返回列表 發帖
有好多人都想佢死好耐啦, 容迷+維穩份子
家下仲要得罪成班醫學權貴, 美淫大不了咪唔撈, 人 ...
Lewis 發表於 2018-2-10 10:32

某啲粉個心黑到一個點
根本想佢死好耐
而家仲唔落井下石咩

其實我唔明點解某啲粉都仲咁憎佢
十年黎從來都唔化

不過某啲生物又會話人轉移視線架喇
原來呢度唔講得某啲粉響呢件事上特別黑心
原來唔討論謝太有幾錯而討論單野引申出黎既某啲粉特別黑心既現象
就係智商低同唔長大
神級logic 兼有品到一個點
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

其實我唔明點解某啲人咁on _ 添
十年黎從來都冇長大過
見錯左駁唔到就轉移視線去容粉度
錯左就錯左啦 又唔係得容粉話佢
不過算啦 某啲人智商係咁上下
跌左落地都要攞翻扎沙 都唔係咁肉酸啦 bye

我反而覺得醫學界啲人反應咁大好奇怪,日日都要澄清解釋又即刻搬出數據,平時都唔會咁落力,行徑真係有點可 ...
Serendipity 發表於 2018-2-10 12:12

佢地吾回應先奇怪
依家謝安琪係用佢地認為錯既資料去公然挑戰主流醫療制度
即時出泥澄清有咩咁出奇
再加上佢吾係呀豬呀狗
佢係一個有影響力既藝人
吾通吾出泥解釋 由得無知既市民完全相信佢D有錯既資料?

同埋醫學界跟本經常會就民眾既誤解出泥解釋
今次因為關謝安琪事 所以先咁多人留意姐
吾代表平時冇

嘩啲人樣衰到 edit 舊po
然後話自己預知人地會講乜乜乜
笑鬼死

啲粉講幾句 謝安琪唔會脆弱到收檔
但係佢部分fans個玻璃心就唔同啦
That's why 我尊重謝安琪但唔尊重乜鬼hotel

簽名被屏蔽

嘩啲人樣衰到 edit 舊po
然後話自己預知人地會講乜乜乜
笑鬼死

啲粉講幾句 謝安琪唔會脆弱到收檔
...
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 14:18

謝安琪係依件事上 其實都唔算咩大錯
佢第一時間走出黎交代件事亦好盡責
可怕既係佢個班(某幾位)粉絲完全表現出咩叫 無知/不負責任/膚淺/低智
不斷同佢兜兜兜 兜到最後又要拎番容祖兒出黎講

其實一直都好希望佢地只係上網扮出黎 真人唔係咁
因為當我知道香港地係有一班咁既人存在
我會覺得好恐怖

原來呢度啲post 唔edit 得
Edit 都見到有時間架啦高能
原來咁就代表有預知能力
最多咪唔出聲畀啲一言堂大學雞贏囉

同埋我而家先知自己係謝太fans
原來對某啲粉反感
張profile pic 有謝太張相就一定係佢啲粉
根據此logic
我又會討論靚容side track concert 又有靚容既樣響profile 我唔是容粉?
已經對人地人身攻擊咁有品架啦
仲要咁神級既推斷能力
咁條友慢慢人身攻擊落去啦

同埋好明顯我無一句係講緊謝太有冇錯
認錯人定點呀
T 字頭個啲關我 _ 事咩

係咁先

原來呢度啲post 唔edit 得
Edit 都見到有時間架啦高能
原來咁就代表有預知能力
最多 ...
ricnature 發表於 2018-2-10 14:30

OT講句
講人身攻擊既點夠你地班反祖勁?

其實謝小姐講既野有謬誤係事實,但有d_粉趁機搞事都係事實(當然有一部分係理性分析)
討論後者就係轉移視線?大佬,前者仲有討論空間咩,都有哂結論啦,係d食古不化定係專登玩曲線先會堅持佢言論完全無錯誤之處,有正常智商既人都唔會捉住依d個別例子無限放大啦,抑或係別有用心就心知肚明啦

見到樓上群魔亂舞食下花生都幾有趣既

簽名被屏蔽

其實我唔明點解某啲人咁on _ 添
十年黎從來都冇長大過
見錯左駁唔到就轉移視線去容粉度
錯左 ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 13:32

其實兩樣嘢無矛盾架喎
美淫今次柒左同埋有班人一直想佢死都係事實
依家只係唔明點解一單咁無聊嘅私人錄音,有咁多人要發到咁大姐
既然美淫係錯嘅無視佢嘅講法咪得,佢都無諗住個錄音要公開發佈
個個唔話外洩者炒作單嘢反而鬧個babycondom師奶都夠好笑

曲咩缐姐 對與錯相對的 謝安琪資料有唔岩地方 唔代表錯得曬
    即係好似你打份野 有錯字 係咪成份 ...
tributehotel 發表於 2018-2-10 14:38

其實佢諗嘢個方向係無錯,呢個世界唔係人地話咩就係咩
佢係柒在扮曬專家懶醒同人分享有錯嘅資訊姐
如果佢成個錄音只係反問,唔好將啲嘢講到咁實牙實齒反而無事

仲有,你地話咩美淫fans護航都夠好笑
出面L有人理你地講咩
事實呢單嘢最大結論就係美淫堅係對社會好大影響力,講嘅嘢真係會影響到好Q多人
而唔係好似你地喺呢個無人流嘅壇廢up一番完都無人理

其實兩樣嘢無矛盾架喎
美淫今次柒左同埋有班人一直想佢死都係事實
依家只係唔明點解一單咁無聊嘅私 ...
Lewis 發表於 2018-2-10 14:38

我只係針對某會員既長時間言論而已 (唔係只係今次)
其他會員 (包括你) 唔好太敏感

仲有,你地話咩美淫fans護航都夠好笑
出面L有人理你地講咩
事實呢單嘢最大結論就係美淫堅係對社會好大影響 ...
Lewis 發表於 2018-2-10 14:44

其實我想講最後個句好耐
唔響度講野又唔會少左條毛
出面無人知無人care 呢度啲人講乜
呢度來來去去咪得個幾條友講野
容不下其他意見講下啲粉既現象
我呢啲唔出聲過主又有乜所謂
趕下趕下得返容粉同T 字頭

有幾奇怪?
有啲咁嘅 False News
仲要好多無知婦孺都信到十足
梗係要出嚟澄清啦
第一 疫苗訂咗但係公眾因 ...
616.1314 發表於 2018-2-10 12:29

原來啲疫苗唔駛錢打?我真係唔知,咁點解接種率得10%?
我覺得醫學界澄清好正常,不過要連續澄清三日就未見過了。我相信謝安琪嘅見解都唔係新觀點,如果係咁應該一早澄清。其實醫學界都唔會無條件鼓勵市民打,始終有超微但唔係零風險,最後一定加句免責聲明(叫你自己判斷)。既然係咁佢哋澄清唔正確資料已經足夠,數字上亦好難講係高定低,因為比較唔到同一個人有或冇接種疫苗的染病比率差多少。

原來啲疫苗唔駛錢打?我真係唔知,咁點解接種率得10%?
我覺得醫學界澄清好正常,不過要連續澄清三日 ...
Serendipity 發表於 2018-2-10 14:53

https://www.chp.gov.hk/en/features/18630.html
部分人士的確係免費接種疫苗

連續澄清三日...
我相信係因為 Keep 住有 False News 傳出嚟
謝安琪段錄音之後黎明又開 Post...

唔會無條件鼓勵市民打 —> 呢個要睇吓係咩疫苗,同埋亦都有好多因素影響
有啲疫苗的確係強制要打(http://www.fhs.gov.hk/english/ma ... alth_recommend.html

仲有疫苗唔係淨係減低你病嘅機會
亦都會減低你病咗之後有 serious complications 嘅機會
所以就算打完病咗都唔代表啲疫苗無用
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實我想講最後個句好耐
唔響度講野又唔會少左條毛
出面無人知無人care 呢度啲人講乜
呢度來來去去咪得個 ...
ricnature 發表於 2018-2-10 14:50

你每次每次每次係威係勢毫無邏輯咁9Up
比人指正串完每次每次每次都話冇自由又話一言堂
又話吾care係依個壇出聲但又會隔冇幾耐又彈番出泥
究竟你幾時先肯走

你每次每次每次係威係勢毫無邏輯咁9Up
比人指正串完每次每次每次都話冇自由又話一言堂
又話吾care係依 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-10 15:08

係囉
咁冇所謂就過主啦

你見之前 L會員 講容粉我唔會反駁
就知有時係人既問題
上面我個BB講得好啱 : 分析同抽水真係兩回事黎架

簽名被屏蔽

Bingo ! Kay 真係民間最喜愛女歌手 影響力絕對係爆滿!
     如果容祖兒講 大家當笑話聽 仲要依家政 ...
tributehotel 發表於 2018-2-10 15:11

Medic Secrets
16 hrs ·
"謝安琪疫苗事件最荒謬嘅並唔係謝安琪嘅言論, 而係竟然有一班人寧願相信謝安琪嘅個人意見都唔相信科學
你有權質疑香港嘅醫生, 亦都有權質疑生產藥疫苗嘅藥廠唯利是圖, 但請問你有乜嘢資格走去質疑世界衛生組織同美國嘅美國疾病管制與預防中心
你走去信自然療法唔緊要、你有病唔去睇醫生係你嘅選擇、你唔想打流感針去冒患流感嘅風險都係你嘅選擇
儘管閣下o既智慧係低到寧可相信一個無知婦孺喺Whatsapp群組純屬吹水嘅錄音都唔信專家; 但唔該各位記住亂咁瘋傳消息再加鹽加醋不單止有機會累死其他人, 仲可能犯咗不誠實使用電腦罪; 當年就有人因為發放香港成為 SARS 疫埠嘅假消息而被判罪
自己想死唔緊要, 千祈唔好連累無辜嘅人; 你叫人哋唔好打流感針等於做咗有機會半個殺人兇手
前線醫護人員去對抗呢場流感已經做到就嚟半死, 仲要浪費寶貴時間去解答謝安琪提出嘅低能問題簡直就係雪上加霜!
麻煩各位喺發放消息之前用自己個腦諗一諗, 唔好累己累人!"

Ref: https://www.facebook.com/MedicSecrets/posts/1829601170446622
二〇二三年度全女班投票

Medic Secrets
16 hrs ·
"謝安琪疫苗事件最荒謬嘅並唔係謝安琪嘅言論, 而係竟然有一班人寧願相信 ...

但唔該各位記住亂咁瘋傳消息再加鹽加醋不單止有機會累死其他人, 仲可能犯咗不誠實使用電腦罪; 當年就有人因為發放香港成為 SARS 疫埠嘅假消息而被判罪
自己想死唔緊要, 千祈唔好連累無辜嘅人; 你叫人哋唔好打流感針等於做咗有機會半個殺人兇手

616.1314 發表於 2018-2-10 15:15

Exactly!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

點解同一個point可以loop咁多次

你段說話 憑咩質疑 謝安琪係無知婦孺 ?
    點解咁多人信謝安琪 都唔信 醫生?
     因為太多醫生 ...
tributehotel 發表於 2018-2-10 15:26

多醫生冇醫德 = 全部醫生冇醫德?
多女歌手唱歌走音 係咪 都係 全部 女歌手唱歌都走音?
仲有,形象好 唔等於咩都可以講,唔好甘丟架啦好心。
...

其實謝小姐講既野有謬誤係事實,但有d_粉趁機搞事都係事實(當然有一部分係理性分析)
討論後者就係轉移視 ...
kayzzz 發表於 2018-2-10 14:33

人性更見美好
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

段野自己話多人信謝
    食咩住? 試下今次係害祖兒講 你覺得後果會點 ? ...
tributehotel 發表於 2018-2-10 15:34

我幫祖兒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我幫祖兒
John 發表於 2018-2-10 22:06

盧寵茂賤格 所以所有醫生都信唔過
咁容祖兒係雞 係咪所有歌手都係雞? ...
John 發表於 2018-2-10 02:23

Ok

反OT: 支持謝安琪

謝安琪相信既野根本就一大部分市民既諗法,乜一定要相信主流/政府講既野?
根本好多政府官員/醫護人員都無打疫苗,專家指成效都一半半

謝安琪常識錯根本唔係重點,個point唔係呢度,好多人為反人而反lol

可唔可以扮媽媽C9,就可以入 Kay 的私人 group, 無限聽她的錄音?

簽名被屏蔽

拿 証據呀 各位

酒店兄,此言差矣!
政府言論有一定根據!
真係知其一不知其二,在5年前,美國有人曾經係美國政府所認為Kay粉安全的情況下,私下做檢驗,結果發現所有Kay粉體內均含有鉛,鋁,水銀等對人類有害的複合物! 所以成件事,風穴來風,事必有因! 唔好甘信足謝安琪先得架,分分鐘同商家佬黑箱作業也不為人知! 係你無知份唔知姐,酒店兄! 世界唔係你所想這麼簡單! 如果你想得這麼簡單,甘你同你囗中所講的祖粉無異!! 請三思!!!

簽名被屏蔽

Natural News
大笑左

簽名被屏蔽

仲有其他資料來源 ncbi medcrave
     其實衛生署話無水銀 唔代表無水銀化合物 或其他金屬性物質?
...
tributehotel 發表於 2018-2-11 12:07

「衛生處話無水銀 唔代表無水銀化合物」
之前唔知邊個話
謝安琪話有水銀,疫苗入面有水銀化合物
所以都係有水銀 所以謝安琪都係啱
上一刻就將水銀同水銀化合物撈埋嚟講
呢一刻就將兩樣嘢拆翻開 你都得㗎喇
二〇二三年度全女班投票

簽名被屏蔽

「衛生處話無水銀 唔代表無水銀化合物」
之前唔知邊個話
謝安琪話有水銀,疫苗入面有水銀化合物
所以都係 ...
616.1314 發表於 2018-2-11 12:30
做咩姐 信謝安琪段錄音先叫有邏輯有批判思考!

謝安琪常識有問題,所以謝安琪講既野係好有道理!
政府、醫生常識有問題,政府、醫生講既野一定無道理!

祖粉唔好搞事啦

簽名被屏蔽

咁即係你都同意Kay Kay 無講錯啦!
tributehotel 發表於 2018-2-11 12:33

FYI
http://www.info.gov.hk/gia/general/201802/08/P2018020800557.htm
https://topick.hket.com/article/2008580/衞生署反駁謝安琪言論:本港疫苗沒有水銀及鋁
無水銀 亦都無水銀化合物
Bye
二〇二三年度全女班投票

大佬 果D邊係常識  係化學/ 醫療知識黎㗎 反Kay 反儍左呀?
tributehotel 發表於 2018-2-11 12:38

係 嗰啲係醫學同化學嘢嚟
所以唔識咪唔好亂講囉
謝安琪唔識仲講到似層層好似好啱好確定好有根據咁
所以佢咪有錯同有責任囉

上面版主都講咗
謝安琪出咗嚟認
所以都叫做負翻個責任
所以其實我地唔係屌佢喎
只係屌你呢個 On_ 仔
不斷喺度死雞撐飯蓋
話佢無講錯同無責任
二〇二三年度全女班投票

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

係 嗰啲係醫學同化學嘢嚟
所以唔識咪唔好亂講囉
謝安琪唔識仲講到似層層好似好啱好確定好有根據咁
所以佢 ...
616.1314 發表於 2018-2-11 12:44

你永遠都無法叫醒一個裝睡的人。 唔好勞氣

痴線仲嘈緊架原來 -____-"

OT亂入:
其實好多醫生本身都係美kay d fans

07:08 陳沛賢: 嗱...如果你鍾意《囍帖街》呢..一定唔係呀kay嘅fans
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

今日先同個朋友講開
佢聽到「人類DNA同動物DNA會交叉感染」同埋「變種勁菌」都不禁恥笑謝安琪