返回列表 發帖
想問下畫質點?The players果隻都幾低清

睇完DVD1, 點解可以剪得咁L 差
好多偷拍鏡頭, 仲有D 鏡頭又勁手震
應該係我睇過剪得最差既演唱會DVD

應該係我睇過剪得最差既 ...
Kyle_ 發表於 2018-2-12 00:40

淨係睇左你瞞我瞞果part已經想叫佢回水
又蒙 又震

應該係我睇過剪得最差既 ...
Kyle_ 發表於 12/2/2018 00:40
因為佢好多都係喺台上有個人碌黎碌去咁影 = =?
睇live 唔明嗰條友有乜用, 場內金am 又無用到架喎
原來拎左黎出dvd = =:

點解咁多畫面可以一直in&out of focus
太多鏡頭好似偷拍
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

講到隻碟剪得咁差
有冇人想放比我
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

有無人留意到 好多鏡頭係同Joox直播嘅畫面一樣

閱後即焚個live係咪喺studio重錄過?
我記得當時睇live佢啲歌詞唱得亂七八糟wor
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

個拍攝手法幾型喎我覺得!同埋好多錯歌詞都執返晒(唔知係咪用左第一場),有幾首套左落Joox個version之後,變左唔夾口型,DVD個拍法就完全冇破綻

個拍攝手法幾型喎我覺得!同埋好多錯歌詞都執返晒(唔知係咪用左第一場),有幾首套左落Joox個version之後 ...
Crooks 發表於 2018-3-3 14:04

呢種拍法係永久保存去到沒有你果PART係幾好

但之前果堆慢歌既時候唔知佢影咩, 無咩FOCUS
再加上剪得太亂, 真係睇到頭暈眼花

閱後即焚個live係咪喺studio重錄過?
我記得當時睇live佢啲歌詞唱得亂七八糟wor ...
JayantL 發表於 28/2/2018 16:42
定用REHERSAL?

定用REHERSAL?
kwanie 發表於 2018-3-4 23:28

應該係重錄
因為成隻歌都聽得出同joox直播嗰日一樣
只不過錄返錯嗰啲歌詞

但呢隻碟真係執得好唔掂
「為了像那俗語所講」呢句
執得都幾樣衰下 明顯兩截唔同都出街
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

應該係重錄
因為成隻歌都聽得出同joox直播嗰日一樣
只不過錄返錯嗰啲歌詞

但呢隻碟真係執得好唔掂
「為 ...
JayantL 發表於 2018-3-5 00:15

唔係好聽得出個分別㖭
如果係重錄
好心錄埋你瞞我瞞
成隻碟唯一想skip就係呢首

唔係好聽得出個分別㖭
如果係重錄
好心錄埋你瞞我瞞
成隻碟唯一想skip就係呢首 ...
Crooks 發表於 2018-3-5 09:33

我戴住耳機聽閱後即焚真係好明顯wor
本身live係成句歌詞lur咗
而家出碟版本雖然錄返啱 但嗰句歌詞前後執到好似cut開咗兩個track咁
啲effect好似同大陸啲唱歌app自己重錄一樣咁

我諗佢應該都係想原汁原味啩
所以淨係重錄返啲錯詞?

講到隻碟剪得咁差
有冇人想放比我
dongbb2332 發表於 2018-2-17 14:58

乞衣出沒注意

講到隻碟剪得咁差
有冇人想放比我
dongbb2332 發表於 2018-2-17 14:58

買一手碟谷銷量啦
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

乞衣出沒注意
jose 發表於 2018-3-5 10:08

又冇話唔比錢
買一手碟谷銷量啦
John 發表於 2018-3-5 10:46

多我一隻唔多
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

陳柏宇 - SPEECHLESS LIVE IN CONCERT 2017 (2BD)

首批送海報一張
Release Date:13-Apr-2018

全城力撐 以磚頭搭出四面台 陳柏宇首度躍登紅館開唱
JASON CHAN  SPEECHLESS 2017演唱會
樂迷永久保存30首11年金曲全放送
演唱會以高清拍攝特別收錄幕後製作花絮

BD 1:
01. OVERTURE
02. 霸氣情歌
03. 回眸一笑
04. 意識形態監獄
05. 夭心夭肺
06. 勉強共勉之
07. I Miss You
08. 交叉神經
09. 請跟我走
10. Hard to Say Goodbye
11. I Will Be Loving You
12. 繭
13. 你瞞我瞞
14. 逸後
15. 航拍
16. 永久保存
17. 磚頭
18. 没有你, 我甚麽都不是
BD 2:
01. 我瞞你們
02. Jeep
03. 別怕失去
04. 讓子彈飛
05. 固執
06. 原諒我怕黒
07. 閱後即焚
08. 車匙
09. 斷絕來往
10. 尊嚴
11. Don’t Cry Baby
12. 別來無恙
13. 告別之前
14. 想創
15. 演唱會幕後

Source: echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

DVD + CD 都賣到咁貴
唔知 BD 會賣咩價呢

DVD + CD 都賣到咁貴
唔知 BD 會賣咩價呢
Alanalan 發表於 2018-4-7 16:10

如果參考c all star個concert碟,個價錢應該唔會差太遠,主要原因係bluray 唔跟cd~

賣貴少少當是幫阿b女提前收利是
舞來舞去 不日內開始錄音。

點解佢既演唱會永遠無字幕

陳柏宇 - SPEECHLESS LIVE IN CONCERT 2017 (2BD)

首批送海報一張
Release Date:13-Apr-2018

全城力撐  ...
hinz 發表於 2018-4-6 18:07

HMV有簽唱會
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Bd 內容係咪同 dvd 一樣架?