返回列表 發帖

一早求婚!羅力威晒婚照宣布3.31娶雨僑

恭喜!恭喜!31歲嘅歌手羅力威喺Facebook宣布與32歲嘅女友雨僑結婚,仲晒出婚紗照發表長文:「走在一起大約7、8年的時間 很奇妙找到了一個和我在很多方面都很合拍 和一樣不計較的人 例如相識紀念日 情人節 甚麼節日該送甚麼禮物 甚至生日 等等 所以在一起久了連幾年老實講都不會去算 因為我想大概從此就不會分開了 因此沒有必要去算...

之前有被問到求婚的時間與情況 其實我根本不是記得很清楚 我是在甚麼情況下求 而她在甚麼情況下答應 其實一切都是很隨意 但也是很肯定的 所以如何的形式不重要 最重要是兩個人思想一致 價值觀相同 性格互相互補 互相相愛 才是最重要

謝謝我們的家人 朋友 支持者 觀眾 聽眾 圈內圈外的每一位 成就了我們這一對 沒有你們的支持和憎惡 沒有你們的維護與謾罵 很多事情也許會有不一樣的發展 偏偏該發生就會發生 該結婚就要結婚 這就是緣分 所以最後我要冒昧的跟大家報告一下 我們要結婚了 喜歡雨僑的靚仔們千萬別憎惡我 喜歡我的美女們也請不要討厭她 因為人類都應該相親相愛哈哈哈 在這裡(裏)祝大家有情人終成眷屬 謝謝你們的閱讀和時間 我愛你們 我愛你 雨僑。」

至於雨僑亦喺Facebook發文承認:「我倆將於2018年3月31日舉行結婚典禮,一起步入人生下一個階段。」

恭喜
不過點解llv仲係成陣娘味

死啦!喺唔喺得我覺得驚訝?

總係覺得佢地兩個好唔襯

不過都恭喜曬佢地  有情人終成眷屬

恭喜
不過點解llv仲係成陣娘味
kanxd 發表於 2018-2-5 12:51

雨僑 llv 陣娘味就 OK 啦 恭喜恭喜

總係覺得佢地兩個好唔襯

不過都恭喜曬佢地  有情人終成眷屬 ...
sunshine 發表於 2018-2-5 13:01

可能有些野佢地兩個好夾呢。。

Congratulations
利申:唔係鏡粉

想知LLV婚禮會點致詞
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

100萬題目
第一屆亞洲星光大道冠軍係邊個
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

100萬題目
第一屆亞洲星光大道冠軍係邊個
b01091018 發表於 2018-2-5 14:10

亢帥克

篇文都寫得幾可愛,完全冇古靈精怪,
一定係雨僑執過黎
祝福他們。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

喜歡雨僑的靚仔們千萬別憎惡我
喜歡我的美女們也請不要討厭她
因為人類都應該相親相愛哈哈哈

w_c?

哇蛋記今年都幾多人結婚,幾時到XX

恭喜佢啦 希望結完婚事業有啲起色
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

亢帥克
stephybest 發表於 2018-2-5 14:22

我會答錯
anyway 恭喜佢哋

想知楊生會唔會包起酒席

亞記都執左 浸亞記味仲係到
BTW唔好再扮周杰倫唔該
ANYWAY恭喜哂
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

想知楊生會唔會包起酒席
kayzzz 發表於 2018-2-5 16:55

楊生心諗:吓乜原來佢仲喺我公司架?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

幾時到立立

總係覺得佢地兩個好唔襯

不過都恭喜曬佢地  有情人終成眷屬 ...
sunshine 發表於 2018-2-5 13:01

我都覺佢兩個睇落好唔襯

我其實好想知佢地平日係點相處

Llv 個樣好毒

雨僑有d似男人扮嘅女人

雨僑有d似男人扮嘅女人
NelsonWu 發表於 2018-2-6 21:43
咪係 咩料
明明平時d vlog個樣都唔係咁
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

雨僑有d似男人扮嘅女人
NelsonWu 發表於 2018-2-6 21:43

llv有d似女人扮嘅男人
雨僑有d似男人扮嘅女人
所以佢地兩個好襯

其實雨僑幾正
有樣有波有學識
Happy and Blessed.

Congratulation!