返回列表 發帖
好滿意佢今晚演出同唱啲歌,不過唔知同尋晚歌單係咪好唔同。
最愛落難皇后+密雲+至死不遇+繼續愛呢段。

原來尋晚有身不由己同迫不得已
今晚cut 咗

覺得今晚正好多

點解覺得有好多hehe 歌迷入場?係咪我錯覺?我以為千嬅先多添。

大家都意猶未盡
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

今晚冇左邊幾首?
定淨係多左?

今晚k歌medley順好多

高妹正傳,23:27 完
阿mark 發表於 2018-5-5 23:27

三安任務完成

高妹正傳,23:27 完

今日幾點完show?
【This is MC】澳門見

一天一天

一天一天變左壓軸

I will be loving u!!!!

2nd encore I'll Be Loving You

成個演唱會最驚喜係呢part 好型好靚
但一開始d動畫真係好驚嚇

#嫌棄 #以為調走變全首 #只是調後了位置還是半首
#他喜歡的是你 #還是半首 #明明全場大合唱mode
#2231完today

好不好來了

好不好!

死心塌地啊!!!

In 同班同學!
結自己的情歌!

同班同學啊~

回復  阿mark

#wow #全首呀
iloveuboyz 發表於 2018-5-5 20:56

係啊,好好聽

唱得好好

回復 1117# 阿mark

#wow #全首呀

一天一天,變左你救哪一個

出發去紅館了

大家記住唔好咁早走

應該唔係啦,當年同屆新人,99年又合作過舞台劇,佢哋應該本身交情唔錯。 ...
Serendipity 發表於 2018-5-5 18:09

近年大家都用阿于做監制

回復  l00540

好似係拍完香港仔先FD 左
快劍俠 發表於 2018-5-5 14:38

應該唔係啦,當年同屆新人,99年又合作過舞台劇,佢哋應該本身交情唔錯。

其實有冇人覺得琴晚gigi唔係諗住唱B面第一首,但音樂起咗
ykh1006 發表於 2018-5-5 17:52

本身導演想呢首壓軸~

其實有冇人覺得琴晚gigi唔係諗住唱B面第一首,但音樂起咗

演唱會尾場

承蒙樂迷《厚愛》,兩場演唱會好快就爆滿

尾場觀眾,一齊享受這個《好時辰》

#至少留守到11:30 #繼續愛GIGI # Good show

優先訂飛,480已經要31-32行,早知公售先買啦!
阿mark 發表於 2018-5-5 13:18

優先訂飛不嬲都俾爛位置咖啦

回復  l00540

快劍俠 發表於 2018-5-5 14:38

當年,VRF & GIGI同公司
所以丁生應該同GIGI淵源非淺

千千曾經在訪問談過05年佢最欣賞的作品係《落難皇后》
尋晩佢終於聽到喇

回復 1107# l00540

睇人瑞IG, 人瑞真係好SUP GIGI
wchild 發表於 2018-5-5 14:15

今晚在最好的時辰遊歷過一條漂亮的時光隧道 感謝 @gigileungwingkei 用心演譯這些集體回憶的歌曲,莫名的感動相識於微時,不是常常碰面,但在同一個軌跡上,互相見證大家的生活,碰面時訴說著生活鎖碎事,孩子的點滴,又是一種幸福⋯⋯很喜歡現在的她,活出自己一個好狀態,從容自若,努力實踐工作理想,又是在演出中互相鼓勵一番明天繼續努力Good Show
#梁詠琪好時辰巡迴演唱會
#香港站
#支持廣東歌
#紅紅烈日大家曬

聽到了⋯⋯ThAnk you

睇人瑞IG, 人瑞真係好SUP GIGI

呢個已經係再之後接近8:30嘅事 haha大約 8:15-8:20 記者係咁影一個短頭髮女星,D人企晒起身裝下裝下,始 ...
Riverfish 發表於 2018-5-5 13:44

可能係千fa

起哄位好似係Sergio抱住Sofia入場
l00540 發表於 2018-5-5 13:17

呢個已經係再之後接近8:30嘅事 haha大約 8:15-8:20 記者係咁影一個短頭髮女星,D人企晒起身裝下裝下,始終唔知係邊位

係香港演唱會先會成三個鐘咁長
外國既演唱會兩個鐘乜都完啦

人既專注力其實兩個鐘已經開始下降
係兩個鐘最 ...
hehe 發表於 2018-5-5 12:54

今晚有無機唱到11:30

希望《嫌棄》Full version 變番壓軸

Medley: 加番I’ll be loving you/ 死心塌地/ 同班同學
2nd encore: 加好不好/ 今夜沒有風/ 再上車

上次G夜好似都唱到罰錢

優先訂飛,480已經要31-32行,早知公售先買啦!

係咪開頭記者係咁影嗰個?記得大約8:15有過小小起哄,附近有人以為係sammi,但睇落又唔太似
過多五分鐘就 ...
Riverfish 發表於 2018-5-5 12:28

起哄位好似係Sergio抱住Sofia入場

尋日AEG訂票的坐咩位置?
laukaleung 發表於 2018-5-5 09:11

Fan club 門票唔太前~

首歌99年6/7月派台最後一次現場live係99年10月《狂熱份子音樂會》
之後一直擺喺度,同一隻碟另外三隻歌就 ...
Riverfish 發表於 2018-5-5 12:30

對!我記得有只VCD有《遠在天邊》live

Thx~~~

我坐喺台灣fans斜前面 (原來我地幾近haha)唔知係咪因為2012年Our Best Moment銷情麻麻所以今次好時辰兩 ...
Riverfish 發表於 2018-5-5 12:35

當年自己都想去~
但要考試⋯

對!GIGI很賣力,由頭唱到尾
l00540 發表於 2018-5-5 12:56

所以D人話如果首首唱全首, 佢會好快斷氣

首歌99年6/7月派台最後一次現場live係99年10月《狂熱份子音樂會》
之後一直擺喺度,同一隻碟另外三隻歌就 ...
Riverfish 發表於 2018-5-5 12:30

去阿Gee FB留言/ 集氣

人地無嘉賓不斷唱到11:10
點解演唱會時間長先好? 咁佢請譚伯黎講多15分鐘廢話都可以拖到11:30
但我寧願 ...
lemontea1069 發表於 2018-5-5 12:46

對!GIGI很賣力,由頭唱到尾

今次唱狠心愛我已經好好,G夜有冇唱過?
lemontea1069 發表於 2018-5-5 12:41

G夜無《狠心愛我》

團隊去到美加站,才順應民意
換走《愛斷了線》,加番咋

係香港演唱會先會成三個鐘咁長
外國既演唱會兩個鐘乜都完啦

人既專注力其實兩個鐘已經開始下降
係兩個鐘最投入既時候完其實係最perfect
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

基本換運動衫等於最後一 parts
另外,佢話最後一首歌,睇錶十一點,心諗今年d演唱會越做越短,以前好多都 ...
xbemy1771 發表於 2018-5-5 08:57

人地無嘉賓不斷唱到11:10
點解演唱會時間長先好? 咁佢請譚伯黎講多15分鐘廢話都可以拖到11:30
但我寧願而家咁囉
【This is MC】澳門見