返回列表 發帖
優先訂了4張$780
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

街客既我有點興趣
stephybest 發表於 2018-1-21 04:23

優先預訂到星期四咋
不要錯過~~~~

上次G夜,Fan club訂啲位都唔錯

我都想睇

上次G夜都有睇,好正
masterdragon 發表於 2018-1-21 06:20

上次尾場有2nd encore 灰姑娘
氣氛無得輸

呢個tour既製作又係好大陣leung味
如果香港重新搞就好 不過咁趕

不過係想聽佢歌既 同班同學 傷心 ...
721AXA 發表於 2018-1-21 13:25

有想聽嘅歌,快去Facebook專頁留言

好多樂迷都想GIGI唱多啲B side
- 今夜沒有風
- 落錯車/ 再上車
- 等人

等人好似regular rundown已經有
仲有想聽迴旋木馬的終端 唔想聽遇見 (遇見係regular rundown入面) ...
721AXA 發表於 2018-1-21 15:12

《等人》not in regular rundown
同埋只係唱幾句咋⋯

我愛好勝!
John 發表於 2018-1-21 15:27

今天開始可以訂票喇~

越早入數,座位越前

上次香港G夜經歌迷會訂個位勁後,唔考慮了
John 發表於 2018-1-21 17:55

我上次獲分到
第一場中價飛第一行
尾場貴飛第五/六行喎

可能你遲入數

對依個show 製作零期望,其實聽翻Gigi d 歌同埋可以全場合唱已經好滿足 希望會唱夏花秋葉{:1_11 ...
loowee 發表於 2018-1-21 19:18

一定令你喜出望外

我睇咗深圳、廣州兩站
Rundown不停在蛻變

希望香港站加插「我想我唱」唱作作品展部份

最鍾意 傷心尋回犬
jason567 發表於 2018-1-21 19:29

03年紅館唱完之後,足足15年無唱過

大家又琪待GIGI唱邊啲A-side and B-side作品啊
A-side: 愛自己/ 同班同學(除左嫌棄、灰姑娘、兩個人的幸運、Today)
B-side: 等人/ 再上車/ 哭了

想佢唱多d 05年後個三隻廣東大碟
適合佢而家狀態多d同d音樂成熟d,無咁多味精

不過應該大家都expect睇個集 ...
mychart- 發表於 2018-1-21 21:47

密雲、等人、北京之夏都好正

勁開心!已訂尾場$480!
等左十幾年都有緣無份睇唔到佢演唱會,今年唔可以再miss!

A-side 的話最 ...
Riverfish 發表於 2018-1-21 21:08

Good taste
《遠在天邊》三次紅館都無唱過

其實等人同密雲,g夜唱過?
想聽雲裳風暴,成長的短髮
mychart- 發表於 2018-1-21 22:10

G夜有唱《等人》、《密雲》
但只係唱咗半首

想聽荷花 今夜沒有風 夏花秋葉(希望至少唱一首
fyw2031044 發表於 2018-1-21 22:31

《今夜沒有風》暫時好高票

我最想聽“花城”
買左2場$780.
希望會加埋6號個場
laukaleung 發表於 2018-1-21 23:12

《花城》淨係TBB唱過live??

FB見到暫未有加場意思
我都想GIGI再加

最新消息 $280 已爆

個年芝芝氣勢好勁
遠在天邊係Printer廣告歌 幾hit架
唔係伊麵單野應該00年上架喇 ...
John 發表於 2018-1-22 00:15

MV也拍得很美
早前去台灣,也坐了這條捷運缐~

希望今次會唱

係,煙嬅三月都唱過
John 發表於 2018-1-22 00:15

上次選了密雲、煙花三月、等人
代表不同時期的阿芝

不過半首,實在唔夠喉

回復  l00540

唔夠die hard呢首真係未聽過
黃家正 發表於 2018-1-22 03:53

你聽番Kiss me嗰隻精選
肯定一刻戀上《今夜沒有風》

希望唱  未來的未來
阿mark 發表於 2018-1-22 00:48

呢首除左TBB, 好似都未唱過live

A side想聽:灰姑娘 花火 兩個人的幸運 高妹正傳 膽小鬼 北京之夏 狠心愛我 我鍾意 Kiss me 煙霧瀰漫
B sid ...
黃家正 發表於 2018-1-22 03:50

我猜你選的A-side有90%都會唱
除了《北京之夏》⋯

回復  l00540
2008明報唔知幾多週年唱過一次,仲同李克勤合唱誰令你心癡
阿mark 發表於 2018-1-22 09:40

當年無直播,無機會聽到啊

好似得四月花火唱過
阿mark 發表於 2018-1-22 09:40

《四月花火》其實唱左好多《好時辰》、《Today》嘅作品
每件歌衫都很美(好似有丁生@VRF )

值得Loop完再LoOp

280都唔爆噶话,都唔使開啦
lightupmylight 發表於 2018-1-22 10:09

得番480/ 780咋

有興趣的美會員要快D行動喇

可惜只出了隻vcd,同埋唔知有無cut歌
阿mark 發表於 2018-1-22 10:04

盪鞦韆封面嗎 我當年有買
百聽不厭

可能cut左VRF solo?

上次唱密雲好正
個氣勢好勁

煙花三月我成日會諗起失散車站
佢唱呢d有仙氣既歌好正 ...
John 發表於 2018-1-22 11:10

對啊,完全估唔到GIGI會唱《密雲》
配合閃電般的lighting好正

嗯,其實冷門歌除非有特别意思,一般都無乜可能喺紅館唱
阿mark 發表於 2018-1-22 11:22

今次可能有B-side medley
大家仍在FB集氣

大家仲有邊D B-side classic想聽?

個隻碟連迫不得已都幾多人識
真心係佢全盛時期
John 發表於 2018-1-22 11:27

另一全盛時期係01年
灰姑娘、花火、他喜歡的是你、嫌棄、出走地平線 無人不曉

好多歌都好鍾意
不過唔係隻隻適合唱

好不好 呢隻我覺得可以唱able
25 呢隻好難夾 但成日覺得同B面第一 ...
John 發表於 2018-1-22 11:51

《煙霧瀰漫》同《煙花匯演》真係perfect match

03年都好勁
年頭傷心尋回犬
年中同班同學
年尾兩個人的幸運,加埋向左走向右走套戲又收得

可惜04年一跌 ...
John 發表於 2018-1-22 11:52

CM女金

新D既其實夏花秋葉同女兒雄都好正
hehe 發表於 2018-1-22 12:00

請宇宙漿來合唱《女兒雄》

成長的短髮我唸系00年代其中一隻最優秀女歌手碟
loowee 發表於 2018-1-22 12:35

<成長的短髮>有陣台灣氣息
高質唱片

A side:某年仲夏/北京之夏/夏花秋葉
B side:今年仲夏/夏一秒(How I wish)/suddenly this summer ...
g4girl 發表於 2018-1-22 14:55

熊熊烈日大家曬medley......
加埋:夏日劇集

佢咁耐無開 唔期望佢唱太冷門啦~唱幾首好耐無唱既就已經好好

BTW~可唔可以唔好再用大陸巡迴張POSTER 又娘 ...
wewa1001 發表於 2018-1-22 16:06

我都好想華納肯放版權

宜家只可重溫G For Girl Live同Funny Face 止渴

希望唱下新歌,雖然冇人識
上次已經冇唱夏花
希望今次最少有夏花/B面/紅棉是但一首 ...
John 發表於 2018-1-22 17:10

上次第一場有唱《夏花秋葉》
不過尾場無咗

90 ~ 千嬉 年代 kelly sammi faye gigi sandy karen 都紅編亞洲
而家香港搵個勁d既女人都無
希望今次gigi  ...
lemontea1069 發表於 2018-1-22 16:15

中港台都有fan club member負責優先訂票

佢好幾隻碟都搵好多出名既音樂人幫佢做歌
但得成長的短髮一隻最成功
陳綺貞既成長的短髮、張亞東北京之 ...
John 發表於 2018-1-22 17:07

《娛樂大家》都有軒仔、邦邦、陶喆、一峰四首代表作

佢個唱腔好好笑
John 發表於 2018-1-22 17:22

未聽過阿芝唱《像你》live

0506兩隻碟真喺勁高質
阿mark 發表於 2018-1-22 17:25

特別版炒得好貴
平裝市面亦斷晒市

其實成個setlist都系大路歌都唔緊要ga ! 瘋狂大合唱3個鐘都幾好
而且Gigi哥一個年代歌手真係有本 ...
loowee 發表於 2018-1-22 17:22

呢排喺JOOX煲番《G For Girl live》
所有回憶都番晒嚟

Look特別版好大份
John 發表於 2018-1-22 17:33

係啊,黑膠size

成長的短髮個特別版廢到嘔,爛鬼紙皮盒
loowee 發表於 2018-1-22 17:41

歌好聽便夠

國語歌想聽偏見,順時針,淚光
loowee 發表於 2018-1-22 18:57

美國兩站有《順時針》廣東版《狠心愛我》
希望香港站都有

有冇美國rundown?
721AXA 發表於 2018-1-22 19:22

我在Facebook睇留言咋
無完整rundown, 對不起

會唔會唱B面&紅棉丫
wchild 發表於 2018-1-22 19:51

《B面第一首》應該有啩~

好似GIGI分享過導演唔俾佢encore時候唱
怕她哭成淚人

其實佢D 歌我都幾OK D BIG HITS都識識地唱入場既話 想聽 密雲, 哩首真係佢最正既歌, 個編 ...
Kyle_ 發表於 2018-1-22 20:43

估唔到咁多人想聽《密雲》

我仲未買到佢隻女人本色精選
BTW佢D輕快歌真係好正
艾石仔 發表於 2018-1-22 21:01

早幾年前,在精美見到得番1001隻
即刻入手

黃丹儀系列:好不好/kiss me/今夜沒有風/氣流/驗光/淚光/小裁縫
郭偉亮系列:浪費時間/我鐘意/煙霧彌漫/一 ...
g4girl 發表於 2018-1-22 21:57

Eric Kwok作品展都只係唱左3首咋...
自己show更難唱晒咁多b side classic

回復  l00540

最好cover暗湧 跟住唱密雲
黃家正 發表於 2018-1-23 04:53

起承轉合得好好

想聽b面第一首, 夏花秋葉, 花城, 等人, 氣流, 再上車, 傷心尋回犬,
oreo 發表於 2018-1-23 05:08

估唔到《氣流》無plug過
都咁多樂迷支持

有呀
而家係愛斷了線,遇見,兩個人的幸運,心動
mychart- 發表於 2018-1-23 08:35

香港站未必有《愛斷了線》
《幾分鐘的約會》、《至死不渝》、《狠心愛我》stand by