返回列表 發帖
Message from GIGI:
門票還未正式開賣,請大家不要誤墮黃牛陷阱,助長歪風,我希望支持我的朋友都能以正價買票入場支持我。

優先訂飛情況:
$280 - Full
$480/ 780 - 仍接受預訂,但被牛牛炒到幾千
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Message from GIGI:
門票還未正式開賣,請大家不要誤墮黃牛陷阱,助長歪風,我希望支持我的朋友都能以正價 ...
l00540 發表於 2018-1-23 11:58

睇嚟今次唔會有跳樓霏

睇嚟今次唔會有跳樓霏
gooloo 發表於 2018-1-23 12:03

始終7年無開嘛
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

無人提空中小姐
艾石仔 發表於 2018-1-23 11:42

當年903拉闊其實好高汁
又《荷花》、又《空中小姐》

應該係Vani的選擇

希望佢到時咪嘴練得好啲啦,
睇過深圳場見到啲穿幫位都替佢尷尬

希望佢到時咪嘴練得好啲啦,
睇過深圳場見到啲穿幫位都替佢尷尬
Issac_12A 發表於 2018-1-23 13:34

有咪啊?邊首? 我上網睇d片好似都系live,而且高音好多都走音

有咪啊?邊首? 我上網睇d片好似都系live,而且高音好多都走音
loowee 發表於 2018-1-23 14:48

我估係名模比堅尼funnyface個part

I LOVE 盪失TOO
wchild 發表於 2018-1-23 11:01

《我住7樓A》其中一首遺珠便是《蕩失》

謝杰寫咗一快一慢比阿芝
希望到時都聽倒啦
#家有小熊 #蕩失

唔係卦?演唱會咪嘴??

唔係卦?演唱會咪嘴??
kio0909 發表於 2018-1-23 17:03

只是深圳站的勁舞部分
廣州、美國站已完善了這問題

美祖、美琳跳唱時,也是這樣吧~
請見諒!

#渾身是勁 #出盡力跳 #誠意可嘉

無人提空中小姐
艾石仔 發表於 2018-1-23 11:42

西頁小姐都好似無

《我住7樓A》其中一首遺珠便是《蕩失》

謝杰寫咗一快一慢比阿芝
希望到時都聽倒啦
#家有小熊  ...
l00540 發表於 2018-1-23 16:34

漫畫女皇我都OK

西頁小姐都好似無
wchild 發表於 2018-1-23 18:30

GIGI都搬離左匡湖居咁耐
應該唔會唱《西貢小姐》

除非一峰開作品展啦⋯

Gigi 唔係拍緊戲咩,仲有時間準備演唱會?

Gigi 唔係拍緊戲咩,仲有時間準備演唱會?
Nathan 發表於 2018-1-23 19:14

巡迴左好多站喇~~~
不過,之前以國語為主⋯

香港站應該只保留《短髮》、《膽小鬼》、《遇見》
其餘部份都以廣東歌為主

除左兩part舞排好左
其他部分都可能要再排過

演唱會倒數100天

A-side 第一首應該要數到《愛自己》⋯
但阿芝好少喺大show唱⋯
除咗呢一次

#仲有100Days #愛自己又會唔會唱

我估係名模比堅尼funnyface個part
721AXA 發表於 2018-1-23 14:59

Yup,最大失誤係唱《比堅尼》時mic未拎起就已經有人聲

漫畫女皇我都OK
wchild 發表於 2018-1-23 18:31

《漫畫女皇》機會微啲啊
因為好難獨立成一part⋯

不過,Eric Kwok寫咗好多遺珠比GIGI
荷花/ 煙花匯演/ 彩虹交匯處/ 失散車站⋯

[好快截訂喇]
【梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會—香港站】歌迷會優先內部訂購截止時間為1月25日(星期四)下午2 ...
l00540 發表於 2018-1-23 18:21

最新FB消息

[演唱會倒數100日]  #最後2天 #尚餘少量名額【梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會—香港站】歌迷會優先內部訂購截止時間為1月25日(星期四)下午23:59。預訂門票總數量有限,如預訂數量於截止時間前超額,歌迷會將立即截止訂購。 其間已付款而未能預訂的款項將全數退回。

好時辰不想虛渡過的話,快啲行動喇
#少量名額 #最後兩天 #280已full (訂票時留意啊)

如果訂到就唔駛怕牛牛啦
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

回復  l00540

唔夠die hard呢首真係未聽過
黃家正 發表於 2018-1-22 03:53

演唱會倒數99天

B-side classic 暫時最高票數《今夜沒有風》

集氣成功的話
應該可以推《今夜沒有風》上紅館

回復 161# l00540

廣州站佢全程講國語定粵語?
舞來舞去 不日內開始錄音。

上次 中意他 竟然無唱返廣東版
希望佢今次會將有廣東版既國語歌都唱返哂廣東話

回復  l00540

黃家正 發表於 2018-1-25 08:44

廣州站係全程講粵語嘅

Yup,最大失誤係唱《比堅尼》時mic未拎起就已經有人聲
Issac_12A 發表於 2018-1-24 09:11

深圳應該就咪咗,但後面場次無lu~

想聽 死心塌地 一天一天 我鍾意
最好搵埋古巨基做嘉賓一齊唱許願

想聽非主打歌「煙花匯演」、「心理報告」、「時時事事試」、「妝苑」、「長痛長愛」、「雪雪」、「蕩失」、「雪人」、「堅持」、「好不好」、「世界萬歲」、「今夜沒有風」

回復  l00540

黃家正 發表於 2018-1-25 08:44

主要用粵語啊

不枉我搭幾個鐘火車上去睇

上次 中意他 竟然無唱返廣東版
希望佢今次會將有廣東版既國語歌都唱返哂廣東話 ...
mc) 發表於 2018-1-25 09:15

《一年之計》、《我鍾意》走唔甩啩

想聼《一年之計》、《神仙鱼》、《i‘ll be loving you》、《好时辰》、《家有小熊》、《最后晚餐》、《死心塌地》、《哭了》、《逼不得已》、《身不由己》、《等人》、《青柠一片天》、《学习离开你》

有無消息Gigi會唔會有新廣東歌

回復 180# l00540

因為我記得巡迴第一站深圳係講國語...(睇片段先知)

回復 179# l00540

有無廣州站rundown?

有無消息Gigi會唔會有新廣東歌
hehehaha 發表於 2018-1-25 20:15

希望有啦~

G For Girl/ Funny Face/ 記得不記得都好正

回復  l00540

有無廣州站rundown?
黃家正 發表於 2018-1-25 20:27

記得Encore前有一part廣州exclusive
限期
高妹正傳
他喜歡的是你
你救哪一個
死心塌地
灰姑娘
某年仲夏
膽小鬼

而其餘部份都以國語歌為主

所以香港站肯定會大改rundown
琪待

回復 186# l00540

唉 好心佢地去廣東省巡迴就唱多d廣東歌啦!期待香港rundown,不過肯定無碟出!

回復  l00540

唉 好心佢地去廣東省巡迴就唱多d廣東歌啦!期待香港rundown,不過肯定無碟出! ...
黃家正 發表於 2018-1-26 04:17

琪實廣州站仲加左
一天一天
I’ll be loving you
嫌棄
兩個人的幸運
B面第一首
Today

但我唔記得放左喺邊part

回復 187# 黃家正

如果無碟出,大家更加要入場支持

勁開心!已訂尾場$480!
等左十幾年都有緣無份睇唔到佢演唱會,今年唔可以再miss!

A-side 的話最 ...
Riverfish 發表於 2018-1-21 21:08

演唱會倒數98天

原來這首A-side主打
好少機會現場演繹⋯
今次又可否推上紅館呢?

#Today專輯 #唯美MV #一齊集氣

回復 190# l00540

國語版「原來是你」收錄於 大碟「新鮮 」,好似係gigi係台灣最大賣一隻碟!

回復  l00540

國語版「原來是你」收錄於 大碟「新鮮 」,好似係gigi係台灣最大賣一隻碟! ...
黃家正 發表於 2018-1-26 11:48

原來GIGI一早已經風靡台灣
我一直以為去到《Amour》、《魔幻季節》才大賣添⋯
謝謝資訊

希望阿芝會放《遠在天邊》落rundown la

想聽同班同學>< 好似好耐冇唱?

loowee 發表於 2018-1-26 14:10

2011.02.26 梁咏琪 香港G夜 同班同學+等人
https://www.youtube.com/watch?v=PNHX4MZpJ7o
同班同學真係gigi自己作既k歌入面 數一數二好聽

覺得其實佢無乜時間彩排練歌~拍戲又要宣傳

又要都只期望換走多D國語~想快歌加番G FOR GIRL/我@你

loowee 發表於 2018-1-26 14:10

上年雲妮Beside20都有唱

我都希望阿芝會唱《同班同學》

Omg 新海報同舊個張一樣咁驚嚇 咩料

Poster好有金雞吳君如feel內地味極重

覺得其實佢無乜時間彩排練歌~拍戲又要宣傳

又要都只期望換走多D國語~想快歌加番G FOR GIRL/我@你 ...
wewa1001 發表於 2018-1-26 14:43

當年,G For Girl Live
《我@你》超正

721AXA 發表於 2018-1-26 22:02

DIX! 佢個team人邊個做visual ga?好核突,仲樣衰過大陸個poster囖,搞到好似仙杜拉哥d陳年懷舊歌手咁
成個poster有成10個字體,噴

721AXA 發表於 2018-1-26 22:02

係咪睇完人瑞演唱會學咗佢啲品味