返回列表 發帖
A side想聽:灰姑娘 花火 兩個人的幸運 高妹正傳 膽小鬼 北京之夏 狠心愛我 我鍾意 Kiss me 煙霧瀰漫
B sid ...
黃家正 發表於 2018-1-22 03:50

我猜你選的A-side有90%都會唱
除了《北京之夏》⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 50# l00540
2008明報唔知幾多週年唱過一次,仲同李克勤合唱誰令你心癡

你聽番Kiss me嗰隻精選
肯定一刻戀上《今夜沒有風》
l00540 發表於 2018-1-22 08:56

好似得四月花火唱過

回復  l00540
2008明報唔知幾多週年唱過一次,仲同李克勤合唱誰令你心癡
阿mark 發表於 2018-1-22 09:40

當年無直播,無機會聽到啊
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

好似得四月花火唱過
阿mark 發表於 2018-1-22 09:40

《四月花火》其實唱左好多《好時辰》、《Today》嘅作品
每件歌衫都很美(好似有丁生@VRF )

值得Loop完再LoOp

《四月花火》其實唱左好多《好時辰》、《Today》嘅作品
每件歌衫都很美(好似有丁生@VRF )

值 ...
l00540 發表於 2018-1-22 10:03

可惜只出了隻vcd,同埋唔知有無cut歌

以前D CONCERT有冇唱過自由落體?

最新消息 $280 已爆
l00540 發表於 2018-1-21 23:32

280都唔爆噶话,都唔使開啦

280都唔爆噶话,都唔使開啦
lightupmylight 發表於 2018-1-22 10:09

得番480/ 780咋

有興趣的美會員要快D行動喇

可惜只出了隻vcd,同埋唔知有無cut歌
阿mark 發表於 2018-1-22 10:04

盪鞦韆封面嗎 我當年有買
百聽不厭

可能cut左VRF solo?

上次選了密雲、煙花三月、等人
代表不同時期的阿芝

不過半首,實在唔夠喉 ...
l00540 發表於 2018-1-22 08:54

上次唱密雲好正
個氣勢好勁

煙花三月我成日會諗起失散車站
佢唱呢d有仙氣既歌好正
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

盪鞦韆封面嗎 我當年有買
百聽不厭

可能cut左VRF solo?
l00540 發表於 2018-1-22 10:15

嗯,其實冷門歌除非有特别意思,一般都無乜可能喺紅館唱

想度個融合Major同minor classics既幻想歌單
但發現佢太多歌 好難揀
淨係大熱歌都擺唔哂

但想有一part串連Today/25/B面第一首呢幾個唔同人生階段
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

對上一次現場唱係99年《狂熱份子》!足足19年冇唱過!當年呢首歌好紅好紅架!只係後來同一隻碟大家只記 ...
Riverfish 發表於 2018-1-21 22:46

個隻碟連迫不得已都幾多人識
真心係佢全盛時期

上次唱密雲好正
個氣勢好勁

煙花三月我成日會諗起失散車站
佢唱呢d有仙氣既歌好正 ...
John 發表於 2018-1-22 11:10

對啊,完全估唔到GIGI會唱《密雲》
配合閃電般的lighting好正

嗯,其實冷門歌除非有特别意思,一般都無乜可能喺紅館唱
阿mark 發表於 2018-1-22 11:22

今次可能有B-side medley
大家仍在FB集氣

大家仲有邊D B-side classic想聽?

個隻碟連迫不得已都幾多人識
真心係佢全盛時期
John 發表於 2018-1-22 11:27

另一全盛時期係01年
灰姑娘、花火、他喜歡的是你、嫌棄、出走地平線 無人不曉

今次可能有B-side medley
大家仍在FB集氣

大家仲有邊D B-side classic想聽? ...
l00540 發表於 2018-1-22 11:47

好多歌都好鍾意
不過唔係隻隻適合唱

好不好 呢隻我覺得可以唱able
25 呢隻好難夾 但成日覺得同B面第一首係呼應
失散車站/荷花
空姐/西貢小姐
冷少少煙花匯演可以同煙霧瀰漫夾
蕩失應該都好多fans鍾意
北極光雖然派過仲係冠軍歌, 不過冇乜人識, 都side side地
後期成長的短髮隻碟基本上全隻都好聽
近期既紅棉路上都係派左冇人識的類型

梁小姐基本上係有條件開minor classics
可惜fans唔夠多

另一全盛時期係01年
灰姑娘、花火、他喜歡的是你、嫌棄、出走地平線 無人不曉 ...
l00540 發表於 2018-1-22 11:49

03年都好勁
年頭傷心尋回犬
年中同班同學
年尾兩個人的幸運,加埋向左走向右走套戲又收得

可惜04年一跌就跌得好急

話說呢個show會唔會有安怡贊助
送奶粉coupon

新D既其實夏花秋葉同女兒雄都好正
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

hehe 發表於 2018-1-22 12:00

個隻碟我鍾意夏花
和平散去就似失散車站 煙花三月d friend
How i wish都幾清新
仲有隻厚愛都唔錯
不過整體我嫌各方面都唔夠好 成長的短髮好聽d

成長的短髮我唸系00年代其中一隻最優秀女歌手碟

好多歌都好鍾意
不過唔係隻隻適合唱

好不好 呢隻我覺得可以唱able
25 呢隻好難夾 但成日覺得同B面第一 ...
John 發表於 2018-1-22 11:51

《煙霧瀰漫》同《煙花匯演》真係perfect match

03年都好勁
年頭傷心尋回犬
年中同班同學
年尾兩個人的幸運,加埋向左走向右走套戲又收得

可惜04年一跌 ...
John 發表於 2018-1-22 11:52

CM女金

K歌我想聽像你 係咪算side

hehe 發表於 2018-1-22 12:00

請宇宙漿來合唱《女兒雄》

成長的短髮我唸系00年代其中一隻最優秀女歌手碟
loowee 發表於 2018-1-22 12:35

<成長的短髮>有陣台灣氣息
高質唱片

A side:某年仲夏/北京之夏/夏花秋葉
B side:今年仲夏/夏一秒(How I wish)/suddenly this summer
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

佢咁耐無開 唔期望佢唱太冷門啦~唱幾首好耐無唱既就已經好好

BTW~可唔可以唔好再用大陸巡迴張POSTER 又娘又核突

雖然無乜可能...但真心希望佢出DVD 畢竟1X年無出過DVD啦

90 ~ 千嬉 年代 kelly sammi faye gigi sandy karen 都紅編亞洲
而家香港搵個勁d既女人都無
希望今次gigi 爆場good show la
不過佢大陸都開左段時間
唔知仲有冇強國人落黎香港搶飛
【This is MC】澳門見

A side:某年仲夏/北京之夏/夏花秋葉
B side:今年仲夏/夏一秒(How I wish)/suddenly this summer ...
g4girl 發表於 2018-1-22 14:55

熊熊烈日大家曬medley......
加埋:夏日劇集

BTW~可唔可以唔好再用大陸巡迴張POSTER 又娘 ...
wewa1001 發表於 2018-1-22 16:06

我都好想華納肯放版權

宜家只可重溫G For Girl Live同Funny Face 止渴

90 ~ 千嬉 年代 kelly sammi faye gigi sandy karen 都紅編亞洲
希望今次gigi  ...
lemontea1069 發表於 2018-1-22 16:15

大把,而家紅館嘅市場基本上都喺面向大陸。睇下歌神,Jay,may day,甚至Sammi,fa佢地,大把大陸客過來捧場,

BTW~可唔可以唔好再用大陸巡迴張POSTER 又娘 ...
wewa1001 發表於 2018-1-22 16:06

出dvd要好多版權費,佢都無唱片公司,點出碟啊

有陣台灣氣息
高質唱片
l00540 發表於 2018-1-22 14:38

佢好幾隻碟都搵好多出名既音樂人幫佢做歌
但得成長的短髮一隻最成功
陳綺貞既成長的短髮、張亞東北京之夏、蔡健雅一人幾票都好聽

相反娛樂大家隻碟就相對唔成功

大把,而家紅館嘅市場基本上都喺面向大陸。睇下歌神,Jay,may day,甚至Sammi,fa佢地,大把大陸客 ...
lightupmylight 發表於 2018-1-22 16:35

芝芝多大陸fans

《煙霧瀰漫》同《煙花匯演》真係perfect match
l00540 發表於 2018-1-22 12:48

希望唱下新歌,雖然冇人識
上次已經冇唱夏花
希望今次最少有夏花/B面/紅棉是但一首

出dvd要好多版權費,佢都無唱片公司,點出碟啊
阿mark 發表於 2018-1-22 17:05

睇下有無心做既JA~個陣周慧敏DEEP V都係自己買版權出
仲何韻詩都係自己買版權出啦~

K歌我想聽像你 係咪算side
721AXA 發表於 2018-1-22 12:57

首歌當年被人話似怨婦歌,好快已經石沉大海

芝芝多大陸fans
John 發表於 2018-1-22 17:08

而且後期好多碟都炒到好貴

其實成個setlist都系大路歌都唔緊要ga ! 瘋狂大合唱3個鐘都幾好
而且Gigi哥一個年代歌手真係有本事唱足20首hit歌。

首歌當年被人話似怨婦歌,好快已經石沉大海
阿mark 發表於 2018-1-22 17:20

佢個唱腔好好笑

而且後期好多碟都炒到好貴
阿mark 發表於 2018-1-22 17:21

btw Look同成長的短髮個平裝版包裝都好易爛

希望唱下新歌,雖然冇人識
上次已經冇唱夏花
希望今次最少有夏花/B面/紅棉是但一首 ...
John 發表於 2018-1-22 17:10

上次第一場有唱《夏花秋葉》
不過尾場無咗

希望今次gigi  ...
lemontea1069 發表於 2018-1-22 16:15

中港台都有fan club member負責優先訂票

btw Look同成長的短髮個平裝版包裝都好易爛
John 發表於 2018-1-22 17:23

0506兩隻碟真喺勁高質

其實Gigi係大陸同台灣真係紅既,
上次b-side 20咁小型都好多大陸fans專登黎睇

係香港差咁D..
今次佢係香港開都係滿足下香港歌迷, 唔至在賺錢啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

佢好幾隻碟都搵好多出名既音樂人幫佢做歌
但得成長的短髮一隻最成功
陳綺貞既成長的短髮、張亞東北京之 ...
John 發表於 2018-1-22 17:07

《娛樂大家》都有軒仔、邦邦、陶喆、一峰四首代表作

佢個唱腔好好笑
John 發表於 2018-1-22 17:22

未聽過阿芝唱《像你》live