返回列表 發帖
佢喺環球嘅碟唔洗比較
隻隻都係最正
jose 發表於 2018-2-7 22:05

比較個cover囉咁
最靚係Across 原因就唔講啦

其實如果換左個封面 成件事會好好多
當年美淫個隻都順眼
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實如果換左個封面 成件事會好好多
當年美淫個隻都順眼
帥小寶` 發表於 2018-2-7 22:23

奉愛之名mv求其cap個shot都靚過現在呢個
或許剩係一個維園泳池實景

奉愛之名mv求其cap個shot都靚過現在呢個
或許剩係一個維園泳池實景
hehehaha 發表於 2018-2-7 22:27

雖然而加呢個樣係好反映到佢當下既心態:我唔lun care啊
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

亂黎.....成隻碟收山味極濃
FIGHT for 陳柏宇

好唔想KARY退休啊 :(
唔想人生就咁少左個精神食糧

14年15年同17年都係有KARY陪我再撐過去
先令到我既人生可以咁精彩咁豐盛

我愛雨霏
反對收山

必買!! 我屋企嘅霏霏區又多一隻碟
雖然有D hea, 但呢個都係好嘅方法
始終最幸福的眼淚都隔左2,3年
同埋佢宜家又唔係產量多, 要等一隻大碟都唔知要等幾耐

BTW 個封面好靚

咁會唔會好D

TrackList:
CD 1
1. Come with Me feat. AF (新歌)  
2. 奉愛之名 (新歌)
3. 歸宿
4. 不遠不近
5. 狠狠
6. The Present
7. 就有就有
8. 第一季
9. 生我的命
10. 逆轉
11. 豔羨
12. 一分鐘稀客一分鐘色誘   
13. 想入非非   
14. 我敢愛   
Bonus Tracks:
15. Come With Me feat. AF (Dough-boy remix)
16. 狠狠 (子彈煙花mix)

CD 2
1. 最幸福的眼淚 (新歌)
2. 愛徹底 (新歌)
3. 我本人
4. 吳哥窟
5. 紫禁情
6. 告白
7. 生命樹   
8. 人非草木
9. 蘇眉
10. 今夜煙花燦爛
11. 留不低
12. 弄潮兒
13. 沒有花收的日子   
14. 流螢   
15. 一千個假想結局
Bonus Tracks:
16. Come With Me feat. AF (Sidechains remix)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

再美麗的夢也有發完的一刻
Happy and Blessed.

佢想形容霏姐d歌恐怖到觸目驚心
所以用觸目?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

咁會唔會好D  

TrackList:
CD 1
3.  ...
hehehaha 發表於 2018-2-7 23:39

已經好好多
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

到底發生咗咩事:((
巡唱爛尾 新碟變精選
好撚想喊
jose 發表於 2018-2-7 21:08

其實點解巡唱會爛尾
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

陰公,仲衰過AGA翻炒舊歌出碟
難得幾首新歌都好聽,就做多幾隻歌出EP好過
依家搞到咁肉酸何必呢

咁會唔會好D  

TrackList:
CD 1
3.  ...

我好開心真係好開心
大家聽完奉愛之名
CM充滿大愛好愛我霏

我好開心真係好開心
大家聽完奉愛之名
CM充滿大愛好愛我霏
Frankiekiekie 發表於 2018-2-8 01:26

我唔係佢fans, 對事唔對人,入咗環球覺得佢啲歌同唱片做得唔差

原來我霏都系安室粉果然有品味識貨

不過封面就真心hea
竟然用雜誌相仲要唔靚...
而且選曲好唔用心
等咁耐竟然交行貨?
俾呢啲嘢我哋?
環球究竟點諗架?
咁都可以過關?
你良心唔會痛咩?
完全侮辱咗之前啲單曲封面!!!
好彩最後仲有一首新歌未曝光
其實可以出EP囉
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

仲諗住佢會開紅館,點知要收山,佢之前係訪問講過話今年冇long-term plan,睇來依家short-term plan都冇,唯有希望佢過幾年出番來唱啦,不過真係鄧佢唔低,被Gin Lee食左女銀(金)個位。

仲諗住佢會開紅館,點知要收山,佢之前係訪問講過話今年冇long-term plan,睇來依家short-term plan都冇, ...
angelicdestiny 發表於 2018-2-8 06:18

Karma's not a liar
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

仲諗住佢會開紅館,點知要收山,佢之前係訪問講過話今年冇long-term plan,睇來依家short-term plan都冇, ...
angelicdestiny 發表於 2018-2-8 06:18

笑死人 GIN 唔攞既都唔輪到佢啦

咁會唔會好D  

TrackList:
CD 1
3.  ...

呢張靚過封面好多
其實可能將4首新歌整成EP 仲好

人太幸福 工作自然就冇野心
Cover完美表達"唔想撈"既樣

點解無苦苦?

想入霏霏
點都要留個CM
最幸福的眼淚都叫做新歌

咁會唔會好D  

TrackList:
CD 1
3.  ...

痴線呢幅靚十萬倍

唔知首CWM十大高位係唔係環球想用來挽救美霏?
比較想知幾時再可以見到霏霏單手攞獎
如果美霏都退出樂壇, 真係樂壇已死!!!!!
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

一山不能藏二虎,何況三虎,實有人退出

幾年前既kaykayiskay今日到自己
Kary如果去寰亞都唔差

成件事hea到咁唔想含淚買。。。
我們的總和

咁會唔會好D  

TrackList:
CD 1
3.  ...

我比較想買你呢只

咁似當年趕出碟嘅P.S.I Love You

咁似當年趕出碟嘅P.S.I Love You
jasonng 發表於 2018-2-8 15:45

咁Kary下一隻碟應該係hi fi碟
翻唱憶蓮歌曲

嬲 tracklist 順時序排既應該將所有自戀快歌放埋一齊先岩

咁會唔會好D  

只聽CD2就夠.

TrackList:
CD 1
3.  ...

我既霏霏唔淮收山!
以後仲有邊個唱自戀快歌比我聽讓世界艷羨?

我既霏霏唔淮收山!
mc) 發表於 2018-2-8 17:52

聽香女人啦咁  
「我是一個香女人」

我既霏霏唔淮收山!
mc) 發表於 2018-2-8 17:52

Gin Lee咪有首隨咩而來隨咩兒去

咁Kary下一隻碟應該係hi fi碟
翻唱憶蓮歌曲
hehehaha 發表於 2018-2-8 16:12

你漏咗隻Why Not 喎
即係仲有新歌聽

其實果兩派都好汁 點解要咁樣出法
啲雙子座真係一時一樣
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

霏妹的輝煌時刻
jose 發表於 2018-2-8 13:06

呢兩年環遊世界 啲錢用完未

愛徹底正喔
rubylovessss 發表於 2018-2-8 23:31

希望播到十大頭三!

呢度咁多粉
就咁新曲EP另外再出精選
球記隨時收多幾萬蚊

有無小道消息確認我霏續約或者轉會?唔捨得佢收山 霏式自戀快歌後繼無人
舞來舞去 不日內開始錄音。

有無小道消息確認我霏續約或者轉會?唔捨得佢收山 霏式自戀快歌後繼無人
黃家正 發表於 2018-2-9 04:57

人若變記憶便迷人。:)

15年8位數續約兩年早就過咗啦
目前睇嚟都系走人架啦
出張咁嘅碟嚟交貨~

我霏最正精選系18CUTS
其餘精選都系垃圾
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

愛徹底 (lyric) sounds like 奉愛之名 Part 2

上帝、愛是忍耐..........

估唔到霏霉都有今日

碟名咁似kay離開環球嗰時個隻精選 最好的時刻

等唔等到端午節先買好
可以第二版有come with me demo同奉愛之名NG version加remix

有喜事 停工生b