返回列表 發帖

AGA首次廣州開唱全場爆滿 邀GinLee任嘉賓: 慶幸遇到這好友!

AGA首次廣州開唱全場爆滿 邀GinLee任嘉賓: 慶幸遇到這好友!

【now.com娛樂】AGA(江海迦)《Nights With AGA》演唱會廣州站圓滿舉行。首次於廣州開個唱,坐無虛席,全場爆滿,更有一群黃牛黨在場館外「炒飛」,票價貴兩倍,AGA表示愕然:「自己第一次到廣州開演唱會,真的意想不到這麼受樂迷歡迎。」

伴隨鋼琴登場,AGA先自彈自唱《哈囉》一曲,為演唱會揭開序幕,緊接著以《Superman》、《圓》及《問好》,一步一步帶領樂迷進入與AGA的這夜國度。AGA與廣州樂迷打招呼過後,好友Gin Lee(李幸倪)突然驚喜現身,二人合唱了《獨一無二》及《一加一》,瞬間燃點起全場氣氛。AGA在台上坦言:「每個人在不同時間,都會遇到不同人。慶幸在兩年前遇到Gin,還合作了兩首合唱歌,感恩在音樂道路上有這志同道合的好朋友。」其後Gin唱出自己作品《月球下的人》和《利每天講再見》。

AGA以一身鮮紅露腰裝束回到台上,與Dancers又唱又跳,《Nights Without You》和《3AM》,笑言有為數不少的朋友會讀錯她的名字,在台上教大家AGA的正確讀音。平日多數彈鋼琴的AGA,是晚以電結他唱出《證據》,原來這支電結他大有來頭 ,AGA表示:「這是我人生第一枝結他,由磨木到噴油,都是我爸爸一手包辦,所以份外有意義。因為受爸爸的音樂薰陶,成就了今日大家見到的AGA!」

踏入演唱會的中段,AGA換上了純白高貴長裙,深情演繹為紀念過身姐姐而寫的歌曲《若》,真摯歌聲感動了在場的每一位歌迷。AGA以創作歌手出道以來,一直為不少歌手寫歌,這晚重新以AGA方式演繹了寫給他人的作品《Better Me》、《最幸福的眼淚》及《戀愛為何物》。

當演唱最後一首歌《吃定我》落聲之際,場上觀眾的安歌聲此起彼落。AGA換上了亮麗黃色開叉大衣露長腿,重返台上帶來了《Wonderful You》及《Lost Stars》。但觀眾們依然不願離場,最終AGA再一次唱出《3AM》,全場觀眾一同大合唱,伴隨落下的金色紙碎,漫天飛舞的畫面,點亮了這個屬於AGA與樂迷的晚上,為演唱會劃上完美句號。

Source: http://news.now.com/home/entertainment/player?newsId=251293

原來美珈響廣州咁紅
仲有好朋友美堅做嘉賓

感覺仲紅過係香港
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

每天講再見
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

鱔稿既野。。。

利每天講再見
616.1314 發表於 2018-1-22 23:54

一係寫錯名 一係寫錯歌名

好似話計劃喺大陸tour多幾站

個場500個位?

與Dancers又唱又跳

有無跳能說不的秘密

竟然係大陸先識欣賞佢
想知佢有咩宣傳係大陸紅得到

其實大陸廣東地區仲有好多人聽廣東歌架

其實大陸廣東地區仲有好多人聽廣東歌架
wingrainsa 發表於 2018-1-23 01:15

好事黎

個場500個位?
Lewis 發表於 2018-1-23 00:24

個場過萬架,不過佢好似開一半
聽聞廣東地區一直唔少人聽AGA 大陸串流成績一直都幾好
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

編稿仲精彩過個show

個場500個位?
Lewis 發表於 2018-1-23 00:24

聽聞廣東地區一直唔少人聽AGA 大陸串流成績一直都幾好 ...
fifty1205 發表於 2018-1-23 01:34

AGA是在廣州體育館2號館,大概3000多個座位。
1號館才是萬人館,公安批准的演唱會座位數是8000。

aga睇來真係堅紅過堅呢
舞來舞去 不日內開始錄音。

2個一齊打低同公司另一位女歌手算啦

竟然係大陸先識欣賞佢
想知佢有咩宣傳係大陸紅得到
kanxd 發表於 2018-1-23 00:54
聽聞廣東地區一直唔少人聽AGA 大陸串流成績一直都幾好 ...
fifty1205 發表於 2018-1-23 01:34

佢首Wonderful U,係大陸好紅
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

其實廣州又唔系好“北”  加上廣東地區依然好多人聽廣東歌
好多年輕一輩去到珠三角範圍都有市場
我美音都可以開巡迴演唱會啦 今年仲會有最少一場

煎lee做嘉賓都唱兩首歌
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Diff. - Gin Lee

鱔稿既野。。。
mychart- 發表於 2018-1-23 00:02

一睇就知
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

又借 aga 黎宣傳gin lee

好心環球啦

Aga真係慘,歌又要同人分,演唱會又有人老是常出現

乜要上位一定要靠黐架咩?

好心環球啦

...
kayzzz 發表於 2018-1-23 09:14

註定呢一世ginlee 都紅唔到
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

其實廣州又唔系好“北”  加上廣東地區依然好多人聽廣東歌
好多年輕一輩去到珠三角範圍都有市場
我美音都可 ...
steven891026 發表於 2018-1-23 08:59

香港廣東歌真係可以去到幾遠,我試過去到廣西都聽到鍾無艷
FIGHT for 陳柏宇

好心環球啦

...
kayzzz 發表於 2018-1-23 09:14

估唔到aga係咁紅

到底gin lee幾時至可以紅遍大中華

~蛋撻~ 發表於 2018-1-23 12:08

其實美淫喺大陸都幾紅架
本身有大陸巡唱,但俾中共封殺

呢粒女其實好勁
頭幾年umg唔算力谷佢
但又紅到"一""3AM"
無主打Hifi市場又有一班發燒叔叔聽佢
無主打大陸市場個演唱會又打爆個場
其實好癲

呢粒女其實好勁
頭幾年umg唔算力谷佢
但又紅到"一""3AM"
無主打Hifi市場又有一班發燒叔叔聽佢
無主打大陸市 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-1-23 13:15

發燒叔叔覺得黑人唱歌實好聽卦
FIGHT for 陳柏宇

大陸有人識係因為better me
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

大陸有人識係因為better me
風見志郎 發表於 2018-1-23 14:44

Better Me 又真係好好聽嘅

好友炸 唔係姊妹
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

廣東地區算系幾hit
好多WeChat公眾號會每日推廣廣東歌
呢幾年aga新歌都被廣泛推薦
尤其系 一、3am
learn from the past

發燒叔叔覺得黑人唱歌實好聽卦
~蛋撻~ 發表於 2018-1-23 13:39

MEAN
又唔見班Uncle聽美融同小強

廣西嘅白話其實同粵語冇乜分別,所以唔出奇
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

度度都有人狂吹美賓
好心啦
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

廣東廣西好多人講廣東話, 如果D 歌本身有HIT POTENTIAL, HIT得起唔奇, 不過離開兩廣應該係近零 知名度, 我睇呢三年QQ 點擊榜每周 TOP 300, 冇咩廣東歌, 主要係GEM/EASON/送禮勤 個D 知名度高既 同 TVB 某D 劇歌 + 千千闕歌/BEYOND/月半小夜曲個類D 人聽10世都唔厭又成日有人翻唱既舊歌

試過系貴州條街度 聽到D鋪頭播“再見不是朋友”

咁friend幾時作首歌畀Gin Lee
Btw 係北京某大學有聽過校園電台播吃定我

點睇

正!

看Ginlee微博 北至哈爾濱都有粉絲
Laichu 發表於 2018-1-24 19:31

話晒上過大陸節目

看Ginlee微博 北至哈爾濱都有粉絲
Laichu 發表於 2018-1-24 19:31

你望下香港某啲唔紅但 Youtube 有廿萬Views既新人
佢地都有黑人粉絲 仲要識打廣東話

點睇 ...
tree 發表於 2018-1-24 15:34

你點?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

你望下香港某啲唔紅但 Youtube 有廿萬Views既新人
佢地都有黑人粉絲 仲要識打廣東話  ...
tree 發表於 2018-1-25 14:17

haha 要啲黑人用廣東話rap首歌出黎先得!
准我喜愛的都可伸手抱抱

笑話一則, 睇完就算.

點睇 ...
tree 發表於 2018-1-24 15:34

我有個北京朋友話好鍾意3am