)
8. 限期
9. 家有小熊

10. 新居 (彈結他)
11. 灰姑娘 (打鼓)
12. 中意他
13. 不要驚動愛情 (鄭秀文合唱)
14. 落錯車 (鄭秀文)

15. 煙花三月 (給以往的戀人) (2/3)
16. 同班同學 (給以往的自己) (2/3)
17. 等人 (給未來的戀人) (2/3)
18. 女人本色 (給未來的自己) (2/3)

19. abcdefGG
20. 長島冰茶
21. 比堅尼
22. Bad Boy
23. Today (握手位)
24. 娛樂大家 (握手位)
25. 落難皇后
26. 至死不遇

27. 高妹正傳
28. 夏花秋葉
29. 兩個人的幸運 (1/2)
30. 他喜歡的是你
31. 嫌棄

1st Encore:
32. G For Girl
33. 某年仲夏
34. 出走地平線
35. 花火

2nd Encore:
36. 短髮

聽日有三安估都係I’ll be Loving You 同 同班同學出場
阻住 發表於 2018-5-5 00:17

GIGI話兩晚rundown會有唔同

我估限期/ 煙霧瀰漫有機被調走

GIGI話兩晚rundown會有唔同

我估限期/ 煙霧瀰漫有機被調走
l00540 發表於 2018-5-5 00:41

強烈要求調走abcdefGG

強烈要求調走abcdefGG
gooloo 發表於 2018-5-5 00:44

可惜冇可能 排好哂舞

好想聽傷心尋回犬 佢上次facebook唱鬼左

同埋第2part香港 ...
721AXA 發表於 2018-5-5 00:20

第二part真係香港獨家~

大家尾場值得留意下

可惜冇可能 排好哂舞

好想聽傷心尋回犬 佢上次facebook唱鬼左
721AXA 發表於 2018-5-5 00:46

氣死!說好的《好不好》/《今夜沒有風》無咗

又話rehearsal 左一次嘅
#跪求終極encore

回復 1010# l00540
廣東碟1998 2006一首都冇
精選碟2004 2007一首都冇

夏日劇集,像你,呢一世都冇可能再唱

氣死!說好的《好不好》/《今夜沒有風》無咗

又話rehearsal 左一次嘅
#跪求終極encore ...
l00540 發表於 2018-5-5 00:48

到頭來B面個投票究竟有咩用????

上次演唱會RUNDOWN 參考

1. I’ll Be Loving You
2. 一年之計
3. 口香糖
4. 膽小鬼
5. 一天一天

6. 死心 ...
wewa1001 發表於 2018-5-5 00:39

23打後,今次全部都唱左

回復  l00540
廣東碟1998 2006一首都冇
精選碟2004 2007一首都冇

夏日劇集,像你,呢一世都冇可能再唱 ...
阿mark 發表於 2018-5-5 00:49

I’ll be loving you/ 等人 明晩有機出現~~

像你/ 未來的未來 就渺茫D

不過個台比tour仲要雞 個台本身已經唔係靚
721AXA 發表於 2018-5-5 00:37

佢仲話個舞台好靚

到頭來B面個投票究竟有咩用????
gooloo 發表於 2018-5-5 00:50

FB問下阿Gee先

少琪爸爸/ Johnny Yim有睇FB留言㗎

唱《G For Girl》時
幾驚GIGI走光

佢仲話個舞台好靚
阿mark 發表於 2018-5-5 00:52

品味既野 聽講啲video都edit得好cheap添
不過某幾首舞台效果都唔錯既
入去當聽歌

品味既野 聽講啲video都edit得好cheap添
不過某幾首舞台效果都唔錯既
入去當聽歌 ...
721AXA 發表於 2018-5-5 01:00

沒有大公司back up
由無到有,全部都有血有淚
你聽番阿Gee訪問就知

希望不要道聽塗說
抵毀團隊的用心製作

神碟成長的短髮呢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

唱《G For Girl》時
幾驚GIGI走光
l00540 發表於 2018-5-5 00:56

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

見到關心妍夫婦~~~

原來小豆一家都有支持

艾石仔 發表於 2018-5-5 01:05

你坐得好前啊

神碟成長的短髮呢
帥小寶` 發表於 2018-5-5 01:04

煙花三月
等人
北京之夏
花城
恩果
人間之最
荷花
我住7樓A
蕩失
空中小姐
遊樂場的快樂照片
失散車站
傷心尋回犬

覺得其實"煙霧瀰漫"個feel唔係好夾依part

花火
煙霧瀰漫
嫌棄
限期
身不由己
你救哪一個
迫不得已
他喜歡的是你

煙花三月
等人
北京之夏
花城
恩果
人間之最
荷花
我住7樓A
蕩失
空中小姐
遊樂場的快樂照片
失散車站
傷 ...
艾石仔 發表於 2018-5-5 01:08

我以為有《再上車》tim

覺得其實"煙霧瀰漫"個feel唔係好夾依part

花火
煙霧瀰漫
嫌棄
限期
身不由己
你救哪一個
迫不得已
他喜歡 ...
ykh1006 發表於 2018-5-5 01:12

《煙霧瀰漫》應該入《密雲》嗰part

好想聽傷心尋回犬
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

GiGi表示忠實歌迷熟識所有歌曲,故此想她唱一些Side Track歌,但演唱會以經典歌為主,難以選唱太多Side Track,只能佔歌單大約兩成

因為今次演唱會大概有30至40首曲目,唱盡多年以來的主打廣東歌和很少演唱的Side Track

?????????????????????????????

GiGi表示忠實歌迷熟識所有歌曲,故此想她唱一些Side Track歌,但演唱會以經典歌為主,難以選唱太多Side Tra ...
gooloo 發表於 2018-5-5 01:21

可能side track等於國語果幾首

GiGi表示忠實歌迷熟識所有歌曲,故此想她唱一些Side Track歌,但演唱會以經典歌為主,難以選唱太多Side Tra ...
gooloo 發表於 2018-5-5 01:21

明天唱到11:30

肥Y開心啦,佢寫的歌:你救哪一個,高妹正傳,B面第一首,全部都唱

明天唱到11:30
l00540 發表於 2018-5-5 01:25

佢今晚已經話encore冇歌喇喎

肥Y開心啦,佢寫的歌:你救哪一個,高妹正傳,B面第一首,全部都唱
阿mark 發表於 2018-5-5 01:27

B面第一首 Live 無得輸終於聽到好感動

gooloo 發表於 2018-5-5 01:27

但阿芝話Johnny Yim仲有好多貨

今夜沒有風呢

阿mark 發表於 2018-5-5 01:27

阿GI唔記得多謝佢 又嬲過⋯

gooloo 發表於 2018-5-5 01:27

好多臺灣fans嗌《膽小鬼》

今夜沒有風呢
艾石仔 發表於 2018-5-5 01:32

氣流呢

好想聽傷心尋回犬
帥小寶` 發表於 2018-5-5 01:18

係wor!呢首都無唱,i will be loving you又無唱,同班同學又無

係wor!呢首都無唱,i will be loving you又無唱,同班同學又無
cathay1996 發表於 2018-5-5 01:36

去少琪/ Johnny Yim FB留言吧