返回列表 發帖
Fancl 廣告歌好似系:kiss me(單車)、雪人(番茄) 、出走地平線(澳洲)、繼續愛(污染)、透明、家有小熊(slim up)、幸福教室(tense up)、兩個人的幸運(see fresh hear fresh)、心理報告(天氣女郎)、夏日劇集(激白激淡斑)、娛樂大家(騎木馬tense up)

回復 372# l00540

如果要數廣告歌,佢仲有勁多啊~新居、我鐘意、遠在天邊、cover girl、深呼吸飛行、漫畫女王、進化夢、名模......   其實電影主題曲都可以成一part

回復 374# iamsingingwong

透明同家有小熊唔系mix埋,只不過系透明嘅廣告我無睇過,所以後面無備註啫。   see fresh hear fresh你再認真聽聽
   娛樂大家就系哼出嚟嘅~

回復 376# iamsingingwong

唔系嗰隻,系另一隻畫面比較暗嘅,無添加嘅世界好似系無廣告歌~

查實GIGI是不是F4迷 哈哈

- 2003年《Funny Face》請過朱孝天
- 2007年 《本色》請過吳健豪 ...
l00540 發表於 2018-2-21 21:46

同朱孝天拍MV都拍過兩次,之前好似系同一個經紀人公司

當年,VRF & GIGI同公司
所以丁生應該同GIGI淵源非淺

千千曾經在訪問談過05年佢最欣賞的作品係《落難皇 ...
l00540 發表於 2018-5-5 14:54

千千好似系06年唔知邊隻903訪問講過佢好中意《北京之夏》

在商言商,我估舊東家project唔倒demand
所以無貿然出碟~~

今次演唱會叫好叫座,我估開part2 時
華納 ...
l00540 發表於 2018-5-6 19:09

佢未正式出過碟嘅歌我諗湊湊埋都夠出一隻EP,甚至大碟~《沒有月亮的日子》、《快樂門》(鴨寮街主題曲~好似系呢個名)、《funny face》(國)、《小娃娃大英雄》(獨唱/合唱版)、
《let them shine》~
仲有《像你》(劇場版MV)、《給最開心的人》MV~~

《Let them shine》係哪一首
l00540 發表於 2018-5-7 13:21

佢有出過呢首歌咖,而且系佢自己作曲,好似系同殘疾人以及某個品牌有關,當年有推出非賣品single~

吓 我無呢隻single ....

什麼時候推出㗎
l00540 發表於 2018-5-7 17:56

幾時出......應該系09年,我之前系微博搜下系見到有人post咗上去,剛剛搜過又唔見,呢隻系極度罕有,應該系當時買某品牌嘅衣服嘅贈品~