返回列表 發帖
呢個tour既製作又係好大陣leung味
如果香港重新搞就好 不過咁趕

不過係想聽佢歌既 同班同學 傷心 ...
721AXA 發表於 2018-1-21 13:25

對依個show 製作零期望,其實聽翻Gigi d 歌同埋可以全場合唱已經好滿足 希望會唱夏花秋葉

成長的短髮我唸系00年代其中一隻最優秀女歌手碟

其實成個setlist都系大路歌都唔緊要ga ! 瘋狂大合唱3個鐘都幾好
而且Gigi哥一個年代歌手真係有本事唱足20首hit歌。

特別版炒得好貴
平裝市面亦斷晒市
l00540 發表於 2018-1-22 17:30

成長的短髮個特別版廢到嘔,爛鬼紙皮盒

國語歌想聽偏見,順時針,淚光

唱曬全碟啦

希望佢到時咪嘴練得好啲啦,
睇過深圳場見到啲穿幫位都替佢尷尬
Issac_12A 發表於 2018-1-23 13:34

有咪啊?邊首? 我上網睇d片好似都系live,而且高音好多都走音

想聽同班同學>< 好似好耐冇唱?

Omg 新海報同舊個張一樣咁驚嚇 咩料
721AXA 發表於 2018-1-26 22:02

DIX! 佢個team人邊個做visual ga?好核突,仲樣衰過大陸個poster囖,搞到好似仙杜拉哥d陳年懷舊歌手咁
成個poster有成10個字體,噴

有時候大家還是不要期望太高太早,通常討論熱度高咖演唱會都特別hea,反而冇乜人討論嘅演唱會仲有唔少驚喜 ...
乐坛风云 發表於 2018-2-4 05:31

其實我唸依度絕大部分都知道依個show會好hea, 大家只系在乎佢會唱咩歌

都唔知買唔買AEG優先好.....又驚佢公售比牛牛搶曬.....預計唔到Gigi 2018年個叫座力...

入到了

尾場$280無晒
l00540 發表於 2018-2-5 09:07

不停refresh左15分鐘....都入唔到.... AEG 真系好廢

你入先

再入去
l00540 發表於 2018-2-5 09:15

非常抱歉! 伺服器擠塞!
您未能進入購票系統, 請稍後再次嘗試, 謝謝!

返上頁再試吧
l00540 發表於 2018-2-5 09:17

改用IE就得左, thx anyways! 搶到兩張尾場 780
等左14年,終於有機會睇到Gigi紅館

感謝你手奉上心奉上花

記住尾場有final encore
千琪唔好早走⋯

上次保安禁止GIGI再出嚟唱《愛 ...
l00540 發表於 2018-2-5 09:37

系呀,死到搶尾場 見到facebook好多人都未入到

如果公售都唔公佈加場,應該都冇架啦。。。
kio0909 發表於 2018-2-6 20:25

2場去到9成都還得神啦,3場冇可能了

Yeah!!!

阿芝Facebook透露演唱會會唱《迫不得已》
l00540 發表於 2018-2-8 21:44

其實佢facebook po 哥d片重頭到尾都冇講過系歌單...

其實落難皇后好正 ><

好野 阿芝會唱《等人》

希望係full version la
l00540 發表於 2018-2-10 23:31

你唔好再屈佢啦,人地會唔會真系提早幾個月話曬你知個歌單啊?
佢連綵排/夾歌都未開始啊

黃貫中的佳品

商台冠完《娛樂大家》、《北極光》
竟然仲肯俾亞軍《落難皇后》
實在難得~~

...
l00540 發表於 2018-2-10 19:07

哈哈講完落難皇后,阿芝今日facebook即刻Po,佢系咪偷睇CM

演唱會倒數79天

Happy V-day
祝普天下有情人:
「一天一天甜絲絲
   一天一天愛更痴 」 ...
l00540 發表於 2018-2-14 19:32

估唔到依首有30萬views

演唱會倒數74天

GIGI 首個紅館演唱會
有這首點題主打《G For Girl》

更配合電影《拳神》配上 ...
l00540 發表於 2018-2-19 19:26

依首真系正,好做到演唱會主題曲個feel

我覺得娛樂大家隻碟冇大家講到咁差,其實算系Gigi音樂催向成熟嘅開始
雖然唔太搶耳,但成隻碟聽落去好smooth好舒服
02~03年哥堆廣東碟反而先系最唔掂,只系為左不停谷派台歌+演唱會

廣東碟我會咁排:
1.成長的短髮
2.I'll Be Loving You
3.Suddenly This Summer
4.LOOK
5.G For Girl

至於國語就都係比較中意90年代哥堆(尤其是洗臉隻碟),00後哥d商業味好濃

給自己的情歌(國) >>>>>>> 給自己的情歌(粵)

Fight me!

如果真喺大改動嘅話,就應該換個主題名喇,感覺應該都冇咩太大變化 ...
lightupmylight 發表於 2018-3-5 17:05

我記得唔知美國定廣州哥場歌單都已經大改左 加多好多廣東歌

估唔到座位黑左咁多,以為冇咩sponsor

唔該唔好浪費時間搞d親子環節啦,no one gives a s***

跪求唱偏見

好遺憾佢冇乜拎過代表性獎項
最女又冇佢份
當年如果唔係奪麵雙琪既話, 可能可以更上一層樓仲記得林 ...
oreo 發表於 2018-4-8 20:30

其實99年頒獎禮本來就系佢上位時間,Today當年數一數二hit,掃曬4台金曲金都得...點知最後連10大都唔比....
不過其實佢01-02-03爬起大翻身已經好厲害
可惜04年Fiona出現,Warner都開始唔理Gigi了

笑左,03年點會係佢呀? 排到關心妍都未輪到佢啦

cathay1996 發表於 2018-4-9 17:28

咪玩啦你,當年03年尾報紙日日都系賣Joey vs Gigi vs Miriam
TVB好多人都知千嬅轉會,唔會攞最女,所以最後好多人都系估Joey鬥Gigi
其實哥時好多人都冇估到Joey會最女+金曲金
Jade/Candy有hit歌但佢地未正式上到位lo

直接出限量CD好過啦= =
wewa1001 發表於 2018-4-9 22:49

好心就將上隻BeSide Me 印 CD 做演唱會周邊啦,又貼題而且實好賣

睇尾場.....聽晚開始拒絕上任何social media!

原來尋晚有身不由己同迫不得已
今晚cut 咗
jasonng 發表於 2018-5-5 23:50

有同班同學 給自己的情歌 死心塌地 一天一天 好不好 I'll be Loving You 抵翻曬啦

好耐冇睇過咁有氣氛嘅紅館show, 我覺得歌單已經近乎完美, 完全係冇expect會聽到落難皇后 密雲 夏花秋葉!

今晚唯一挑剔就係頭半場d graphics 極度嘔心,好似十幾年前google search d wallpaper
同埋abcdefggg哥堆廣場舞,唔明點解香港d歌手唔識跳舞都夾硬整個快歌環節...
扮下cute 唱下家有小熊/我住7樓A/Kiss Me咪仲high...

第二part我睇到O左,選曲太有驚喜。其實對於大部分觀眾黎講已經好B-side。
聽到夏花秋葉live 真係畢生無憾

我估唔到咁多人識狠心愛我,
周圍全部合唱"常未令人滿意"哥下我O左

係喎,乜狠心愛我當年有hit過?我都O咀
Serendipity 發表於 2018-5-6 01:39

04年其實都冇大hit歌,所以我都幾surprise咁多人記得依首!
同埋死心塌地當年係咪好hit? 我哥時太細個冇印象。又係一首全場大合唱高潮位。

其實有能力用自己歌keep住全晚紅館大合唱嘅歌手真係得翻90年代出道嘅歌手,大家要好好珍惜。

我反而唔覺死心塌地係好hit,只能講係當年重點主打,因為佢當時成年幾都冇出廣東歌,又係「被包」傳聞後 ...
Serendipity 發表於 2018-5-6 02:13

今晚死心塌地合唱算係其中一首最大聲,所以我覺得好神奇
我細個淨係記得某年仲夏/短髮/膽小鬼同埋99年哥堆hit歌
對一天一天/死心塌地冇印象....佢97/98似係focus國語市場?
狠心愛我就肯定係唔hit嘅,兩個人的幸運/同班同學之後根本就再無hit歌

未唱過~ 但難登紅館大場

阿Gee訪問時話團隊揀快歌時有困難~

我覺得下次再開可以咁分:
- Cover Girl/ ...
l00540 發表於 2018-5-6 02:34

其實我覺得快歌唱新居/我鍾意/Kiss Me/家有小熊都夠啦
型格路線根本就唔係Gigi風格,冇必要為突破而突破
最多跳下G For Girl/出走地平線就算啦
人生唔會再想聽到abcdefgg依首神曲

唔捨得依個post啊,仲有終極鐵粉l00540嘅倒數其實真系好厲害!

怪不得早前在FB見到:
「高價高價回收黃子華/張敬軒/EXO/五月天/梁詠琪/Bruno mars/所有票價門票!!」

今 ...
l00540 發表於 2018-5-6 23:04

今次真系完全洗左G夜哥次個底,相信以後book紅館會容易好多
下次起碼都4/5年後,大家又可以繼續儲下回憶,而且今次口碑好,相信兩場4面台唔成問題

下次一定要:
今夜沒有風,哭了,給最開心的人,等人。
國語歌寧願聽膽小鬼都唔聽短髮,當然有偏見就仲好。
快歌arrangement唔好咁EDM,好老土。
要跳舞都用翻d hit歌跳,如果唔系觀眾好尷尬。
嫌棄冇理由唱半首囉!

做一個富本土色彩的Part 2 rundown(2/3年後 )啦
l00540 發表於 2018-5-7 12:51

冇乜可能啦
我當佢年尾大肚,起碼都19年下半年生,仲要個B過左兩歲先開始有時間,跟住要籌備綵排夾時間,起碼2022年後
但今次個show真心好滿意,所以等幾耐都得!

2022,都快半百了,到時唱live都唔知咩狀態了~
阿mark 發表於 2018-5-7 13:24

我地依一代人都開始進入"懷舊金曲"年代了

由細到大都唔太敢同人講中意Gigi, 因為好多人憎佢
但前晚成個紅館觀眾毫無保留咁一齊大合唱,哥刻感覺真系好激動
連我個non-fan朋友都覺得好正,佢都估唔到自己識唱咁多首