返回列表 發帖

不要死在崇拜裡 - Supper Moment

單選投票, 共有 55 人參與投票
56.36% (31)
7.27% (4)
7.27% (4)
0.00% (0)
29.09% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲: 不要死在崇拜裡
主唱: Supper Moment

派台日期: 2018-2-2

http://www.joox.com/#/single?id=ek+EDAa+EZQ5pyCmMgPX7w==

作詞: Supper Moment
作曲: Supper Moment
編曲: 王雙駿, Adrian Chan, Supper Moment

請收起 收起你的崇拜
睇清楚 睇清四方神怪
愚蠢是你完全相信眼看到的
愚昧是你完全相信耳聽到的
危機是你以為你愛也愛你的
危險是你像獵物無氣味無聲被殺死
無知被殺死

跟指標 指標有天淘汰
搞清楚 搞清各位病態
危機是你以為你愛也愛你的
危險是你像獵物無氣味無聲被殺死
(Dont let the world
let the world shape you)
無知地殺死
let the world)

不要 不要 死在你的崇拜裏

無聲地殺死
無知被殺死
無聲地殺死
無知被殺死
let the world )

咁多一分既?
好正WOR 呢首
5分

有好多聽唔慣鐵記式既歌 或者真係hater啦

難道鐵樹蘭歌SupperMoment唱?!

唔好將濕扒嘅歌路轉左去鐵樹蘭wo..

鐵樹蘭嗰啲仲激啦,呢隻邊有得比。

都未有嘶吼聲。

無貨拿? 要開始玩呢啲拿?
d 正面熱血小品野去晒邊??

串淫Kay...正
呢兩句已經五分

同鐵樹蘭無得比啦
而家咪同以前機械人同一個Level

感覺比live易入口好多 幾正丫

唔鍾意聽呢d,俾返鐵樹蘭唱啦

其實上年11月都唱過...呢D係迷幻型既歌...同鐵記都唔同種類...
不過都算新鮮既...SUNNY話呢首歌係成隻碟最暗黑風既歌...其他就唔係

好正喎 喜見佢地唔會原地踏步 有唔同新嘗試
兩段interlude簡直有國際級數

唔识欣赏啊
Who's afraid of little old me? You should be!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

俾返鐵記唱
加返兩句咆哮聲就正

俾返鐵記唱
加返兩句咆哮聲就正
hlyung 發表於 2018-2-12 09:40

講真,鐵樹蘭通常只派903,就算派多兩三個台都唔會太大分別,始終其他台未必識欣賞 heavy metal,鐵樹蘭又唔係主流樂隊,hit嘅機會較細
反觀 Supper Moment,就算冇追開香港樂壇都應該識,即使出到嚟較果可能唔及鐵樹蘭,但係hit嘅機會應該會大啲

其實首歌幾洗腦 偏得黎已經算好容易接受...
同意樓上 首歌幾適合SM呢個身份唱

評分人數

好過上年D pop又唔係好夠搶果D,今隻好好多
睇完MV好好多
FIGHT for 陳柏宇

出碟未
已經plug咗七八首

開始覺得好好聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

唔多喜歡。。好似愈來愈悶。。

唔多喜歡。。好似愈來愈悶。。
kk8733 發表於 2018-3-9 15:01

唔會悶過大丈夫掛

唔會悶過大丈夫掛
stopzi 發表於 2018-3-9 21:43

覺得SM 好似D 歌差左。。

唔會悶過大丈夫掛
stopzi 發表於 2018-3-9 21:43
人地淨係會聽 K 歌呀嘛

kk8733 發表於 2018-3-9 21:47

說再見了吧同靈感床都好高質 Wor

說再見了吧同靈感床都好高質 Wor
bagfgfcde 發表於 2018-3-9 22:14

0 感床 正。其他一般。。

kk8733 發表於 2018-3-9 21:47

呢首正到傻左喎

不要死在崇拜裡會有國語版
WYMAN填詞
聽到都覺得PUN

WYMAN填詞
聽到都覺得PUN
艾石仔 發表於 2018-3-9 23:22

咁SM一路都有唱開國語嘅...
雖然我仲記得《過後》啲國語真係笑死人
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

WYMAN填詞
聽到都覺得PUN
艾石仔 發表於 2018-3-9 23:22

咪搞啦唱國語

轉拍個下好。。classic? (音樂盲
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

咁SM一路都有唱開國語嘅...
雖然我仲記得《過後》啲國語真係笑死人
JayantL 發表於 2018-3-9 23:38

但過後真係好聽 而且啱填國語詞
呢首就...

國語版⋯⋯諗落都覺得奇怪