返回列表 發帖
遲啲係咪會出返首新歌自抽,阿Y最鍾意寫呢啲野
thm 發表於 2018-2-8 12:41

咪搞!Y 通常都眼高手低

謝安琪準備流失最核心支持者
不過終於錄音 都值得開心
John 發表於 2018-2-8 16:28

唔係好大件事嘅,又唔係千千上次個類致敬相/post

千千件事有出事咩?
美淫咁快錄音復工真熱鬧
iamsingingwong 發表於 2018-2-8 18:48

千千其實都無咩事 , 因為千千嘅 “最核心支持者” 同 Kay嘅 “最核心支持者” 唔同, 仲有千千嘅 fanbase 應該穩定好多,

我係想話 Kay應該只會去到類似致敬相嘅事件先會流失支持者, 今次唔會有事

點解KINGJER仲未出POST
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-8 19:24

出左啦

「言論屬私人交流。」唔係開脫責任嘅理由。
聽咗佢段錄音,其實內容唔係啲咩八婆是非,唔係啲咩敏感私隱,唔係啲咩情慾對話,而係佢心入面所相信嘅健康資訊,未至於令佢覺得係啲唔見得光嘅內容呀?我明的確未經當事人同意,但就算流出咗,所聽到嘅內容都未至於要將個回應焦點放係「只屬私人交流」。
所以,如果謝安琪本人真誠相信嗰啲資訊,流出咗後,個問題究竟係邊呢?
舉個例:我深信呢個世界有鬼,於是我私底下同朋友講:「我覺得有鬼魂存在。」然後,個朋友就公開同大家講。咁嘅情況下,我覺得無問題,因為呢樣係我深信嘅事,亦唔係啲咩唔見得光嘅事,你咪講囉。
相反,如果我話呢個世界有鬼,而其實我都係估估吓,無咩真憑實據,然後我私底下同朋友講:「我覺得有鬼魂存在。」咁我就好驚個朋友周圍同人講喇,喂,我講到言之鑿鑿姐,但其實我都係鳩up 㗎咋,講出嚟好容易比專家一擊即潰,鳩up 嘅嘢,笑笑算吧,喂,你唔好周圍同人講啦……
所以,佢用「言論屬私人交流。」嚟回應,某程度上都承認咗佢啲資訊係未經證實同錯嘅,所以咁驚公開。就算無公開到,你喺私人 group 講,喂阿姐,你個私人 group 都有唔少媽媽 c9 啦,佢地聽完作為傑青嘅你咁講,唔多唔少都會受到影響(佢個 tone 仲要扮到勁專業),你估私底吓講就無事咩,個 group 有一個人受你影響,然後一傳十,十傳百,都出事啦。
所以呢單嘢,謝小姐完全係自討沒趣。但得到咁多醫生專業人士嘅 FYI,咁多 information 去澄清,我地一班市民都學到唔少嘢。希望各位健健康康過新年,遠離無知呀!

Kay大可寫份paper出黎, cite 返d reference 同再 elaborate 下,咁咪變左有根據嘅academic debate 咯~

承認自己偶像有做錯好難咩?
甘護主其實好肉酸。
siongguan 發表於 2018-2-8 22:35

佢立場應該係唔覺得Kay有做錯~

(但係如果呢樣野本身係有controversy嘅話,咁又另一件事~)

媽啊好柒啊
多謝謝安琪新一年提供笑話
唔知美祖會唔會又去ig like?
matthew1990 發表於 2018-2-8 23:04

Kay今年進化到用voice message 博like博hit rate搶airplay , 準備女金

點解冇人提佢之前做過子宮頸癌疫苗活動大使
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-9 12:27

king jer 提都唔提,唔怪得比人話回晒塘啦

Kay最錯最無知係私人集會被其他"家長"錄左音, 其實會唔會係夏森美放料俾蛋記報復  ...
boy4dudes 發表於 2018-2-9 12:56

吓?唔係佢自己錄音咩?我理解係佢用通訊軟件錄音再放比人聽 ~

咪係囉 就好似如果美 Kay 同人分享 話 股市 只係震下倉 仲有排升
點知跌到仆街 咁唔通你叫美Kay 賠比你咩?
何況連勞永樂都話疫苗搵笨 我上面有link 睇返
Spin 咩姐 以Kay 咁正面形象 ok wo 大把人幫佢口
如果雞容 全城圍插
tributehotel 發表於 2018-2-9 13:29

咁你都imply左係有問題啦

疫苗風波:信謝安琪也不信專家,真的因為香港人都無知?

https://theinitium.com/article/20180209-opinion-francislee-kay/

呢篇評論幾好睇

其實佢錯咪錯在佢無做足夠嘅資料搜集去驗證/證明佢覺得係正確嘅觀點咯,呢樣野到底有幾難明?

我懷疑你不停loop d有漏洞既points就係引人插kay
kayzzz 發表於 2018-2-9 14:59

好似有唔少人懷疑過佢唔係kay粉

嘩 同朋友傾下計都要 100% 準確 咁以後無人傾計
tributehotel 發表於 2018-2-9 15:33

傾閒計 同 傾認真話題 係兩樣唔同野~

點解同一個point可以loop咁多次

係 嗰啲係醫學同化學嘢嚟
所以唔識咪唔好亂講囉
謝安琪唔識仲講到似層層好似好啱好確定好有根據咁
所以佢 ...
616.1314 發表於 2018-2-11 12:44

你永遠都無法叫醒一個裝睡的人。 唔好勞氣