返回列表 發帖

[May/2018] 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會—香港站

【梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會—香港站】
日期: 2018年5月4-5日 ( 星期五-六 )
時間:晚上 8 時 15 分
地點:紅磡香港體育館
票價:HK$780 / HK$480 / HK$280

歌迷會優先內部訂購
https://docs.google.com/forms/d/ ... =-52138656684826050
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

wow gigi 睇睇睇!仲有冇得加場呢
特別想聽一天一天
love wins!

好大可能係三面台。主題同大陸個一樣。今次提早甘耐售票,應該幾爆

街客既我有點興趣

好大可能係三面台。主題同大陸個一樣。今次提早甘耐售票,應該幾爆
乐坛风云 發表於 2018-1-21 04:18

咁耐無開,上一上五十年,比下錢kingjer開post就爆啦

我都想睇

上次G夜都有睇,好正

會睇尾場 780

應該一場280+一場780
正價飛支持
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

終於都開紅館
對上一次係咪怕寂寞的貓嗰排?

終於都開紅館
對上一次係咪怕寂寞的貓嗰排?
星夢情真 發表於 2018-1-21 11:23

記得不記得無啦啦903熱播

優先訂了4張$780
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

街客既我有點興趣
stephybest 發表於 2018-1-21 04:23

優先預訂到星期四咋
不要錯過~~~~

上次G夜,Fan club訂啲位都唔錯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

我都想睇

上次G夜都有睇,好正
masterdragon 發表於 2018-1-21 06:20

上次尾場有2nd encore 灰姑娘
氣氛無得輸

應該一場280+一場780
正價飛支持
hehe 發表於 2018-1-21 10:20

咁我睇280
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢個tour既製作又係好大陣leung味
如果香港重新搞就好 不過咁趕

不過係想聽佢歌既 同班同學 傷心尋回犬

訂了2張尾場$780
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

不過係想聽佢歌既 同班同學 傷心 ...
721AXA 發表於 2018-1-21 13:25

有想聽嘅歌,快去Facebook專頁留言

好多樂迷都想GIGI唱多啲B side
- 今夜沒有風
- 落錯車/ 再上車
- 等人

有想聽嘅歌,快去Facebook專頁留言

好多樂迷都想GIGI唱多啲B side
- 今夜沒有風
- 落錯車/ 再上車
- 等 ...
l00540 發表於 2018-1-21 13:34

等人好似regular rundown已經有
仲有想聽迴旋木馬的終端 唔想聽遇見 (遇見係regular rundown入面)

我愛好勝!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

等人好似regular rundown已經有
仲有想聽迴旋木馬的終端 唔想聽遇見 (遇見係regular rundown入面) ...
721AXA 發表於 2018-1-21 15:12

《等人》not in regular rundown
同埋只係唱幾句咋⋯

我愛好勝!
John 發表於 2018-1-21 15:27

今天開始可以訂票喇~

越早入數,座位越前

今天開始可以訂票喇~

越早入數,座位越前
l00540 發表於 2018-1-21 15:57

上次香港G夜經歌迷會訂個位勁後,唔考慮了
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

上次香港G夜經歌迷會訂個位勁後,唔考慮了
John 發表於 2018-1-21 17:55

我上次獲分到
第一場中價飛第一行
尾場貴飛第五/六行喎

可能你遲入數

不過係想聽佢歌既 同班同學 傷心 ...
721AXA 發表於 2018-1-21 13:25

對依個show 製作零期望,其實聽翻Gigi d 歌同埋可以全場合唱已經好滿足 希望會唱夏花秋葉

對依個show 製作零期望,其實聽翻Gigi d 歌同埋可以全場合唱已經好滿足 希望會唱夏花秋葉{:1_11 ...
loowee 發表於 2018-1-21 19:18

一定令你喜出望外

我睇咗深圳、廣州兩站
Rundown不停在蛻變

希望香港站加插「我想我唱」唱作作品展部份

最鍾意 傷心尋回犬

最鍾意 傷心尋回犬
jason567 發表於 2018-1-21 19:29

03年紅館唱完之後,足足15年無唱過

大家又琪待GIGI唱邊啲A-side and B-side作品啊
A-side: 愛自己/ 同班同學(除左嫌棄、灰姑娘、兩個人的幸運、Today)
B-side: 等人/ 再上車/ 哭了

勁開心!已訂尾場$480!
等左十幾年都有緣無份睇唔到佢演唱會,今年唔可以再miss!

A-side 的話最想最想聽 遠在天邊!
B-side 的話最想最想聽 哭了!

03年紅館唱完之後,足足15年無唱過

大家又琪待GIGI唱邊啲A-side and B-side作品啊
A ...
l00540 發表於 2018-1-21 19:37

等人 好正
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

想佢唱多d 05年後個三隻廣東大碟
適合佢而家狀態多d同d音樂成熟d,無咁多味精

不過應該大家都expect睇個集體回憶演唱會

想佢唱多d 05年後個三隻廣東大碟
適合佢而家狀態多d同d音樂成熟d,無咁多味精

不過應該大家都expect睇個集 ...
mychart- 發表於 2018-1-21 21:47

密雲、等人、北京之夏都好正

勁開心!已訂尾場$480!
等左十幾年都有緣無份睇唔到佢演唱會,今年唔可以再miss!

A-side 的話最 ...
Riverfish 發表於 2018-1-21 21:08

Good taste
《遠在天邊》三次紅館都無唱過

密雲、等人、北京之夏都好正
l00540 發表於 2018-1-21 22:01

其實等人同密雲,g夜唱過?
想聽雲裳風暴,成長的短髮

mychart- 發表於 2018-1-21 22:10

G夜有唱《等人》、《密雲》
但只係唱咗半首

想聽荷花 今夜沒有風 夏花秋葉(希望至少唱一首
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

Good taste
《遠在天邊》三次紅館都無唱過
l00540 發表於 2018-1-21 22:02

對上一次現場唱係99年《狂熱份子》!足足19年冇唱過!當年呢首歌好紅好紅架!只係後來同一隻碟大家只記得《我鍾意》同《Today》唔記得左呢首...
麻煩大家集氣推到Gigi唱呢首歌!

想聽荷花 今夜沒有風 夏花秋葉(希望至少唱一首
fyw2031044 發表於 2018-1-21 22:31

《今夜沒有風》暫時好高票

我最想聽“花城”
買左2場$780.
希望會加埋6號個場

我最想聽“花城”
買左2場$780.
希望會加埋6號個場
laukaleung 發表於 2018-1-21 23:12

《花城》淨係TBB唱過live??

FB見到暫未有加場意思
我都想GIGI再加

最新消息 $280 已爆

《花城》淨係TBB唱過live??

FB見到暫未有加場意思
我都想GIGI再加 ...
l00540 發表於 2018-1-21 23:28

都未信用卡優先訂票邊有咁快加場

對上一次現場唱係99年《狂熱份子》!足足19年冇唱過!當年呢首歌好紅好紅架!只係後來同一隻碟大家只記 ...
Riverfish 發表於 2018-1-21 22:46

個年芝芝氣勢好勁
遠在天邊係Printer廣告歌 幾hit架
唔係伊麵單野應該00年上架喇

mychart- 發表於 2018-1-21 22:10

係,煙嬅三月都唱過

希望唱  未來的未來

A side想聽:灰姑娘 花火 兩個人的幸運 高妹正傳 膽小鬼 北京之夏 狠心愛我 我鍾意 Kiss me 煙霧瀰漫
B side:遊樂場的快樂照片 成長的短髮 怕寂寞的貓 一刻擁友 Look(成隻碟) 給最開心的人 荷花 空中小姐
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 37# l00540

唔夠die hard呢首真係未聽過
舞來舞去 不日內開始錄音。

個年芝芝氣勢好勁
遠在天邊係Printer廣告歌 幾hit架
唔係伊麵單野應該00年上架喇 ...
John 發表於 2018-1-22 00:15

MV也拍得很美
早前去台灣,也坐了這條捷運缐~

希望今次會唱

係,煙嬅三月都唱過
John 發表於 2018-1-22 00:15

上次選了密雲、煙花三月、等人
代表不同時期的阿芝

不過半首,實在唔夠喉

回復  l00540

唔夠die hard呢首真係未聽過
黃家正 發表於 2018-1-22 03:53

你聽番Kiss me嗰隻精選
肯定一刻戀上《今夜沒有風》

希望唱  未來的未來
阿mark 發表於 2018-1-22 00:48

呢首除左TBB, 好似都未唱過live