返回列表 發帖
支持霏冠軍十大霸氣情歌

jason
無冠十大
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

話說點解仲未有Gin Lee???

CM會員共和榜頒獎禮2017

* 官方 Facebook:
* 官方 Instagram:

CM 共和 十大 第八位

人家 驚天之戀 妒 ...
-Prince- 發表於 2018-2-11 20:26

CM 愛將又十大喇。原來唔係難得一遇,係閃足一世

起身啦~
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

KARY第七位?????

hehehaha 發表於 2018-2-11 20:30

咁快就come???

遲咗入場添
恭喜美之
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

見到林奕匡個名 開心

好期望十大d tag最後有幾多個一

hehehaha 發表於 2018-2-11 20:30
咁快就come???
powerful 發表於 2018-2-11 20:31

kary 好持久
無咁快 come 既

* 官方 Facebookhttps://www.facebook.com/CMusichart/
* 官方 Instagramhttps://www.instagram.com/coolmusicforum/

CM 共和 十大 第七位

偏偏不想寫一首要最計算的歌
只想開始一個和弦任意的感覺
偏偏不想寫一首要最熱播的歌
此刻歌聲穿透城牆暗街黑巷

靈感床

作曲:Supper Moment
填詞:Supper Moment
編曲:Supper Moment / Adrian Chan / 王雙駿
監製:Adrian Chan / 王雙駿
主唱:Supper Moment

榜分:780

=========================================================

CM 共和 十大 第六位

要做一個有血有肉的香港人絕對不容易
為了生活 可以因為那該死的快樂捱千斤不快樂
每天在生活和生存之間的夾縫行走 也難免變得麻木
然而若生命是無限 何必自定界限
活著就無悔地 做個你愛的你
就算滿身傷痕 都會繼續去試
因為我相信 我不完美 但我可以

要準備離場了

Supper

疑似係有囡多好,傷心

skip to #5 please
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

方太????

應該唔係咁直接tag 小明掛
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

亂估刹那的烏托邦先

唔知Jason 可唔可以兩首十大

亂估刹那的烏托邦先
nicholashin 發表於 2018-2-11 20:38

我都想係呢首

#6 可惜你是個人 - 鄧小巧

kary 好持久
無咁快 come 既
-Prince- 發表於 2018-2-11 20:35

set好張靈感床先

支持共和 !!! 入場 !!!

支持共和 !!! 入場 !!!
chanchan0909 發表於 2018-2-11 20:41

你唔係主持之一咩, 而家先入嘅

* 官方 Facebookhttps://www.facebook.com/CMusichart/
* 官方 Instagramhttps://www.instagram.com/coolmusicforum/

原來我眼睛需要傾出淚
提示我 人生種種知覺也安好 沒有失去
抬頭有曙光所以珍惜淚
陪伴我 回顧美醜哭笑冷暖興衰

有淚多好

作曲:林奕匡
填詞:陳詠謙
編曲:Edward Chan / Jason Kui / Chan Siu Kei / 李一丁
監製:Edward Chan
主唱:林奕匡

榜分:803

=========================================================

CM 共和 十大 第五位

黎緊會出番 D 簡單既 tag

每年都總會有歌手單位第一次拎到歌曲獎
剛才有C Allstar 的一刻戀上
呢個單位 今日都係第一次
「係2010年發行第一張專輯,第八年得到第一個歌曲獎我諗都啱時候。」

kevinlai1621 發表於 2018-2-11 20:42

聽講佢頭先去左綵排

聽講Gin Lee已經開始眼瞓

kevinlai1621 發表於 2018-2-11 20:42
我負責幕後 ... 唔會出場

原來我眼睛需要傾 ...
-Prince- 發表於 2018-2-11 20:43

牆鑲屍首?  同903一樣排名?

入場支持小匡

聽講佢頭先去左綵排

期待一蓮托生live

每年都總會有歌手單位第次拎到歌曲獎
剛才有C Allstar 的刻戀上
呢個單位 今日都係第
「係2010年發行第張專輯,第八年得到第個歌曲獎我諗都啱時候。」

恭喜Phil!

#5 ToNick

聽講Gin Lee已經開始眼瞓
hehehaha 發表於 2018-2-11 20:43
Gin 粉等陣先啦 !!!

長相廝守 is coming!!!

唉 係咪最悶個首歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢幅又係好夾,ed 整 group 圖特別有feel

hehehaha 發表於 2018-2-11 20:45

疑似六至十 同 一至五係分別由兩個人寫啵

d圖靚到

powerful 發表於 2018-2-11 20:48

今年個設好高質!!!!!
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

正!
不過第六位果張呢... 就...

難道我可以扭轉宿命 重遇你一次
難道故事終結早已注定  沒法制止
其實我不理一切 挑戰拼命試
攀險峰千次萬次
沿路滿地佈著剌  也沒有在意
即使傷過無數次  仍會願意

長相廝守

作曲:ToNick
填詞:梁柏堅 / 薑檸樂
編曲:ToNick
監製:Adrian Chan / ToNick
主唱:ToNick
榜分:864

CM 共和 十大 第四位

改變唔一定係壞事
相較於以往常規性既出碟
今年呢個歌手單位算係慢工出細貨
神每個細節計好的
人生有時候就係需要適時既休息同停頓
關心身邊既人和事 感受呢度一直被遺忘既美好

多謝欣賞

難道我可以扭轉宿 ...
-Prince- 發表於 2018-2-11 20:50

Kary!!!!!!
Come With Me!!!!!!

多謝欣賞
ed8671ed 發表於 2018-2-11 20:51

好正

神級歌手唔係得個第四下話???
仲要輸佢同公司小妹?

叱咤第四位 CM都第四位
KARYYYYYYYYYYYYYYY

小霏
我們的總和