返回列表 發帖
祈禱佢肯買版權出今次DVD~嗚啊~~~~~
wewa1001 發表於 2018-2-27 10:02

如果華納有份協辦,才有機會
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

演唱會倒數66天

由Snowman時期,已結下不解G緣的Eric Kwok
先後為GIGI打造了快歌《我鍾意》、《一年之計》
仲有氣質之選《荷花》、《煙花匯演》、《煙霧瀰漫》

你又喜歡哪一首呢?

#Iron Man #我最喜愛的女歌手 #GIGI

北極光
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

演唱會倒數66天

由Snowman時期,已結下不解G緣的Eric Kwok
先後為GIGI打造了快歌《我鍾意》、《 ...
l00540 發表於 2018-2-27 20:26

煙霧瀰漫啊

北極光
g4girl 發表於 2018-2-28 01:15

好鐘意呢首   意境好正
   有冬天feel

好鐘意呢首   意境好正
   有冬天feel
laukaleung 發表於 2018-2-28 08:37

梁漢文作曲

好耐無聽過呢首live喇

演唱會倒數65天

除左《烈火戰車》、《嚦咕嚦咕新年財》
原來華仔同GIGI都有在音樂上合作

接到由華仔譜寫嘅歌詞
「為明天 事業尚未被被受落 可誓不出嫁」時
GIGI更感動得流下淚來⋯

#大娛樂家主題曲 #娛樂大家 #GIGI作曲 #華仔作詞

室樂版

我覺得娛樂大家隻碟冇大家講到咁差,其實算系Gigi音樂催向成熟嘅開始
雖然唔太搶耳,但成隻碟聽落去好smooth好舒服
02~03年哥堆廣東碟反而先系最唔掂,只系為左不停谷派台歌+演唱會

我覺得娛樂大家隻碟冇大家講到咁差,其實算系Gigi音樂催向成熟嘅開始
雖然唔太搶耳,但成隻碟聽落去好smoot ...
loowee 發表於 2018-2-28 17:25

最高質喺2001果兩隻,可惜華納quota要俾天王天後

最高質喺2001果兩隻,可惜華納quota要俾天王天後
阿mark 發表於 2018-2-28 18:51

G For Girl 真係十首都好高汁

G For Girl 真係十首都好高汁
hehehaha 發表於 2018-2-28 19:20

真係冇乜邊隻難聽
01年兩隻碟都質素贏哂,可惜人氣仲係反彈期,又比容祖兒阻頭阻勢
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

我心目中三甲就係01年兩隻+成長的短髮
花火都唔錯
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

花火都唔錯
John 發表於 2018-2-28 22:38

好時辰都好聽

花火都唔錯
John 發表於 2018-2-28 22:38

唔計國語碟,我會揀呢3張:
- 花火
- 好時辰
- 成長的短髮

雖然唔太搶耳,但成隻碟聽落去好smoot ...
loowee 發表於 2018-2-28 17:25

《我想我唱》唱作部分其實唔錯~

只是《我唱》加了《愛美麗天使》

好時辰都好聽
jose 發表於 2018-2-28 22:40

同意
雖然低潮期 但其實好聽

《我想我唱》唱作部分其實唔錯~

只是《我唱》加了《愛美麗天使》
l00540 發表於 2018-2-28 23:03

Funny face幾有趣
其實唔好聽 但又尚算舒服

唔計國語碟,我會揀呢3張:
- 花火
- 好時辰
- 成長的短髮
l00540 發表於 2018-2-28 23:00

01年好癲
嗰2隻國語碟都好清新好正

01年好癲
jose 發表於 2018-2-28 23:19

禮物最噴

01年好癲
jose 發表於 2018-2-28 23:19

李偲菘老師製作的都好高質

真係冇乜邊隻難聽
01年兩隻碟都質素贏哂,可惜人氣仲係反彈期,又比容祖兒阻頭阻勢 ...
John 發表於 2018-2-28 22:15

很懷念一年n碟的年代

- 花火 2nd version
- Amour 1st and 2nd version
- 四月花火
- Suddenly this summer 1st and 2nd version
- G For Girl
- 透明

Funny face幾有趣
其實唔好聽 但又尚算舒服
John 發表於 2018-2-28 23:18

《Funny Face》都有幾首高質無派台:
- 分手禮
- YY寫詞嘅 咖啡伴侶/ 蒂凡尼早餐

《Funny Face》都有幾首高質無派台:
- 分手禮
- YY寫詞嘅 咖啡伴侶/ 蒂凡尼早餐 ...
l00540 發表於 2018-2-28 23:41

我都好鍾意分手禮!!

廣東碟我會咁排:
1.成長的短髮
2.I'll Be Loving You
3.Suddenly This Summer
4.LOOK
5.G For Girl

至於國語就都係比較中意90年代哥堆(尤其是洗臉隻碟),00後哥d商業味好濃

廣東碟我會咁排:
1.成長的短髮
2.I'll Be Loving You
3.Suddenly This Summer
4.LOOK
5.G For Girl

至於國 ...
loowee 發表於 2018-3-1 00:01

1.成長的短髮真係好好好好好好LOOP~
真心唔明點解好勝D國語咬字咁好聽, 有D國語版仲高質過廣東版
大風吹 我鍾意 一年之計

真心唔明點解好勝D國語咬字咁好聽, 有D國語版仲高質過廣東版
大風吹  ...
艾石仔 發表於 2018-3-1 00:13

成長的短髮真心好正
隻隻都好正

成長的短髮真心好正
隻隻都好正
John 發表於 2018-3-1 00:51

成長的短髮 都係我心目中嘅Gigi top1大碟
    好聽到呢……

成長的短髮 都係我心目中嘅Gigi top1大碟
    好聽到呢……
nigelwu 發表於 2018-3-1 10:14

真係隻隻歌都有血有肉
撕開D歌詞係睇到芝芝幾痛

真係隻隻歌都有血有肉
撕開D歌詞係睇到芝芝幾痛
John 發表於 2018-3-1 12:35

聽國語碟《給自己的情歌》都係感受到
原來愛情那麼傷⋯

大風吹  ...
艾石仔 發表於 2018-3-1 00:13

我好後期先聽翻GIGI的國語作品
覺得好多舊歌都好清新/ 高質~~~

自己細個時走寶

【問題募集 Gigi粉絲請注意】
梁詠琪 Gigi Leung Wing Kei 即將開紅館演唱會!嗚嗚小編等咗好耐,有好多歌想聽,仲有好多問題想問Gigi

同小編一樣問題天天都多嘅朋友仔,機會嚟啦

只要喺呢個Post留言想問Gigi嘅問題,就有機會俾Gigi揀中親口答你

立即行動啦

活動時間:28/2/2018-2/3/2018 中午12時

——————————————

大家快D去KK BOX 面書專頁留言喇

禮物最噴
John 發表於 2018-2-28 23:25

愛得起好聽啊

聽國語碟《給自己的情歌》都係感受到
原來愛情那麼傷⋯
l00540 發表於 2018-3-1 13:01

原來愛情這麼傷個Mv...我試過睇到喊

愛得起好聽啊
阿mark 發表於 2018-3-1 13:13

我是你的梁詠琪
長島冰茶
喜劇收場
Abcdefgg...........

John 發表於 2018-3-1 13:48

我聽《初心》、《謝謝你在這些日子》都試過

我聽《初心》、《謝謝你在這些日子》都試過
l00540 發表於 2018-3-1 13:53

Gigi好慘...好彩最後都搵到幸福

Gigi好慘...好彩最後都搵到幸福
John 發表於 2018-3-1 14:18

Butterfly kisses

給自己的情歌(國) >>>>>>> 給自己的情歌(粵)

Fight me!

John 發表於 2018-3-1 13:48

你試下叫天后唱呢首歌
實唱唔到果個感情

你試下叫天后唱呢首歌
實唱唔到果個感情
艾石仔 發表於 2018-3-1 14:55

容祖兒同其他女歌手比 簡直影衰哂

聽日開記招啦

聽日開記招啦
nigelwu 發表於 2018-3-1 16:33

有無詳情?

演唱會倒數64天

一峰除左《迴旋木馬的終端》、《空中小姐》
亦送了兩份賀禮給GIGI
《Butterfly Kisses》
《My Little Sophia》

#給最開心的人 #原唱 #GIGI

給自己的情歌(國) >>>>>>> 給自己的情歌(粵)

Fight me!
loowee 發表於 2018-3-1 14:26

我也喜歡國語版多D

#周董同阿芝首度合作

一陣記招有無FB live arrrrr

一陣記招有無FB live arrrrr
l00540 發表於 2018-3-2 10:27

13:00 Facebook同Instagram都有