返回列表 發帖

[Feb/9/2018] Inner Voice - 鄧小巧 (EP)

歌手:鄧小巧
唱片名稱:Inner Voice
唱片封面:

推出日期:2018/2/9
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 兩溝
2. 心靈作家
3. 可惜你是個人
4. 將沙拋給一片海
5. 和好

附加資料:
聲音這麼多 彷彿偏未溝通過
容許大家撥開界限
讓美麗滲入 等著你與我和好

出處: sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

同黑白彩虹 - 陳明憙 twins cover咁
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

以為佢會出大碟
舞來舞去 不日內開始錄音。

記得佢出兩溝嗰陣明明話係大碟

記得佢出兩溝嗰陣明明話係大碟
JayantL 發表於 2018-1-31 16:16

上個月話5首歌剛好可以表達到呢個主題

宣傳嗰張靚啲

將沙拋給一片海 個名幾吸引

樂觀啲講起碼有一首歌未曝光

上個月話5首歌剛好可以表達到呢個主題
阿mark 發表於 2018-1-31 16:21

12月頭ig live都仲話係大碟有8隻歌
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

hehe 發表於 2018-1-31 16:47

1月勁歌訪問講左得翻5首歌

起馬買兩隻支持美巧 愛巧愛巧愛巧愛巧
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

新西蘭鄧小巧

hehe 發表於 2018-1-31 16:47

留返下次用,無間斷plug 歌。

咁似欣宜扮徐子珊?  cover
iamsingingwong 發表於 2018-1-31 16:22

配合歌名兩溝: 兩溝欣宜+徐子珊

宣傳嗰張靚啲
kingsfacheung 發表於 2018-1-31 16:21

呢張靚好多…
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

新西蘭鄧小巧
hehehaha 發表於 2018-1-31 17:09

有呢隻咁好聽就好

有D祖祖feel
不過好似同個主題唔係好match咁
可能太colorful

冇筆直,大碟變EP?

冇筆直,大碟變EP?
數彩虹 發表於 2018-1-31 23:27

播得唔好,新歌外間反應又冇上一隻咁
可能啲歌儲起留返下次
之前仲話有隻叫 同檯食飯 藍奕邦填
周耀輝都有另一首

都期待,始終佢啲歌製作唔錯,慳住出都可以接受。
我寧願佢拆兩隻EP咁再派歌,如果唔係驚佢出完今次之後會冇碟出。

佢係其中一個可接受抽歌出EP嘅歌手,因為佢個團隊真係有心做音樂

回復 21# Serendipity

如果唔賣得,有歌都未必出碟

一首 可惜你是個人 已經足以要買呢只碟
真昼間の月に僕は種を植えに行くんだ

一定會買嚟支持, 驚遲啲實體碟都唔知有無

兩溝 代表紅色
心靈作家 代表藍色
可惜你是個人代表黃色
將沙拋給一片海 代表綠色??
和好 代表白色

兩溝 代表紅色
心靈作家 代表藍色
可惜你是個人代表黃色
將沙拋給一片海 代表綠色??
和好 代表白色 ...
lmml4 發表於 2018-2-3 18:51

可惜你是個人係彩虹七色

點解唔收埋 利亞的C3PO?

小弟之前同小巧做既一個新碟訪問
之後每一日都有update講新歌

小弟之前同小巧做既一個新碟訪問
之後每一日都有update講新歌
艾石仔 發表於 2018-2-4 20:25

正啊~~~~~
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解唔收埋 利亞的C3PO?
xteve 發表於 2018-2-4 14:58