返回列表 發帖

多謝各位客戶的支持,是次「梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會 2018 - 香港站」優先訂票反應熱烈,所有門票已經全部售罄。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

當時李克勤都好多人質疑佢票房唔得,最後咪一樣爆滿

回復 352# hinz
入到去已經見到"優先訂票經已全部售罄"

多謝各位客戶的支持,是次「梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會 2018 - 香港站」優先訂票反應熱烈,所有門票已經全 ...
hinz 發表於 2018-2-7 12:56

感激大家手奉上心奉上花
唔知有無機加場呢?

加場的話,相信樂迷又愛又恨
尤其海外的樂迷,他們又要改機票了⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

乐坛风云 發表於 2018-2-7 13:05

GIGI今次無品牌冠名贊助㗎⋯

所以特別要多謝大家真金白銀支持阿芝

乐坛风云 發表於 2018-2-7 13:05

送左幾多飛你唔講
不過今次gigi應該無G夜咁慘淡
【This is MC】澳門見

演唱會倒數86天

除左「激白、激淡斑」
大家還記得呢首《夏日劇集》嗎?

當年阿芝亦憑《我鍾意》精選
拎到全年最高銷量歌手奬

Dancing Medley 加呢首
又啱唔啱數呢?

#AEG訂票全數售罄 #謝謝大家 #激白激淡斑

《夏日劇集》Full version

美琪難得回春睇嚟都係要用正價買霏

美琪難得回春睇嚟都係要用正價買霏
gooloo 發表於 2018-2-7 18:11

阿芝話三月正式公售

錯過了優先訂霏嘅美會員要密切留意喇~

GIGI Facebook 最新消息:
B-side Classic 仲有《氣流》

#黃丹儀 #黃偉文

似乎演唱會有一part B面非主打巡禮

花城

花城

花城

演唱會倒數85天
03年是阿芝豐收的一年
《我想我唱》的A面收錄了5首唱作作品

除左冠軍主打《無所不在》、《同班同學》外
《完美放送》亦被廣告商垂青

琪實,演唱會可以加一part 十項全能部分:
1. Kiss me - 踩單車
2. 出走地平線 - 騎馬
3. 完美放送 - 保齡
4. G For Girl - 打拳

#break and burn #唱作快歌

《完美放送》full version

Yeah!!!

阿芝Facebook透露演唱會會唱《迫不得已》

Yeah!!!

阿芝Facebook透露演唱會會唱《迫不得已》
l00540 發表於 2018-2-8 21:44

其實佢facebook po 哥d片重頭到尾都冇講過系歌單...

其實佢facebook po 哥d片重頭到尾都冇講過系歌單...
loowee 發表於 2018-2-8 22:37

如果唔唱的話,阿詩無理由出post誤導粉絲吧

梁詠琪最深入民心其實係fancl廣東歌,連街客都要儲佢一套廣告mv
請問你可否list哂梁詠琪的所有fancl ...
iamsingingwong 發表於 2018-2-8 22:10

可以追post,睇翻早幾日的重溫啊

齊為七年GI約作好準備  thx

演唱會倒數84天

《我想我唱》原來收錄左另一首B Side 廣告歌

《心理報告》又有無機會在演唱會重光呢?

#林一峰 #天氣女郎 #7年GI約

心理報告 full version
http://www.joox.com/common_redir ... y=hk&lang=zh_TW (#JOOX)

回復 364# iamsingingwong

番茄同保齡原來係sidecut ,透明 國語歌 資料話係fancl廣告歌,但不知係咩產品廣告歌

G for girl係咪fanc ...
iamsingingwong 發表於 2018-2-9 18:53

《G For Girl》好似係電影主題曲?

Fancl 廣告歌好似系:kiss me(單車)、雪人(番茄) 、出走地平線(澳洲)、繼續愛(污染)、透明、家有小熊(slim up)、幸福教室(tense up)、兩個人的幸運(see fresh hear fresh)、心理報告(天氣女郎)、夏日劇集(激白激淡斑)、娛樂大家(騎木馬tense up)

Fancl 廣告歌好似系:kiss me(單車)、雪人(番茄) 、出走地平線(澳洲)、繼續愛(污染)、透明、家有小 ...
荷花gigi 發表於 2018-2-9 20:37

回復 364# iamsingingwong

最佳答案

絕對夠歌,自成一part廣告歌巡禮

回復 372# l00540

如果要數廣告歌,佢仲有勁多啊~新居、我鐘意、遠在天邊、cover girl、深呼吸飛行、漫畫女王、進化夢、名模......   其實電影主題曲都可以成一part

回復 374# iamsingingwong

透明同家有小熊唔系mix埋,只不過系透明嘅廣告我無睇過,所以後面無備註啫。   see fresh hear fresh你再認真聽聽
   娛樂大家就系哼出嚟嘅~

回復 376# iamsingingwong

唔系嗰隻,系另一隻畫面比較暗嘅,無添加嘅世界好似系無廣告歌~

浪費時間
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

其實落難皇后好正 ><

演唱會倒數83天

大師李偲菘監制的《魔幻季節》專輯
香港版獨家收錄了這首B side作品

你知道唔知道
粵語版《幸福教室》是Fancl廣告歌
國語版《愛情黑盒子》是手機廣告歌

#和菓子 #恩師 #陳少琪 #趙增熹 #廣告天后

《幸福教室》Full version
http://www.joox.com/common_redir ... y=hk&lang=zh_TW (#JOOX)

其實落難皇后好正 >
loowee 發表於 2018-2-10 14:02

模仿林憶蓮

演唱會倒數83天

大師李偲菘監制的《魔幻季節》專輯
香港版獨家收錄了這首B side作品

你知道唔知 ...
l00540 發表於 2018-2-10 17:41

演唱會(Fancl廣告篇)暫時告一段落

[明日預告]New Chapter 為演唱會(戀愛篇)

其實落難皇后好正 >
loowee 發表於 2018-2-10 14:02

黃貫中的佳品

商台冠完《娛樂大家》、《北極光》
竟然仲肯俾亞軍《落難皇后》
實在難得~~

成為阿芝成績最好的專輯

浪費時間
g4girl 發表於 2018-2-9 23:44

好野 阿芝會唱《等人》

希望係full version la

好野 阿芝會唱《等人》

l00540 發表於 2018-2-10 23:31

下...真係架~~~正啊
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

好野 阿芝會唱《等人》

放上FACEBOOK, 會唔會係宣傳炸?
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

放上FACEBOOK, 會唔會係宣傳炸?
oreo 發表於 2018-2-11 01:53

阿詩不會欺騙我們的

琪待Rundown

好野 阿芝會唱《等人》

你唔好再屈佢啦,人地會唔會真系提早幾個月話曬你知個歌單啊?
佢連綵排/夾歌都未開始啊

你唔好再屈佢啦,人地會唔會真系提早幾個月話曬你知個歌單啊?
佢連綵排/夾歌都未開始啊 ...
loowee 發表於 2018-2-11 08:38

我估阿芝唔會公開歌單之全部
FB的片段是讓歌迷熟練作品而已

每日一片last唔倒100天
相信好快有新嘅互動方法~~~~

另,《等人》巡唱時都有唱

#個人意見

小道消息
- Johnny Yim已密鑼緊鼓重整rundown
- 舞台會棄用巡唱的舞台

演唱會倒數82天

情人節快到了,就重溫這幾首吧~

《死心塌地》是較早期的作品
但觀眾總是能跟住大合唱

#死了心 #塌了地 #G式情歌

黃貫中的佳品

商台冠完《娛樂大家》、《北極光》
竟然仲肯俾亞軍《落難皇后》
實在難得~~

...
l00540 發表於 2018-2-10 19:07

哈哈講完落難皇后,阿芝今日facebook即刻Po,佢系咪偷睇CM

之前FA IG都POST過談談情探探聽
但最後11場一句都冇唱過~~
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

原來cm咁多美勝fans架

哈哈講完落難皇后,阿芝今日facebook即刻Po,佢系咪偷睇CM
loowee 發表於 2018-2-11 22:30

哈!可能佢助手有緊貼我們的討論~~~

回復  iamsingingwong

透明同家有小熊唔系mix埋,只不過系透明嘅廣告我無睇過,所以後面無備註啫。   ...
荷花gigi 發表於 2018-2-9 22:23

我也找不到《透明》/ 《繼續愛》兩輯廣告

演唱會倒數81天

擅於電影配樂、廣告歌曲的陳光榮先生
早年寫咗家傳戶曉嘅《Today》
亦寫咗呢首滄海遺珠《指環》給GIGI

少琪爸爸又有無道出妳的心聲

#小玩意 #指環 #陳光榮

原來cm咁多美勝fans架
Lewis 發表於 2018-2-12 09:00

03年CM女金

演唱會倒數80天

阿芝最為人所熟悉的唱作作品
除左《花火》之外
琪實仲有呢首填詞作品
《I’ll be loving you ❤️》

希望到時紅館會聽得到

#李偲菘 #唱作人 #唔係柏宇嗰首ar

1:30:01開始

演唱會倒數80天

阿芝最為人所熟悉的唱作作品
除左《花火》之外
琪實仲有呢首填詞作品
《I’ll be ...
l00540 發表於 2018-2-13 19:22

Gigi好鐘意呢首歌,有兩次show(G夜/好時辰南寧站)都用呢首做opening

Gigi好鐘意呢首歌,有兩次show(G夜/好時辰南寧站)都用呢首做opening
nigelwu 發表於 2018-2-14 09:14

正正子  琪待