返回列表 發帖
如果睇分真係會以為係美祖既歌
共和11>11>11 standby

個bridge已經值100分
編曲咁LITM可能係想塑造形象 以後一聽到咁悶悶地就知係佢d歌
好有個人風格呀!!
支持堅堅
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

某人ig個個post都格硬tag很堅強真係好煩
都唔知「堅姐」個朵係咪佢自己諗出黎 ...
帥小寶` 發表於 2018-1-31 17:34

please unfollow then

咁多一分,說明呢個壇部份人品味唔多妥

首歌原本值5分
睇完覺得首歌更昇華左 100分都唔夠比
原來堅堅咁好戲 多場喊戲都駕馭得好好 睇到我好心痛
MV擺到明向Call Me By Your Name+Timothee致敬 大面喊包shot
我覺得堅堅演技可以媲美奧斯卡提名得主

堅堅演技越黎越成熟
和每天講再見MV喊一小段已經好有感染力
今次喊到停唔到簡直係驚天動地 感動每一位睇MV既人
希望黃翠如take notes喊戲要點拍

越聽越覺得係年度級作品
副歌咬字咬得好好
bridge唱到好肉緊好慘情 搞到我好想去呵返佢

有無人覺得堅 Lee 呢個名好柒
佢公司驚佢係網絡無人討論無觀眾緣 夾硬質個名比佢 ...
cathay1996 發表於 2018-2-18 15:22

恭喜MV破十萬 真views
唔似有啲女歌手靠買點擊率 假到死

首歌好考唱功
四連很堅強真係要時間練
'亦同樣'要拉長個高音 bridge幾乎聽唔出換氣位 又唱得超有感情

叫JW唱真係唔敢想像

其實我覺得Gin 唱功退步左,
佢把聲穿透力弱左
Nathan 發表於 2018-3-9 20:42

唱功退步左都好聽過所有活躍女歌手 樂壇已死
今次感情進步左 尤其段bridge 真係好鍾意

原來聽日就派台兩個月 好記得首播個日全壇幾關注
今年啲歌過左咁耐都未聽厭就得返呢首
好想首歌就快要變過期派台作之前 講句
多謝堅姐既歌聲/演繹 陪伴住我度過呢段艱辛既時間
教我做人要堅強啲 12次既很堅強就好似12支為我注射正能量既針咁

無論將來會有幾委屈的東西 我都可以面對

其實係咪驚演唱會大合唱冇人識唱
今次chorus寫到有咁易得咁易
hehehaha 發表於 2018-3-11 19:34

副歌第一句遞mic比觀眾都唔識唱 下次真係唔知填啲乜

請勿OT
我作為金牌會員要維持個壇既治安

btw,我比完呢首歌比個朋友聽之後,佢就開始儲錢買紅館飛了