返回列表 發帖
我想聽cover girl

演唱會倒數93天

第一位向GIGI邀歌的歌手
原來是Sammi鄭秀文

除左《跳傘》之外,
大家亦非常期待在演唱會上聽到《落錯車》、《再上車》
這首組曲順利成為票選最高的唱作歌曲

#GIGI作品展 #心跳感覺如暫借昨日曾落錯車

落錯車:

再上車:
https://video.tudou.com/v/XNDMwM ... c+xpFwDAOjf3ayHfWHW
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 247# l00540

勁歌金榜最高第8位,其他唔知

回復  l00540

勁歌金榜最高第8位,其他唔知
阿mark 發表於 2018-1-31 08:59

Thanks

我記得《某年仲夏》拎過兒歌金榜冠軍
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Thanks

我記得《某年仲夏》拎過兒歌金榜冠軍
l00540 發表於 2018-1-31 09:06

以前新人喺tvb一般plug 2-3首歌,不過覺得某年仲夏作為第二主打真喺幾hea,而且上榜得一週,另外喺勁歌唱過一次 可惜Live,不過金曲挑戰站無plug

佢好多隻第二主打成績一般,包括:某年仲夏,新居,自由自在,cover girl,至死不渝,一年之計

以前新人喺tvb一般plug 2-3首歌,不過覺得某年仲夏作為第二主打真喺幾hea,而且上榜得一週,另外喺勁歌 ...
阿mark 發表於 2018-1-31 09:16

某年仲夏當兒歌plug,好好成績
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

風見志郎 發表於 2018-1-31 09:54

如果當喺兒歌,成隻愛自己就得翻一隻派台歌了

我想聽cover girl
艾石仔 發表於 2018-1-31 08:20

Girl Power medley: G For Girl/ Cover Girl

回復 239# l00540

閃電傳真機成日播之後等佢上兒歌金榜等左七年先到愛美麗天使上榜
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 258# l00540

女人本色 女兒雄 可以擺埋落去

剛收到確認通知喇
大家應該陸續會收到~~

謝謝大家的耐心等候,歌迷會已收到您的訂購並獲主辦單位確認。

請留意以下事項:
1. 請保留銀行收據以作領取門票之用。 銀行收據可能會褪色,請自行決定額外保留副本。

2. 根據以往經驗,門票大約會在演出前七至十四天左右派發,取票詳情將屆時會再電郵通知。香港歌迷必須於指定時間及地點取票,如未能親自領取,可委託親友憑入數紀錄領取。海外歌迷可特別通融於演唱會當日約晚上6時(確實時間將於演唱會前再個別通知)於紅館場外取票,逾時不候。

如有任何查詢,可電郵回覆。由於訂單眾多,回覆可能需要幾個工作天。敬請耐心等候!

再次謝謝大家對Gigi的支持!

梁詠琪國際歌迷會
2018年1月31日

風見志郎 發表於 2018-1-31 09:54

97十大兒歌,我記得喺無某年仲夏

落錯車,再上車
今夜沒有風
你救哪一個
等人
夏花秋葉
煙花3月(上次唱過但又想再聽)
b面第一首
氣流
我住7樓a
青檸一片天
北京之夏
給最開心的人
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

97十大兒歌,我記得喺無某年仲夏
阿mark 發表於 2018-1-31 16:40

有無得重溫得奬片段?

回復  l00540

閃電傳真機成日播之後等佢上兒歌金榜等左七年先到愛美麗天使上榜 ...
黃家正 發表於 2018-1-31 15:53

GIGI唯一一個金曲金奬

我第一首接觸嘅歌便是《某年仲夏》

希望唔會亂入dancing medley la ...
l00540 發表於 2018-1-30 18:01

上次G夜就係dance medley唱? (唔記得左)
首歌most likely都係握手位
雖然好想佢認真咁演唱

首歌喺冬季plug噶
阿mark 發表於 2018-1-30 18:52

係咩?唔係夏天咩?

同樓上大家既記憶一樣
都係記得plug過做兒歌
所以好impressed  

係咩?唔係夏天咩?

同樓上大家既記憶一樣
都係記得plug過做兒歌
所以好impressed   ...
masterdragon 發表於 2018-2-1 00:25

勁歌96年底plug,兒歌喺97年頭plug

雖然好想佢認真咁演唱  ...
masterdragon 發表於 2018-2-1 00:23

dance medley 喺2003唱,我覺得好難聽咯,希望今次唱原版

雖然好想佢認真咁演唱  ...
masterdragon 發表於 2018-2-1 00:23

四月花火、Funny Face、香港G夜 都變左Dancing version

dance medley 喺2003唱,我覺得好難聽咯,希望今次唱原版
阿mark 發表於 2018-2-1 08:05

廣州站唱原版

十幾年無聽過原版喇

演唱會倒數92天

《狠心愛我》原來好多知音人喜歡
而阿芝亦好少唱Live...
希望今次有份入圍啦

#絶世好賓 #唱作歌曲 #順時針

有冇人知幾時開賣
【This is MC】澳門見

有冇人知幾時開賣
lemontea1069 發表於 2018-2-1 22:17

暫時只有優先訂飛資料咋
把握機會喇

有冇人知幾時開賣
lemontea1069 發表於 2018-2-1 22:17

優先就2月5號開始
    Gigi上次直播就話公售應該係三月頭

演唱會倒數91天

阿芝的經典唱作作品
怎少得《同班同學》?

假若香港站有作品展回顧部分
你又想聽邊首唱作主打呢?

同班同學 Live (start at 2:00)

同班同學 MV
http://video.tudou.com/v/XMjcxMD ... 0.0&from=s1.8-1-1.2

雖然可能性好低,但好想佢唱以下呢D呀:
咖啡伴侶,人間之最,浪費時間,好不好,身不由己,氣流,未來的未來,心理報告,
長痛長愛,花瓶雞湯,落難皇后,北極光,明日之前,妝苑,雲裳風暴,花城,How I Wish,記得部記得
仲有我既all time favourite 空中小姐,迫不得已,荷花同成隻G For Girl

雖然可能性好低,但好想佢唱以下呢D呀:
咖啡伴侶,人間之最,浪費時間,好不好,身不由己,氣流,永遠的永 ...
Jacz 發表於 2018-2-2 19:08

《好不好》、《身不由己》有份入圍

GIGI FB 劇透了⋯

落錯車,再上車
今夜沒有風
你救哪一個
等人
夏花秋葉
煙花3月(上次唱過但又想再聽)
b面第一首
氣流
我住 ...
oreo 發表於 2018-1-31 17:26

今次紅館終於有《今夜沒有風》喇

FB post左今夜沒有風!希望多d sidetrack!

780炒到6400
真?

l00540 發表於 2018-2-2 20:06

今夜沒有風 真喺勁好聽

FB post左今夜沒有風!希望多d sidetrack!
黃家正 發表於 2018-2-2 20:30

今次B-side classic 有《蕩失》

780炒到6400
真?
mychart- 發表於 2018-2-2 20:55

ticketbuynow個黃牛網黎,當時美瑞最貴係$8800一張

今夜沒有風 真喺勁好聽
阿mark 發表於 2018-2-2 21:25

17年前唱過一次Live
今年終於可以再聽到阿芝現場演繹

10:18開始

780炒到6400
真?
mychart- 發表於 2018-2-2 20:55

唔想捱貴牛牛飛
下星期有AEG預訂

l00540 發表於 2018-2-2 20:06

你又知有?
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

你又知有?
oreo 發表於 2018-2-3 00:40

留意阿芝Facebook
有更多最新消息

香港站好有大機會有:
- A Side: 嫌棄/ 身不由己
- B Side: 今夜沒有風/ 好不好/ 蕩失

演唱會倒數90天

歌、影、視三棲的GIGI
從2000年開始便與化妝品牌結下不解緣
不少廣告歌曲亦深入民心
你又記得哪幾個橋段?

演唱會又想聽到哪幾首?

#Baby don’t you wanna kiss me

想聽給自己的情歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Omg 《荷花》竟然入選

雲妮鍾情的首選

有時候大家還是不要期望太高太早,通常討論熱度高咖演唱會都特別hea,反而冇乜人討論嘅演唱會仲有唔少驚喜

演唱會倒數89天

若果演唱會有廣告歌曲巡禮
又有無機會聽到呢首
由陳光榮為GIGI打造的主題曲呢?

#非派台 #冬日限定 #蕃茄

雪人 (完整版)

演唱會倒數89天

若果演唱會有廣告歌曲巡禮
又有無機會聽到呢首
由陳光榮為GIGI打造的主題曲呢?
...
l00540 發表於 2018-2-4 08:03

記得嗰輯廣告好靚,杯中番茄

有時候大家還是不要期望太高太早,通常討論熱度高咖演唱會都特別hea,反而冇乜人討論嘅演唱會仲有唔少驚喜 ...
乐坛风云 發表於 2018-2-4 05:31

其實我唸依度絕大部分都知道依個show會好hea, 大家只系在乎佢會唱咩歌

記得嗰輯廣告好靚,杯中番茄
nigelwu 發表於 2018-2-4 08:30

Plug完《煙霧瀰漫》、《一年之計》、《灰姑娘》
已經要轉plug 《花火》

所以,廣告歌《雪人》都成為了Side cut

其實我唸依度絕大部分都知道依個show會好hea, 大家只系在乎佢會唱咩歌 ...
loowee 發表於 2018-2-4 10:07

小道消息,香港站有大改動,包括:舞台、rundown

B-side Classic 亦加插了萬眾琪待:
- 今夜沒有風/ 好不好/ 蕩失/ 荷花

最新消息,繼續留意阿芝Facebook

其實我唸依度絕大部分都知道依個show會好hea, 大家只系在乎佢會唱咩歌 ...
loowee 發表於 2018-2-4 10:07

睇番credit 成個show好似係陳少琪打骰 估唔到佢啲品味咁差

希望cut左佢送俾個女個part啦
https://www.youtube.com/watch?v=dLCd5PGiPbg
leung到喊

小道消息,香港站有大改動,包括:舞台、rundown

B-side Classic 亦加插了萬眾琪待:
- 今夜沒有風/ 好不 ...
l00540 發表於 2018-2-4 12:14

可唔可以改埋張POSTER?

有時候大家還是不要期望太高太早,通常討論熱度高咖演唱會都特別hea,反而冇乜人討論嘅演唱會仲有唔少驚喜 ...
乐坛风云 發表於 2018-2-4 05:31

JW好多人討論
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安