返回列表 發帖
喉嚨沙晒

勁開心今晚有給自己的情歌

喉嚨沙晒

勁開心今晚有給自己的情歌
matthewyky 發表於 2018-5-6 00:17

成功同GIGI握手
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

傷心尋回犬都係冇
不過個rundown真係已經90幾分
落難皇后個part真係好鬼正 套衫100分 除左背景動畫有啲雞

原來尋晚有身不由己同迫不得已
今晚cut 咗
jasonng 發表於 2018-5-5 23:50

但有同班同學/ I’ll be loving you/ 好不好/

好在兩場睇晒

成功同GIGI握手
l00540 發表於 2018-5-6 00:18

坐握手位?有冇去黃閘等?lol

坐握手位?有冇去黃閘等?lol
matthewyky 發表於 2018-5-6 00:22

係啊 第一次坐咁前

機會應留給海外歌迷

傷心尋回犬都係冇
落難皇后個part真係好鬼正 套衫100分 除左背景動畫 ...
721AXA 發表於 2018-5-6 00:20

其實個台,只要搵返塊黑布遮返住啲鐵架

望落去已經好睇好多

傷心尋回犬都係冇
落難皇后個part真係好鬼正 套衫100分 除左背景動畫 ...
721AXA 發表於 2018-5-6 00:20

如果有埋《今夜沒有風》
就perfect池

好想聽北極光。

好想聽北極光。
samson712 發表於 2018-5-6 00:31

留番part 2或下次巡唱啦

GIGI都話希望唔洗等咁耐~~~

氣氛好到爆炸 由頭合唱到尾

好多 hehe sheshe Fans
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

有無40首?
l00540 發表於 2018-5-6 00:15

剛剛好40首

梁詠琪好時辰香港站 2018.05.05 尾場 Rundown

短髮、G For Girl、某年仲夏、你救哪一個

落難皇后、密雲、至死不渝、繼續愛、夏花秋葉

My Little Sofia、娛樂大家、好時辰、迴旋木馬的終端、兩個人的幸運、狠心愛我、心動

比堅尼、abcdefGG、名模、Funny Face

花火、煙霧瀰漫、同班同學、給自己的情歌、死心塌地、好不好、嫌棄、他喜歡的是你、Today

Encore
出走地平線、失蹤、搬家、我鐘意、一年之計、灰姑娘、B面第一首

2nd Encore
愛自己、I'll Be Loving You、一天一天

3rd Encore
高妹正傳

好不好有一陣小歡呼

好不好有一陣小歡呼
gooloo 發表於 2018-5-6 00:43

歌迷果邊特別大

氣氛超好....其實可多唱兩首啦
都唔係好晏
7年前 香港g 夜 都有去,今次簡直係一雪前恥 full house 咁滯

其實個台,只要搵返塊黑布遮返住啲鐵架

望落去已經好睇好多
matthewyky 發表於 2018-5-6 00:24

啲架應該唔遮得,啲屏幕要條軌移動?
其實個台唔錯呀,簡單但都有變化。

氣氛超好....其實可多唱兩首啦
都唔係好晏
7年前 香港g 夜 都有去,今次簡直係一雪前恥 full house 咁滯 ...
ray 發表於 2018-5-6 00:57

2場三面台同2場四面台始終都差幾千個位嘅

氣氛好到爆炸 由頭合唱到尾
henry168 發表於 2018-5-6 00:34

完全無厠所位

回復 1169# gooloo

但係當年我買最平飛,一開場已經可行前坐22/23行
  吉得好誇張

好不好有一陣小歡呼

順應民意,抵讚

好不好有一陣小歡呼

好驚喜
竟然唱...可惜無等人

回復  gooloo

吉得好誇張 ...
ray 發表於 2018-5-6 01:04

仲記得全個山頂都係吉位

回復  gooloo

吉得好誇張 ...
ray 發表於 2018-5-6 01:04

同基仔今次一樣,宣傳期太短~
加上無華納/ 大公司Back up~~~~

今次口碑載道
希望GIGI快啲造人成功
再策劃下一次巡唱

唔知道今次有無機會出DVD
上次演唱會已經無出

好驚喜
竟然唱...可惜無等人
ray 發表於 2018-5-6 01:08

我聽到前奏已經嗌左出聲~

街客都識得跟住唱Chorus

唔知道今次有無機會出DVD
上次演唱會已經無出
sunshine 發表於 2018-5-6 01:10

華納無份製作
機會應該=0

好可惜⋯ 本色演唱會開始都無出影音系列

今晚唯一挑剔就係頭半場d graphics 極度嘔心,好似十幾年前google search d wallpaper
同埋abcdefggg哥堆廣場舞,唔明點解香港d歌手唔識跳舞都夾硬整個快歌環節...
扮下cute 唱下家有小熊/我住7樓A/Kiss Me咪仲high...

第二part我睇到O左,選曲太有驚喜。其實對於大部分觀眾黎講已經好B-side。
聽到夏花秋葉live 真係畢生無憾

回復 1179# loowee

我兩晚聽《夏花秋葉》被感動了

好好睇

B 面聽到起雞皮

啲反應好到癲

好驚喜
竟然唱...可惜無等人
ray 發表於 2018-5-6 01:08

之前巡唱有唱《等人》

不過得Chorus咁大把

好好睇

B 面聽到起雞皮

啲反應好到癲
賴爽 發表於 2018-5-6 01:24

今次演唱會係咁多年嚟反應最好

多謝大家的厚愛~

個SHOW 好好睇唱左成晚K 咁!!
但D BIG HITS 唱得半首好唔夠皮
密雲LIVE 好震撼!!
聽到給自己的情歌, O左, 完全冇諗過佢會唱!!
唯一覺得好難頂係深圳晚場果PART, 恥笑+唔知做乜9

個SHOW 好好睇唱左成晚K 咁!!
但D BIG HITS 唱得半首好唔夠皮
密雲LIVE 好震撼!!
聽到給自己的情歌, O左,  ...
Kyle_ 發表於 2018-5-6 01:31

今晚阿Gee唱《密雲》時
唱得放過尋晚~

可能唔洗留聲

唱得放過尋晚~

可能唔洗留聲
l00540 發表於 2018-5-6 01:34

今晚密雲爆晒SEED

我估唔到咁多人識狠心愛我,
周圍全部合唱"常未令人滿意"哥下我O左

唱得放過尋晚~

可能唔洗留聲
l00540 發表於 2018-5-6 01:34

密雲直頭唱得好過CD錄音版本,証明佢唱功進步咗。
如果今晚唱埋今夜沒有風就好啦~

今晚密雲爆晒SEED
gooloo 發表於 2018-5-6 01:37

估唔到呢首歌咁有effect~~~

希望YouTube 有重溫啦

周圍全部合唱"常未令人滿意"哥下我O左 ...
loowee 發表於 2018-5-6 01:38

係喎,乜狠心愛我當年有hit過?我都O咀

最後都係聽唔到等人, SOSAD
同埋冇諗過冇紅棉路上

一天一天轉你救哪一個好岩
Bg紅玫瑰夠哂怨婦雖然都係雞

密雲直頭唱得好過CD錄音版本,証明佢唱功進步咗。
如果今晚唱埋今夜沒有風就好啦~ ...
Serendipity 發表於 2018-5-6 01:39

記得細個睇佢D LIVE都幾嚇人
但今次係好好聽

Serendipity 發表於 2018-5-6 01:39

我覺得香港k場都幾hit喎狠心愛我(定我幻覺)

周圍全部合唱"常未令人滿意"哥下我O左 ...
loowee 發表於 2018-5-6 01:38

證明團隊有聽民意

之前巡唱係遇見/ 愛斷了缐/ 兩個人的幸運/ 心動

香港粉絲強烈要求換《迴旋木馬的終端》
Out 《愛斷了缐》In 《狠心愛我》/《至死不遇》

當年都好hit啊

但四台成績都麻麻

經過今晚,真係每隻廣東碟都有歌唱左,其實我住7樓A隻碟仲有首花瓶雞湯好想聽!最可惜係冇未來的未來&今夜沒有風

記得細個睇佢D LIVE都幾嚇人
但今次係好好聽
Kyle_ 發表於 2018-5-6 01:42

有進步就好了

今次演唱會係咁多年嚟反應最好

多謝大家的厚愛~
l00540 發表於 2018-5-6 01:30

我嗌到癲咗

然後一天一天個時上咗鏡