返回列表 發帖
0506兩隻碟真喺勁高質
阿mark 發表於 2018-1-22 17:25

特別版炒得好貴
平裝市面亦斷晒市
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

上次第一場有唱《夏花秋葉》
不過尾場無咗
l00540 發表於 2018-1-22 17:23

原來有唱
我睇尾場
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實成個setlist都系大路歌都唔緊要ga ! 瘋狂大合唱3個鐘都幾好
而且Gigi哥一個年代歌手真係有本 ...
loowee 發表於 2018-1-22 17:22

呢排喺JOOX煲番《G For Girl live》
所有回憶都番晒嚟
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

特別版炒得好貴
平裝市面亦斷晒市
l00540 發表於 2018-1-22 17:30

Look特別版好大份
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Look特別版好大份
John 發表於 2018-1-22 17:33

有排大劈價30蚊買左

《娛樂大家》都有軒仔、邦邦、陶喆、一峰四首代表作
l00540 發表於 2018-1-22 17:27

昨夜早晨好正
我都好鍾意
好有軒仔早年感覺

特別版炒得好貴
平裝市面亦斷晒市
l00540 發表於 2018-1-22 17:30

成長的短髮個特別版廢到嘔,爛鬼紙皮盒

昨夜早晨好正
我都好鍾意
好有軒仔早年感覺
John 發表於 2018-1-22 17:35

咦 唔係wor
昨夜早晨係芝芝作比軒仔

軒仔作比芝芝係因果

Look特別版好大份
John 發表於 2018-1-22 17:33

係啊,黑膠size

芝芝多大陸fans
John 發表於 2018-1-22 17:08

好時辰已經喺大陸巡咗咁多場, 應該唔大影響

成長的短髮個特別版廢到嘔,爛鬼紙皮盒
loowee 發表於 2018-1-22 17:41

歌好聽便夠

國語歌想聽偏見,順時針,淚光

國語歌想聽偏見,順時針,淚光
loowee 發表於 2018-1-22 18:57

美國兩站有《順時針》廣東版《狠心愛我》
希望香港站都有

希望香港站都有
l00540 發表於 2018-1-22 19:11

有冇美國rundown?

希望香港站都有
l00540 發表於 2018-1-22 19:11

會唔會唱B面&紅棉丫

有冇美國rundown?
721AXA 發表於 2018-1-22 19:22

我在Facebook睇留言咋
無完整rundown, 對不起

會唔會唱B面&紅棉丫
wchild 發表於 2018-1-22 19:51

《B面第一首》應該有啩~

好似GIGI分享過導演唔俾佢encore時候唱
怕她哭成淚人

其實佢D 歌我都幾OK D BIG HITS都識識地唱入場既話 想聽 密雲, 哩首真係佢最正既歌, 個編曲同氣氛真係好神
0506年既佢, 我好喜歡, LOOK 同 成長的短髮真係正到喊, 好想佢唱多D 哩兩隻碟
成長的短髮、北京之夏、給自己的情歌、青檸一片天、等人....首首都好高汁

我仲未買到佢隻女人本色精選
BTW佢D輕快歌真係好正

想聽 煙花匯演、傷心尋回犬、How i wish、荷花

黃丹儀系列:好不好/kiss me/今夜沒有風/氣流/驗光/淚光/小裁縫
郭偉亮系列:浪費時間/我鐘意/煙霧彌漫/一年之計/失散車站/煙花匯演/荷花/紅棉路上
林一峰系列:給最開心的人/回旋木馬的終端/空中小姐/妝苑
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

其實佢D 歌我都幾OK D BIG HITS都識識地唱入場既話 想聽 密雲, 哩首真係佢最正既歌, 個編 ...
Kyle_ 發表於 2018-1-22 20:43

估唔到咁多人想聽《密雲》

我仲未買到佢隻女人本色精選
BTW佢D輕快歌真係好正
艾石仔 發表於 2018-1-22 21:01

早幾年前,在精美見到得番1001隻
即刻入手

黃丹儀系列:好不好/kiss me/今夜沒有風/氣流/驗光/淚光/小裁縫
郭偉亮系列:浪費時間/我鐘意/煙霧彌漫/一 ...
g4girl 發表於 2018-1-22 21:57

Eric Kwok作品展都只係唱左3首咋...
自己show更難唱晒咁多b side classic

回復 122# l00540

最好cover暗湧 跟住唱密雲
舞來舞去 不日內開始錄音。

想聽b面第一首, 夏花秋葉, 花城, 等人, 氣流, 再上車, 傷心尋回犬,
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

回復  l00540

最好cover暗湧 跟住唱密雲
黃家正 發表於 2018-1-23 04:53

起承轉合得好好

想聽b面第一首, 夏花秋葉, 花城, 等人, 氣流, 再上車, 傷心尋回犬,
oreo 發表於 2018-1-23 05:08

估唔到《氣流》無plug過
都咁多樂迷支持

仲有.... 希望嘉賓唔好再係sammi... 請千嬅都好,起碼同一年出道,或者請金城武合唱心動或者兩個人的幸運啦。同埋希望有電影金曲medley:心動(cover)/幾分鐘約會(cover)/至死不遇/兩個人的幸運/g4girl/女人本色and more
舞來舞去 不日內開始錄音。

仲有.... 希望嘉賓唔好再係sammi... 請千嬅都好,起碼同一年出道,或者請金城武合唱心動或者兩個人的幸運啦 ...
黃家正 發表於 2018-1-23 08:13

有呀
而家係愛斷了線,遇見,兩個人的幸運,心動

居然冇人提春逝!!!!!!!!!!!!!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想聽

春逝
最後晚餐
我們的永遠
家有小熊
你救哪一個
密雲
北京之夏
夏花秋葉
一年之計
Kiss Me
魔幻季節
哈哈笑
兩個人的幸運
地球的住客
失散車站
繼續愛
再上車
某年仲夏
短髮
I'll be loving you
遠在天邊
迫不得已
限期
身不由己
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

居然冇人提春逝!!!!!!!!!!!!!
風見志郎 發表於 2018-1-23 08:52

無咩可能會唱呢首

唱曬全碟啦

其實佢D 歌我都幾OK D BIG HITS都識識地唱入場既話 想聽 密雲, 哩首真係佢最正既歌, 個編 ...
Kyle_ 發表於 2018-1-22 20:43

密雲 有D似暗湧

想聽

春逝
最後晚餐
我們的永遠
家有小熊
你救哪一個
密雲
北京之夏
夏花秋葉
一年之計
Kiss Me
魔幻季節 ...
風見志郎 發表於 2018-1-23 09:16

仲有給最開心的人 落難皇后 明日之前 荷花

唱曬全碟啦
loowee 發表於 2018-1-23 10:05

最中意嘅cover,靚爆

有呀
而家係愛斷了線,遇見,兩個人的幸運,心動
mychart- 發表於 2018-1-23 08:35

香港站未必有《愛斷了線》
《幾分鐘的約會》、《至死不渝》、《狠心愛我》stand by

仲有.... 希望嘉賓唔好再係sammi... 請千嬅都好,起碼同一年出道,或者請金城武合唱心動或者兩個人的幸運啦 ...
黃家正 發表於 2018-1-23 08:13

東東/ Hacken/Sammi都係大熱嘉賓

2002: Sammi
2003: Kelly/ Sammi/朱孝天
2007: Fiona/ 吳建豪
2011: Sammi

想聽

春逝
最後晚餐
我們的永遠
家有小熊
你救哪一個
密雲
北京之夏
夏花秋葉
一年之計
Kiss Me
魔幻季節 ...
風見志郎 發表於 2018-1-23 09:16

除左我們的永遠、春逝、最後晚餐、哈哈笑
其餘都大機會會唱⋯

密雲 有D似暗湧
wchild 發表於 2018-1-23 10:21

兩首mix 埋一齊

仲有給最開心的人 落難皇后 明日之前 荷花
wchild 發表於 2018-1-23 10:23

Beside 20 雲妮點唱《荷花》不果
今次有無機?

兩首mix 埋一齊
l00540 發表於 2018-1-23 10:56

所以一聽就愛

Beside 20 雲妮點唱《荷花》不果
今次有無機?
l00540 發表於 2018-1-23 10:57

希望有
荷花 係GIGI 先唱到

除左我們的永遠、春逝、最後晚餐、哈哈笑
其餘都大機會會唱⋯
l00540 發表於 2018-1-23 10:55

I LOVE 盪失TOO

希望有
荷花 係GIGI 先唱到
wchild 發表於 2018-1-23 11:00

Eric Kwok作品展唱左三次

東東/ Hacken/Sammi都係大熱嘉賓

2002: Sammi
2003: Kelly/ Sammi/朱孝天
2007: Fiona/ 吳建豪 ...
l00540 發表於 2018-1-23 10:53

FUNNY FACE 唔係有劉華同KAREN 咩?

FUNNY FACE 唔係有劉華同KAREN 咩?
wchild 發表於 2018-1-23 11:02

我睇嗰場係Kelly
出碟就有Sammi《問我》、朱《喜歡你》

可能另一場係華仔/ Karen??

要請古巨基la ha ma
記得之前請過陳奕迅但被拒絕左

無人提空中小姐